KaGe Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Sciśnij węża na jakiś czas ograniczają przepływ albo skręc pompkę na niższy woltarz. Najlepiej jedno i drugie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 W przypadku tego topu/rezu przechyl całą pompkę tak o 45*, to również usprawni odpowietrzanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Czyzbym mial za duzo plynu w zbiorniczku?Zdecydowanie tak, ja mam polowe zapelniona i odpowietrzylo sie elegancko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 Osobiscie obracam ja o 90 stopni na boczek. Wtedy pare rund i babelki uciekaja. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Ok udalo sie odpowietrzyc - ale powiem wam, ze ta pompe to mozna o kant d..... rozbic.Glosna jak cholera - mojej poprzedniej nei bylo w ogole slychac, ta nie dosc , ze warkocze to jeszcze czasem nierowno. Czym ludzie sie zachwycaja?, ze ma podnoszenie slupa cieczy na 3.6 m? i co z tego - bubel !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 ja też obracam o 90* i do tego pompka @5V. Kilka razy włączam i wyłączam pompkę i gra muzyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) MOja na 7v nawet nie startuje - no chyba ,z e zle polaczylem kable. czarny-czerwony, zolty-zolty Odpowietrzyc odpowietrzylem, ale ten dzwiek mnie irytuje, brzeczy - u was tak samo? Co do obracania o 90 st. kladziecie bude na boku i wlaczacie obieg? Edytowane 30 Lipca 2009 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 MOja na 7v nawet nie startuje - no chyba ,z e zle polaczylem kable. czarny-czerwony, zolty-zolty Odpowietrzyc odpowietrzylem, ale ten dzwiek mnie irytuje, brzeczy - u was tak samo? Co do obracania o 90 st. kladziecie bude na boku i wlaczacie obieg? no niektore tak maja ze piszcza :D np moja :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Ja jeszcze nie widziałem niesłyszalnego lainga więc nie rozumiem skąd to zdziwienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 nieslyszalny a upierdliwy to dwie rozne sprawy - w drugim pokoju sgo slychac - wiec cos nei teges. Dobra powiedzcie mi prosze jak zmienic na 7v i jak na 5v - jakie kable z czym, moze cos zle zrobilem i dlatego nie wystartowalo. I jeszcze jedno - czy moge polozyc kompa na bok , wlaczyc pompe i tak go odpowietrzyc? help please. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) W moleksie żółty kabel styka sie z żółtym we wtyczce a czarny nie z czarnym tylko z czerwonym i masz 7V Edit A na 5V to narazie se daruj bo nie po to sie kupuje pompke zeby ja prawie zatrzymywac. :) Edytowane 30 Lipca 2009 przez gregor666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Ok.Odpowietrzylem ja jeszcze i jest deko ciszej, ale i tak porazka :P Dobra koniec marudzenia - kilk fotek. Krytyka mile widziana - jak co to poprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Bardzo fajnie to wyszlo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 A mnie sie nie podoba - serio.rozlozenie wezy sprawia balagan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Jak z tempami? :wink: Edytowane 30 Lipca 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) Tempy sa nizsze od poprzednich i o ile w idle nie ma duzych roznic to w stresie sa dosc znaczne.. Na CPu okolo 11 st C i na GPU 7. Nie wiem czy nei kupic zlaczek i wezy 1/2" i nie wywqlic tego mocowania do pompy - polozyc ja po prostu na glebie na macie wygluszjacej? Edytowane 30 Lipca 2009 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 (edytowane) Male zmiany- montowanie pompy poszlo do kosza - g...o jakich malo - to to powodowalo tak glosna prace pompy - Malik; MIB dzieki za advice :) Zamowilem jeszcze kontroler do pompy, takz eskrece ja na 50% i do tego zalozylem maty wyciszajaace na boki budy. Edytowane 1 Sierpnia 2009 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Ok przyszla nowa zabawka i powiem , ze jest rewelacja.Teraz slysze tylko wentyle :P temperaturki troszke spadly mimo tego, ze po zalozeniu mat wyciszajacych w budzie zrobilo sie cieplej. I jeszcze walka z wiatrakami, czyli kablami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 kibel jak kibel ale buda rockuje na przyszłość wiec poczekam na rev. 2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Hehe to troche poczekasz bo rev. 2 dopiero jak kupie proca 32nm, ale wtedy wszystko pojdzie pod wode ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Ok przyszla nowa zabawka...Poweradjust? Przydaje się bardzo, szczególnie przy odpowietrzaniu :) Dokup jeszcze przepływomierz do kompletu. Bardzo ładna tapeta :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Hehe tapeta zajefajna nie :P No chyab lykne przeplywomierz - jakies sugestje jaki kupic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 GMR'a co by nie przepłacać za Aquacomputer ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 GMR'a co by nie przepłacać za Aquacomputer ;) Ale Blackwhite tak kupuje u siebie wiec i tak bedzie tanszy niz u nas ;) Ja polecam flow meter od Aqua, mam i nie narzekam. Do gmr musisz jeszcze kupic przejsciowki i uszczelki, do Aqua Flow tylko kabelek i jazda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Jednak pooplatam 24 pin z tym ,ze kupilem przeksciowke, zeby w razie zmiany zasilacza nie bawic sie w to samo po raz kolejny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Gdzies mi sie obilo o uszy , ze nie powinno sie nakladac AC silver 5 na pamieci karty - prawda to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Gdzies mi sie obilo o uszy , ze nie powinno sie nakladac AC silver 5 na pamieci karty - prawda to?najodpowiedniejsza to tzw. silikon (biała), łatwo czyścić i sprawdza się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 ACS 5 na 98gtx przykryta ek nie powoduje jakiś komplikacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 (edytowane) Ok mial byc quad - znaaczy byl przez kilka godzin QX9650 ES, ale albo moja plyta nie lubi quadow, albo ten quad byl nedzny. Temperaturki mial nienajgorsze na 1.36v - 35/32/26/28 i Load 50/48/42/43 - czylli moj kibelek nie najgorszy icon_smile3.gif A co do oplotow na przejsciowce to raz,ze mi na 4 kabelki zbraklo 9a bylo 3 metry) to do tego za dlugie koszulki zalozylem - schrzanilem niestety, ale zobaczymy jak bedzie wygladalo na zywo - plus tego ,z e w koncu kupilem ladne oplociki. Katoda UV ju jedzie, takze powinno ladnie wygladac. Zdjecia UV wieczorkiem. Edytowane 12 Sierpnia 2009 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 No ładnie, ładnie muszę powiedzieć. No a kolorek oczywiście cud malina ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...