Skocz do zawartości
zonka27

Laptop Dla Męża - Multimedialny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i od razu proszę o pomoc w wyborze laptopa dla męża, ma być to prezent na naszą rocznicę ślubu – kwota jaką mogę przeznaczyć to 2500 może 3000 złotych ale to górna granica.

Nie orientuję się co do modeli i firm jakie są dobre, w skrócie postaram się opisać do czego będzie mój mąż używał laptopa i co chciałby aby miał.

Mamy w domu komputer stacjonarny na którym On pracuje a laptop ma służyć do:

* oglądania filmów na wyjazdach

* możliwość podłączenia przez złącze HDMI do telewizora LCD i oglądanie na nim filmów z dysku twardego na laptopie

* serfowania po internecie, sprawdzanie poczty mailowej itp

* office

* photoshop – amatorsko - czasem przerabia jakieś nasze zdjęcia

* program dr.deht - TEN PROGRAMIK

* gg, skaypitp

* stare gry – takie 3 letnie

Z tego co mi wspominał to chciałby laptopa wyposażonego w:

* matryca 15” matowa lub Ledy – nie wiem co lepsze – PROSZĘ O POMOC !!

* procesor core2duo – z tego co wyczytałam na forum to z literką P na początku są lepsze

* Ramy 2 GB 800 –wiem że DDR3 są lepsze ( tylko czy w tej cenie znajdę coś ciekawego )

* karta graficzna – laptop nie będzie używany raczej do gier

* dysk twardy 160 lub 250

* wyjście HDMI

* WIFI b/g/n

* kamerka internetowa 2,0 MPX

może również ale nie jest to priorytetem:

* Bluetooth 2,0

* czytnik lini papilarnych

* pilot do sterowania

Laptop musi mieć solidną obudowę gdyż często będzie wożony w samochodzie i oczywiście w miarę nie awaryjny – to są priorytety w wyborze a więc JAKOŚĆ.

Wiem że takich tematów było dużo założonych i większość z nich przeczytałam lecz nadal mam wątpliwość co wybrać, na dzień dzisiejszy waham się nad modelami:

* Lenovo Y530

* Lenovo R500

* Dell Studio 1535

*

Z góry WIELKIE dzięki za Waszą pomoc !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie 1537, gdyby dorzucić jeszcze 400zł to by akurat na e5500 ze 160GB dyskiem i 3 letnim nbd wystarczyło, ale jak się nie da to 1537 :)

Y530 jest dobrze wykonany, ale w Polsce nie ma serwisu lenovo.

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie udało wyrwac za 1850zł nowego 1537 w konfiguracji T4200 / 3 GB DDR2 / Hd3450 / 15,4 LED z 3 letnią gwara NBD także cena raczej ok, zamontowalem w nim modem Dell HSDPA 5520 i śmiga mi idealnie (nawet GPS udało mi się odblokowac ale cos nie do końca działa), jak juz pisałem okoł środy/czwartku walne jakas recenzje bo model jest zacny

patrząc na tego latituda e5500 to wyglądem Studio 1537 wygrywa, no i napęd szczelinowy to duży plus jak dla mnie (w wypadku 1537), bo zwykly napęd w tym e5500 jakoś mnie odrzuca (nie wspominając o karcie graficznej intela :( )

Edytowane przez romek-o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi pod moim postem !!

A więc wybrac mam między 1537 a Y530 - czy ktoś wie jakie są dostępne konfiguracje ?

Zależy mi aby zakupiony laptop był wyposażony w to co napisałam w pierwszym poście.

Z góry dzięki za pomoc!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwis LENOVO jest w Wołominie, w Polsce.

o którym nawet lenovo nic nie wie http://www.lenovo.com/contact/pl/pl/Centra_Serwisowe.pdf :blink:

Poza tym pisząc o serwisie miałem na myśli serwis producenta, a nie przedstawicielstwa. Do tego nawet strony po polsku nie mają....

romek-o patrząc na obudowę u mnie też 1537 wygrywa, ale e5500 jest trochę bardziej "pancerny".

Ja stawiam na coś takiego http://allegro.pl/item566896540_dell_studi...ed_gw36_fv.html . Jak ma być z p8400 to trzeba będzie ciąć na grafice, bo ciężko będzie się zmieścić w budżecie.

Ewentualnie postawić na coś od ASUSA:

http://allegro.pl/item566808903_inwazja_mo...gf9300_win.html

http://allegro.pl/item574978889_asus_f3sg_...wxga_vista.html

http://allegro.pl/item575287467_asus_m51se...3470_vista.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czy siak reklamacje oraz naprawy notebooków LENOVO w Polsce realizowane są przez serwis A-NOVO, który ma pełną autoryzację i zajmuje się tym dosyć profesjonalnie. Nikt mi jeszcze nie narzekał, że coś z notebookiem jest nie tak. Zgłaszając notebook do LENOVO, tak czy inaczej kurier przyjedzie z listem przewozowym do Wołomina, chyba że inny region musi dostarczyć do innego punktu.

Edytowane przez BuMeL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi