Skocz do zawartości
Blackwhite

Lc By Blackwhite

Rekomendowane odpowiedzi

Ok udalo sie odpowietrzyc - ale powiem wam, ze ta pompe to mozna o kant d..... rozbic.Glosna jak cholera - mojej poprzedniej nei bylo w ogole slychac, ta nie dosc , ze warkocze to jeszcze czasem nierowno.

Czym ludzie sie zachwycaja?, ze ma podnoszenie slupa cieczy na 3.6 m? i co z tego - bubel !!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOja na 7v nawet nie startuje - no chyba ,z e zle polaczylem kable.

czarny-czerwony, zolty-zolty

Odpowietrzyc odpowietrzylem, ale ten dzwiek mnie irytuje, brzeczy - u was tak samo?

Co do obracania o 90 st.

kladziecie bude na boku i wlaczacie obieg?

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOja na 7v nawet nie startuje - no chyba ,z e zle polaczylem kable.

czarny-czerwony, zolty-zolty

Odpowietrzyc odpowietrzylem, ale ten dzwiek mnie irytuje, brzeczy - u was tak samo?

Co do obracania o 90 st.

kladziecie bude na boku i wlaczacie obieg?

no niektore tak maja ze piszcza :D np moja :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieslyszalny a upierdliwy to dwie rozne sprawy - w drugim pokoju sgo slychac - wiec cos nei teges.

Dobra powiedzcie mi prosze jak zmienic na 7v i jak na 5v - jakie kable z czym, moze cos zle zrobilem i dlatego nie wystartowalo.

I jeszcze jedno - czy moge polozyc kompa na bok , wlaczyc pompe i tak go odpowietrzyc?

help please.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moleksie żółty kabel styka sie z żółtym we wtyczce a czarny nie z czarnym tylko z czerwonym i masz 7V

Edit

A na 5V to narazie se daruj bo nie po to sie kupuje pompke zeby ja prawie zatrzymywac. :)

Edytowane przez gregor666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tempy sa nizsze od poprzednich i o ile w idle nie ma duzych roznic to w stresie sa dosc znaczne..

Na CPu okolo 11 st C i na GPU 7.

Nie wiem czy nei kupic zlaczek i wezy 1/2" i nie wywqlic tego mocowania do pompy - polozyc ja po prostu na glebie na macie wygluszjacej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Male zmiany- montowanie pompy poszlo do kosza - g...o jakich malo - to to powodowalo tak glosna prace pompy - Malik; MIB dzieki za advice :)

Zamowilem jeszcze kontroler do pompy, takz eskrece ja na 50% i do tego zalozylem maty wyciszajaace na boki budy.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok przyszla nowa zabawka i powiem , ze jest rewelacja.Teraz slysze tylko wentyle :P

temperaturki troszke spadly mimo tego, ze po zalozeniu mat wyciszajacych w budzie zrobilo sie cieplej.

Dołączona grafika

I jeszcze walka z wiatrakami, czyli kablami.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GMR'a co by nie przepłacać za Aquacomputer ;)

Ale Blackwhite tak kupuje u siebie wiec i tak bedzie tanszy niz u nas ;) Ja polecam flow meter od Aqua, mam i nie narzekam. Do gmr musisz jeszcze kupic przejsciowki i uszczelki, do Aqua Flow tylko kabelek i jazda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok mial byc quad - znaaczy byl przez kilka godzin QX9650 ES, ale albo moja plyta nie lubi quadow, albo ten quad byl nedzny.

Temperaturki mial nienajgorsze na 1.36v - 35/32/26/28 i Load 50/48/42/43 - czylli moj kibelek nie najgorszy icon_smile3.gif

A co do oplotow na przejsciowce to raz,ze mi na 4 kabelki zbraklo 9a bylo 3 metry) to do tego za dlugie koszulki zalozylem - schrzanilem niestety, ale zobaczymy jak bedzie wygladalo na zywo - plus tego ,z e w koncu kupilem ladne oplociki.

Katoda UV ju jedzie, takze powinno ladnie wygladac.

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zdjecia UV wieczorkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi