Skocz do zawartości
mordozlew

Geforce 5600 128mb + Stary Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :)

Zakupiłem niedawno monitor 19 - Flatron L1942S, jednak za względu na uszkodzenie mojego starego Geforce 2 mx nie działał on poprawnie (był cały czas biegnące paski przez ekran) Niestety zostałem zmuszony wykorzystać rozwiązanie tymczasowe i obecnie pracuje na Gefroce 256 32mb creativa. Ze względu na wiek tej karty jakość wyświetlania przy tym monitorze pozostawia wiele do życzenia :P Zmuszony więc jestem kupić nową i niedrogą karte graficzną która by dobrze współpracowała z nowym monitorem. Mój wybór padł na Geforce 5600 128 mb (w cenie 79 zł - prawde mówiąc nie wiem czy korzystna więc tu też bym prosił o porade) Posiadam płytę główną K7S5APro z wejściem obsługującym AGP x4. Czy mógłbym włożyć do niej wyżej wymienioną karte graficzną i czy by działała poprawnie. Zastanawiam się też czy nie wynikną problemy z zasilaniem - zasilacz to MEGABAJT 350W (niezbyt dobry, delikatnie mówiąc :P ) Reszta konfiguracji : Procesor AMD Anthlon 1GHZ, 512 mb SDRAM, 2 napędy optyczne, stacja dyskietek i dysk twardy 80 GB. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Edytowane przez mordozlew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym komputerze i tak w nic nie pograsz sensownego więc tak droga (de facto, w odniesieniu do reszty kompa) karta jest niepotrzebna. Poza tym jej wydajność jest "taka se" i nie dałbym za to 80zł. Wylicytuj używkę R9500/9550 z DVI za 35zł (np http://www.allegro.pl/item568490198_karta_...8mb_128bit.html ) i kup normalny zasilacz (np Fortron 250W - zupełnie wystarczy, ważne że markowy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi