Battery Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Witam. Mój problem jest następujący: mam cd LG x52, jednak działa on z max. prędkością x9. Pracuję na win xp, na jednej taśmie podłączone są 2 hdd, na drugiej cdrw i nieszczęsny cd. Szukałem jakiejś opcji w win, któraby umożliwiała odczyt z max. prędkościa, ale nie znalazłem. Proszę o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 A u innych dziala normalnie, czy tez tak leszczowato powoli? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 LGi wszystko jasne.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 LG z cdromami to tak jak codegen z zasilkami .Zdarzajom im sie dobre eglzeplarze :lol: :D .Ja akurat tarafilem na dobry i od 2 lat smiga (tez 52) jak burza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==- Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 8) Masz cdrom LG to wystarczy cie sie że ci nie znika znam taki przypadek to LG czasami fiksują trzeba było kupić Asusa or MSI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 no własnie te niby dobre egzemplaze ktore trafiaja sie 1/100 :) hehe ja juz przezylem 3 lg52 ktore chodzily jak 1 :) wiec z 9 sie ciesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==- Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Jak zawsze LG nigdy niezawodzi jak jest nowy a potem różnie bywa Jeśli kupujesz LG to sprzedaj go po min 12 przed utratą gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==- Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Jak zawsze LG nigdy niezawodzi jak jest nowy a potem różnie bywa Jeśli kupujesz LG to sprzedaj go po min 12 przed utratą gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Battery Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Hmmmm.... czyli śmigać mam na giełdę i się uwolnić od tego cd :( A co do tego, że trafiłem na zły (a może dobry bo chociaż działa :P ) model.... zapomniałem.... ale ZONK.... podać, że CD działał tak jak powinien przed reinstalką win xp, czyli śmigał aż miło, potem zaczęło się to co trwa nadal... "oszałamiająca" prędkość x9 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 no to sprawdz, czy u innych dziala normalnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspm Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 A wiecie co? Ja mam od 4 lat cd rom (40x) LG (pierwszy model pod marką LG a nie goldstar). Nagrywarkę też mam LG i wszystko chodzi extra. Na dodatek polecam znajomym LG, wszyscy są zadowolenie. Raz tylko zgrzeszyłem i kupilem cdrom Samsunga.... chodzi tak jakby nie mógł.... BTW a ostatnio to sobie LCD'ka LG kupiłem PS I nie pracuję dla LG ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 a w specyfikacji ma 125000 godzin bezawaryjnej pracy :D więcej niż TEAC :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Hmmmm.... czyli śmigać mam na giełdę i się uwolnić od tego cd :( A co do tego, że trafiłem na zły (a może dobry bo chociaż działa :P ) model.... zapomniałem.... ale ZONK.... podać, że CD działał tak jak powinien przed reinstalką win xp, czyli śmigał aż miło, potem zaczęło się to co trwa nadal... "oszałamiająca" prędkość x9 :( Sprawdz czy masz dma w Windowsie właczone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 oj sie gleboko mylicie, trzeba wejsc do menadzera urzadzen i wlaczyc w kontrolerach ide -> pomocniczym kanale ide -> wlasciwosci -> zaawansowane -> dma jezeli dostepne i po sprawie bedzie smigal na 52x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Battery Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Wielki dzięki! Zrobiłem jak napisał Piotrux i wszystko jest cacy :) PS. Jak na razie to jedyny problem jaki miałem ze sprzętem LG (a w dodatku ten problem nie miał nic wspólnego ze sprzętem a z ustawieniem windy). Łącznie miałem 3 czytniki LG i wszystkie pracowały bez zastrzeżeń i podobnie jak ISPM kiedyś miałem Samsunga (dvd)... na początku jeszcze działał... ale po jakiś 2~3 miesiącach już tylko "udawał, że działa" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qra Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 A wiecie co? Ja mam od 4 lat cd rom (40x) LG (pierwszy model pod marką LG a nie goldstar). Nagrywarkę też mam LG i wszystko chodzi extra. Na dodatek polecam znajomym LG, wszyscy są zadowolenie. Raz tylko zgrzeszyłem i kupilem cdrom Samsunga.... chodzi tak jakby nie mógł.... BTW a ostatnio to sobie LCD'ka LG kupiłem PS I nie pracuję dla LG ;P Ha!! bo ostatnie dobre LG to właśnie x40 były(moja ma już 3 lata i śmiga jak trzeba a kupiłem poserwisową używke), 48 i 52 mają już zupełnie inne bebechy. Ostatnio rozbierałem kilka 52 i pierwsze co się psuło to śruba pociągowa od położenia lasera, bo sobie wymyślili żeby z plastyku zrobić(tak w połowie średnicy płytki sie skubana wyciera i w tym miejscu gubi ścieżke) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...