Skocz do zawartości
morawcik89

Wybór Grafy Do Płyty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako, że w sprawach sprzętu komputerowego (składanie itp) się nie znam to proszę Was o pomoc.

Mam płytę Pole MSI MS-7012 (Medion OEM) i nie wiem czy wybrana przeze mnie grafa będzie pasować (GeForce 9400 GT)

Jeśli nie to co możecie mi polecić (coś w miarę podobnego do tej) ?

Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze wybrana przez Ciebie grafa to wielki shit. Po dwa jak chcesz wsadzić grafe PCI-E do płyty a AGP?

Jak chcesz modernizować to lepiej zbieraj na nowy sprzęt. Wymienić musisz płytę proca zasilacz ram i grafe. Inaczej nie zabieraj się za modernizacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno nie będzie pasować do tego mobaska, ponieważ ma stare już złącze AGP 8x a GeForce'y serii 9xxx i 8xxx mają PCI-E. Jedynym wyjątkiem jeszcze jest seria 7xxx, ponieważ była jeszcze produkowana na AGP, od modelu 7900-7950 GT/GTO/GTX/GX2 zaprzestano. Pytaniem jest oczywiście do czego ma być komp, bo widać że jest pod socket 478.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputer mam oczywiście do pracy (etap grania mam już dawno za sobą). Grafikę potrzebuję wymienić, bo nie obsługuje niektórych silników graficznych a jak na razie własnego nie chcę pisać (wolę się zająć programowaniem).

PS Ewentualnie co jeszcze bym musiał wymienić ( i na jakie) by komputer był w miarę optymalny?

Edytowane przez morawcik89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi