tonymontana Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Witam wszystkich. Mam problem z komputerem :mur: , mianowicie strasznie zamula podczas niektórych czynności a nie powinien, tak myślę. Dokładnie w czym mam problem. Otwieram Open Office, daje prawym klawiszem i na otwarcie okna czekam min. 15 sekund, nie raz w ogóle się nie otwiera. Podobnie z Photoshopem, cokolwiek chce zrobić program przestaje reagować na kilkanaście sekund. Myślałem że moje kłopoty były spowodowane małą ilością pamięci, niestety, dokupiłem dodatkowe 2gb, razem 3gb, postawiłem nowy system (XP) i sytuacja trwa nadal. Nie wiem jak i gdzie szukać problemu. Programy jakich używam cały czas to: Kaspersky Internet Security oraz FF, wyłączałem je, jednak to nie pomaga. Co do sprzętu. Płyta główna - Gigabyte GA-P35-DS3 3GB Ram DDR2 667 HDD ST3250410AS 250GB 7200 SATA-II Procesor DualCore E2160 Grafika GeForce 7300GT Nie wiem jak zacząć i gdzie szukać problemu a jest to strasznie denerwujące ponieważ na komputerze wykonuję swoja pracę. Proszę o każdą wskazówkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2009 Sprawdź dysk HD Tune- pełny Error Scan + Benchmark + dane SMART Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonymontana Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Dzięki za odpowiedź. Przesyłam skany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Dysk jest ok. Jeśli stawiłeś od nowa system i jest to samo, to na odległość trudno mi coś wymyślić. Może inni wpadną na jakąś teorię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tonymontana Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Nikt nie ma żadnych pomysłów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poadi Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 może coś nie teges z tą pierwszą kością? wyjmowałeś ją? zapobiegawczo przeskanuj system zaktualizowanym spybotem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...