Davicom Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Witam mieliście już sytuację taką ,że procesor jest w biosie ustawiony na fabryczne taktowanie(2,66 Ghz domyślnie) a w systemie procek samemu sobie zmienia wartości mnożnika?(zauważyłem to szczególnie w programie cpu-z taktowanie skacze mi z 1,6 do 2,6.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 http://pl.wikipedia.org/wiki/SpeedStep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 EIST! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Oszczędzanie energii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davicom Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Ale wiecie co dziwnie mi się komputer zachowuje ,po prostu co jakiś czas mi dziwnie obraz się trzęsie/mruży i to mocno.Warto mieć włączoną technologie oszczędności energii? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Wyłącz to. Jeśli chcesz oszczędzać energię to polecam program CrystalCPU - tan nie skacze, ustawiasz na sztywną i jest oszczędzanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 a co skakanie przeszkadza;P nie trzeba to zwalnia, trzeba to wskakuje normalne taktowanie Ja mam wlaczone nawet po oc proca (2ghz@3,33ghz) i wszystko dziala jak trzeba - nic nie robie to wrzuca mnoznik 6, mniej sie grzeje wiec jest ciszej bo wentylator zwalnia, obciazam proca to wskakuje mnoznik 10 i jest dobrze. (czsami tez mnoznik 8 potrafi wejsc) Wiec po co wylaczac? skoro przy nic nie robieniu moze byc ciszej (juz nawet pomijajac oszczedzanie energii) i to bez zadnych programow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...