Skocz do zawartości
KOCHAM SYNTHOL

Nowy Proc., Grafika Ram

Rekomendowane odpowiedzi

e2180@2.55ghz (dalej nie potrafie :D), ocz 2x1gb 800mhz, r1950pro 512, msi p35 neo-f, modecom mc-400.

czas na upgrade chyba, chce wymienic procesor, ram i grafike, chce wydac maks 1500 pln, im mniej tym lepiej; myslalem nad e5200 + corsair twin2x 10 1066mhz (pamieci wymieniam bo ocz sypia bledami page fault in non paged area :<) + nowy 40nm radek, ten testowany ostatnio przez guru3d i plasujacy sie mniejwiecej gdzies miedzy 4830 a 4850.

co myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

roznica w cenie nie jest zbyt duza, a moga sie przydac do oc. zle mysle?

ten radeon ma wyjsc 6 kwietnia, podejrzewam ze do 10tego siec bedzie zalana recenzjami, jesli jakims cudem nie beda najlepsze (choc preview na guru3d na to nie wskazuje) wezme 4850 albo 4870 z drugiej reki.

zastanawiam sie jeszcze nad dwoma dodatkowymi dyskami do raid, ale nie wiem czy zasilacz da sobie rade z tym wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ok. :D

tak swoja droga, zastanawiam sie czy nie dolozyc do e8400. Wtedy zal byloby wkladac 4850 czy tego 40nm, a kupujac jeszcze 4870 chyba nagialbym budzet. Z drugiej strony, mialbym jakas namiastke hi-endu za nie duze pieniadze. Szykuja sie jakies spadki cen niedlugo? Warto aktualnie wlozyc wiecej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak swoja droga, zastanawiam sie czy nie dolozyc do e8400. Wtedy zal byloby wkladac 4850 czy tego 40nm, a kupujac jeszcze 4870 chyba nagialbym budzet.

Czemu żal? Ja mam 4850 przy E8400@4.1GHz i śmiga ładnie. 4850 jest wykręcona na tyle, że tylko leciutko odstaje od 4870. Radeony lubią mocne procki i taki E8400 po OC jest w sam raz do 4850.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie umiem krecic, moj e2180 wisi na 2.55ghz @ 1.42v, wiec zainwestuje chyba w e8400. Z karta poczekam do kwietnia, oprocz tego 40nm studolarowca beda jeszcze chyba wypuszczac jakies lepsze modele, chyba warto poczekac, ten miesiac na x1950pro jeszcze wytrzymam.

Zamawiam ram i e8400, dyski odpadaja bo okazuje sie ze moja plyta nie obsluguje raid :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi