Skocz do zawartości
Battery

CD x52, a działa jak x9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój problem jest następujący: mam cd LG x52, jednak działa on z max. prędkością x9.

Pracuję na win xp, na jednej taśmie podłączone są 2 hdd, na drugiej cdrw i nieszczęsny cd.

Szukałem jakiejś opcji w win, któraby umożliwiała odczyt z max. prędkościa, ale nie znalazłem.

Proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no własnie te niby dobre egzemplaze ktore trafiaja sie 1/100 :) hehe ja juz przezylem 3 lg52 ktore chodzily jak 1 :) wiec z 9 sie ciesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm.... czyli śmigać mam na giełdę i się uwolnić od tego cd :(

A co do tego, że trafiłem na zły (a może dobry bo chociaż działa :P ) model....

zapomniałem.... ale ZONK.... podać, że CD działał tak jak powinien przed reinstalką win xp, czyli śmigał aż miło, potem zaczęło się to co trwa nadal... "oszałamiająca" prędkość x9 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie co?

Ja mam od 4 lat cd rom (40x) LG (pierwszy model pod marką LG a nie goldstar). Nagrywarkę też mam LG i wszystko chodzi extra.

Na dodatek polecam znajomym LG, wszyscy są zadowolenie.

Raz tylko zgrzeszyłem i kupilem cdrom Samsunga.... chodzi tak jakby nie mógł....

BTW a ostatnio to sobie LCD'ka LG kupiłem

PS I nie pracuję dla LG ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm.... czyli śmigać mam na giełdę i się uwolnić od tego cd  :( 

A co do tego, że trafiłem na zły (a może dobry bo chociaż działa :P ) model....

zapomniałem.... ale ZONK.... podać, że CD działał tak jak powinien przed reinstalką win xp, czyli śmigał aż miło, potem zaczęło się to co trwa nadal... "oszałamiająca" prędkość x9  :(

Sprawdz czy masz dma w Windowsie właczone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielki dzięki!

Zrobiłem jak napisał Piotrux i wszystko jest cacy :)

PS. Jak na razie to jedyny problem jaki miałem ze sprzętem LG (a w dodatku ten problem nie miał nic wspólnego ze sprzętem a z ustawieniem windy).

Łącznie miałem 3 czytniki LG i wszystkie pracowały bez zastrzeżeń i podobnie jak ISPM kiedyś miałem Samsunga (dvd)... na początku jeszcze działał... ale po jakiś 2~3 miesiącach już tylko "udawał, że działa"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiecie co?

Ja mam od 4 lat cd rom (40x) LG (pierwszy model pod marką LG a nie goldstar). Nagrywarkę też mam LG i wszystko chodzi extra.

Na dodatek polecam znajomym LG, wszyscy są zadowolenie.

Raz tylko zgrzeszyłem i kupilem cdrom Samsunga.... chodzi tak jakby nie mógł....

BTW a ostatnio to sobie LCD'ka LG kupiłem

PS I nie pracuję dla LG ;P

Ha!! bo ostatnie dobre LG to właśnie x40 były(moja ma już 3 lata i śmiga jak trzeba a kupiłem poserwisową używke), 48 i 52 mają już zupełnie inne bebechy.

Ostatnio rozbierałem kilka 52 i pierwsze co się psuło to śruba pociągowa od położenia lasera, bo sobie wymyślili żeby z plastyku zrobić(tak w połowie średnicy płytki sie skubana wyciera i w tym miejscu gubi ścieżke)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...