Blackwhite Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 A co powiecie na taki uklad - lepiej to wyglada? Jeszzce pewnie zmienie jak doloze chlodzenie na mobo, ale na razie tak musi zostac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Wszystko pięknie ale ten HK jest chyba do góry nogami :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 (edytowane) Mnie sie wydaje ,z e jest oki ;) Heh no to mam problem.Cala ta zmiana ulozenia spowodowana byl awyciekiem z oklolic reza i pompy.Myslaelm,z e to oring, a okazuje sie ,z e rez sie rozszelnil i cieknie pomiedzy topem i rezem - wymiana niestety Edytowane 28 Stycznia 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Ok zmiana reza, ale skopalem niestety uklad przez waz spustowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 1 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2010 To niekolejna rewizja - zmienilem po prostu zlaczki na BP a to dlatego ,ze niebawem zaczne przeabiac bude, doloze drugi radiator i takie tam - worklog bedzie w swoim czasie. Ale nie o tym chcialem - uklad wyglada jak wyglada, nie mialo byc pieknie, chcialem stestowac, czy wszystko chodzi. No i nie chodzi jak trzeba - jak pompa pracuje na 100% slycghac lekkie piszczenie - tak jakby zasysalo gdzies powietrze - stawiam na okolice bloku na CPU.Jak zmniejsze obroty na 80 i mniej przestaje wydawac ten dziwny dziwek. Przeciekow nie ma, wszystko ladnie, tylko ten ala pisk.Czyzby cos w bloku, czy moze 45 st gdzies przepuszcza - 90 stopni poszla do wyamiany bo ciekla. Do tego ciekawostka jak dam pompe na mniej niz 75% to wydaje dziwne dzwieki, jakby cos welcialo do wentylatora i lekko strzela - nie jest to regularny dzwiek, ale od czasu do czasu.Dodam,ze na ulamek sekundy pompa poszla na prawie sucho - czyzby dostala lekko po zaworach? Kilka fotek: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 2 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2010 kurczę, nigdy na poważnie nie przejrzałem Twojego wątku i nawet nie wiedziałem, że jest na forum układ łudząco podobny do mojego... nawet płyn taki sam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 kibel podobny mówisz :) Uploaded with ImageShack.us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 większość układów na całym świecie ma taki rozkład. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Rozklad pewnie na razie zostanie jaki jest, lekko zmdyfikuje - ale to kosmetyka - czekam na zlaczki katowe. Zmienilem tez na wszelki wypadek pompe, tym razem troche mocniejsza Swif 355 18W.Pooplatalem troche kable i takie tam.Porzadna modyfikacja dopiero w lipcu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Czysto i schludnie :) Przydałaby się jakaś kątówka 45* na dole grafy w stronę pompy, bo wąż się trochę nieładnie wygina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) kibel podobny mówisz :) http://img175.imageshack.us/img175/8482/img1142qi.jpg //nie cytujemy obrazkow A Ciebie Racuch poproszę o UP Twojego workloga :D BTW. prosty, schludny i nareszcie projekt w CM :D Szkoda tylko, że HAF :D Edytowane 5 Maja 2010 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) A Ciebie Racuch poproszę o UP Twojego workloga :D BTW. prosty, schludny i nareszcie projekt w CM :D Szkoda tylko, że HAF :D dobrze że dałem miniaturkę, to nie HAF a CM ATCS 840 (deko wybebeszony) p.s. u mnie ciąg dalszy tez koło lipca-sierpnia (chwilowo włożone łopatą i upchnięte kolanem ale działa) ;) Edytowane 4 Maja 2010 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Racuch druga linijka do autora tematu była, oczywiście że 840 masz, ja jestem szczęśliwym posiadaczem CM Cosmos S. CM RULEZ :D Czekam i na Twoje foty z 840 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) Czysto i schludnie :) Przydałaby się jakaś kątówka 45* na dole grafy w stronę pompy, bo wąż się trochę nieładnie wygina. Byla tam 90 stopni , ale ciekla i niestety musialem sie jej pozbyc. :P Zamowilem kolejne 2x45 - jedna pojdzie wlasnie do grafy, a druga na blok CPU - weze wtedy powinny ladnie sie ulozyc. Teraz nie bede zbytnio kombinowal, bo i nie ma z czym sie wychylac. Jak potne troche bude , pomaluje i doloze drugi radiator wtedy powalcze ;) Androctonus - gdzie ty widzisz HAF - ja tam widze 840 ;) Edytowane 4 Maja 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Byla tam 90 stopni , ale ciekla i niestety musialem sie jej pozbyc. :P Zamowilem kolejne 2x45 - jedna pojdzie wlasnie do grafy, a druga na blok CPU - weze wtedy powinny ladnie sie ulozyc. Teraz nie bede zbytnio kombinowal, bo i nie ma z czym sie wychylac. Jak potne troche bude , pomaluje i doloze drugi radiator wtedy powalcze ;) Androctonus - gdzie ty widzisz HAF - ja tam widze 840 ;) Sorry, faktycznie :D Zwracam honor - Stackery i Cosmosy zajebiste :) Pozdrawiam, Androctonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 dość marudzenia do następnego(nej) rewizji ...;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 pochwal się filmikiem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Sie pochwalilem, ale w nowym watku :P kilka watkow nizej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...