morawcik89 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Witam, Jako, że w sprawach sprzętu komputerowego (składanie itp) się nie znam to proszę Was o pomoc. Mam płytę Pole MSI MS-7012 (Medion OEM) i nie wiem czy wybrana przeze mnie grafa będzie pasować (GeForce 9400 GT) Jeśli nie to co możecie mi polecić (coś w miarę podobnego do tej) ? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Po pierwsze wybrana przez Ciebie grafa to wielki shit. Po dwa jak chcesz wsadzić grafe PCI-E do płyty a AGP? Jak chcesz modernizować to lepiej zbieraj na nowy sprzęt. Wymienić musisz płytę proca zasilacz ram i grafe. Inaczej nie zabieraj się za modernizacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenji San Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Napewno nie będzie pasować do tego mobaska, ponieważ ma stare już złącze AGP 8x a GeForce'y serii 9xxx i 8xxx mają PCI-E. Jedynym wyjątkiem jeszcze jest seria 7xxx, ponieważ była jeszcze produkowana na AGP, od modelu 7900-7950 GT/GTO/GTX/GX2 zaprzestano. Pytaniem jest oczywiście do czego ma być komp, bo widać że jest pod socket 478. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morawcik89 Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 (edytowane) Komputer mam oczywiście do pracy (etap grania mam już dawno za sobą). Grafikę potrzebuję wymienić, bo nie obsługuje niektórych silników graficznych a jak na razie własnego nie chcę pisać (wolę się zająć programowaniem). PS Ewentualnie co jeszcze bym musiał wymienić ( i na jakie) by komputer był w miarę optymalny? Edytowane 9 Marca 2009 przez morawcik89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Powiedz nam co masz to powiemy Ci co wymienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morawcik89 Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Płyta - już znacie Grafa - GeForce 5600 FX (do wymiany) Procek - Intel Pentium 4, 3066 MHz Pamięć - Samsung M3 68L3223ETM-CCC i Samsung M3 68L3223FTN-CCC (2x 256 MB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Czyli to wszystko+zasilacz musisz wymienić. Najtaniej to: Delta 350W 45zł X2 AM2 od 100zł Foxconn 690G od 100zł 2GB DDR2 70zł Jak Ci nie wystarczy ta integra to do tego 8600GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...