niunia Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Podobno sa juz do kupienia dyski na serial ATA Jak one wygladaja i ile kosztuja ? ... i gdzie maja ta zlaczka s-atowa (wiem ze plyty <szanujace sie> maja juz takie 2 porty z pieknymi 2 czerwonymi kabelkami <Asus>) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 wygladaja jak zwykle dyski ata, roznia sie jedynie interfejsem. zlaczke maja tam gdzie miec powinny czyli tak jak w zwyklym ata, jest tylko "troche" mniejsza. na s-ata sa juz np. barracudy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Tylko trzeba kupować przejściowki do zasilania ktore kosztuja ok 80-90 zł :o Update: A dostepne w polsce dyski SATA to Seagate Baracuda i WD Raptor :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UHO Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Nie pytaj ile one kosztują. Sam chciałem kupić ale siennik mam wypchany słomą a nie kasą :) http://www.sklep.age.pl/list.php?m_grupa=H...25Serial-ATA%25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Tylko trzeba kupować przejściowki do zasilania ktore kosztuja ok 80-90 zł :o Update: A dostepne w polsce dyski SATA to Seagate Baracuda i WD Raptor :) WD Raptor ma również zwykłe wejście zasilające, więc tu obejdzie się bez przejściówki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 przejściówki do zasilania molex4duży > SATA wcale nie kosztują 90pln. na wgk są dostępne bez kłopotu (notabene wyjmowane z płyt msi kt4-ultra-fisr/bsr z tego co wiem) po 30 pln... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 moim zdanime nie oplaca sie kupowac tych dyskow poniewaz wydajnoscia lekko bija maxtory (ata133) tak przynajmniej pisal chip :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 moim zdanime nie oplaca sie kupowac tych dyskow poniewaz wydajnoscia lekko bija maxtory (ata133) tak przynajmniej pisal chip :) Jak jabym wierzył we wszsytko co piszą gazety to wiesz ... :D No ale tutaj mają raczej rację dyski SATA w tej chwili nie są szybsze od ATA (wyjątek WD Raptor, ale tu wiadomo co robi robote ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 przejściówki do zasilania molex4duży > SATA wcale nie kosztują 90pln. na wgk są dostępne bez kłopotu (notabene wyjmowane z płyt msi kt4-ultra-fisr/bsr z tego co wiem) po 30 pln... Ciekawe... Mowie tylko to co widzialem na wlasne oczy :) Na allegro i w jednym ze sklepow chodzą po tyle ile wczesniej napisalem :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 a ja też mówie tylko to co widziałem na własne oczy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 PMP, to poczekaj, aż ci, którzy sprzedają to, co widziałeś, zobaczą to, co widział Twin :lol: :lol: :lol: Znaczy ceny wzrosną :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Moze i nie duzo ale zawsze, w koncu Serial-ATA to ATA-150... a nam zalezy na kazdym punkciku w benczmarkach ;). Poza tym mamy z glowy klopot z tymi cholernymi tasmami... :? Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Sata jest QL bo cianki kabelek a nie szmata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Cienki kabelek to jak narazie jedyna dobra strona SATA :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Ja tam czekam na SATA-II i -III - to będzie power. Teraz to jest to taki sam chwyt jak AGP x8... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 ale zniknięcie "szmat" wiszących w kompie i hamujących przepływ powietrza to duuży plus. a za kilka lat może być ciężko ze sprzedażą dysku na ATA. cena nie zachęca, najlepiej się wstrzymać z zakupem aż cena nie będzie tylko chwytem dla debili, którzy kupują rzeczy 2 razy droższe dla picu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...