alCatraz Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Czekam na Moon, niestety mogę się nie doczekać na premierę w Polsce ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 Ja, dziwiąc się przy tym sam sobie, zacząłem ostatnio czekać z zainteresowaniem na 2012. Dawno nie byłem w kinie na jakiejś porządnej, odmużdzającej rozwałce, a sądząc po najnowszym trailerze, właśnie to dostanę;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Dobrze żeś przypomniał o 2012. Oglądałem pierwszy trailer i już mnie zaciekawił, ale ten drugi... Nie mam pytań co do efektów i do ogólnej wizji reżysera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Na 2012 będzie warto się przejść dla niesamowitych efektów i patetycznej gadki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Patetycznej gadki jak i namiętnego pocałunku na koniec filmu. Przywykliśmy do tego w takim stopniu że zręcznie wyłapujemy tylko największe smaczki, a w czasie miziadeł i monologów popijamy piwo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Patetycznej gadki jak i namiętnego pocałunku na koniec filmu.Ja tam mam naiwną nadzieję, że jednak wszyscy zginą, łącznie ten tatuś z córką :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Tatus z corka zawsze przezyje, przy okazji odkrywajac w sobie nieznane dotad poklady ojcowskiej milosci (i vice versa) :P Swoja droga, ja czekam rowniez na ekranizacje Endymiona piora Dana Simmonsa. Ksiazki byly fenomenalne, mam nadzieje, ze filmu nie spieprza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackedeyed Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Czekam na Evil Dead 4 Sam`a Raimi`ego. Może wyjdzie, może nie- od kilku lat co miesiąc sprzeczne stwierdzenia z ust Sam`a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Ja tam mam naiwną nadzieję, że jednak wszyscy zginą, łącznie ten tatuś z córką :lol: Albo będzie jak w Knowing... I znów będziemy niepocieszeni :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2009 http://www.apple.com/trailers/fox/avatar/hd/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Ciężko oceniać film robiony od początku do końca w 3D po dwuwymiarowym teaserze, bo nawet kolorystyka będzie nieco inaczej się prezentować przez okulary, ale i tak wygląda to niesamowicie. Sądząc po opiniach w internecie, osoby będące na specjalnych 15-minutowych pokazach w wybranych I-Maxach zostały wgniecione w fotele, więc wszystko prawidłowo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Cameron wzialby sie za Battle Angel Alita a nie bedzie robic eyecandy 3D [; A powazniej - teaser wizualnie prezentuje sie ciekawie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 (edytowane) Mnie się przypominają czasy jak za łebka oglądałem z rozdziawioną japą "Never ending story" Po trailerze w kinie doznałem podobnego uczucia i czekam na ten film w wielkim oczekiwaniu. "Gdzie mieszkają dzikie stwory / Where the Wild Things Are" - http://www.youtube.com/watch?v=--N9klJXbjQ Edytowane 26 Sierpnia 2009 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Ja, dziwiąc się przy tym sam sobie, zacząłem ostatnio czekać z zainteresowaniem na 2012. Dawno nie byłem w kinie na jakiejś porządnej, odmużdzającej rozwałce, a sądząc po najnowszym trailerze, właśnie to dostanę;]Może lepiej nie idź na nic "odmóżdżającego", chyba nie będzie ci potrzebne :> Co to jest teaser? I czym się różni od trailera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 (edytowane) Teaser to zapowiedź filmu lub gry. Różnić się może długością, a dokładnie mówiąc to teaser jest pociętą wersją trailera ale być nią nie musi. Edytowane 26 Sierpnia 2009 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Wydaje mi się, że teaser to jak napisał kolega "pocięty" trailer, który pokazuje lub nawet nie to co ma się dziać w nadchodzącym filmie. Trailery są bardziej zaplanowane, by możliwie jak najbardziej zmanipulować potencjalnym widzem, dzięki migawkom z najbardziej wartką akcją i specjalnie dobraną muzyką. Teaser jest zazwyczaj upubliczniany dużo wcześniej, przez co często tylko informuje o powstawaniu jakiejś produkcji nie pokazując nawet żadnych ujęć z filmu. Po obejrzeniu trailera Avatar, nabrałem ochoty na ten film, ciekawe, czy okaże się takim przełomem jak kiedyś gwiezdne wojny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 obecnie czekam na kasę, a później pewnie na jakieś dobre Sci Fi, zlokalizowane na jakiejś stacji kosmicznej, dawno czegoś takiego nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 (edytowane) Może lepiej nie idź na nic "odmóżdżającego", chyba nie będzie ci potrzebne :>Akurat błąd w tym konkretnym słowie nie jest przypadkowy;] Co to jest teaser? I czym się różni od trailera?Teaser jest to zajawka gry/filmu/etc, publikowana przez twórców zanim jeszcze dany produkt jest gotowy. Trailer natomiast montowany jest ze scen już gotowego (ewentualnie niemal gotowego, przy czym sceny pokazane w trailerze mają już swój kształt ostateczny, chociaż czasem zdarza się, że reżyser nie decyduje się z nich skorzystać w finalnej wersji*) filmu (gry) i zazwyczaj mówi dość sporo o fabule itp., podczas gdy teaser nie zdradza zwykle (prawie) nic, a jedynie zwraca uwagę, że prace nad danym projektem są już na zaawansowanym etapie (co nie musi oznaczać wcale rychłej premiery). W przypadku Avatara, to co widzimy na teaserze nie musi np. ukazywać ostatecznego renderingu itp. Bardzo dobrym przykładem klasycznego teasera jest to: http://www.youtube.com/watch?v=VXJEDUainX4...feature=related Jak widać nie ma to nic wspólnego z "cięciem" trailera :) . *Przykład: Kill Bill. Na trailerze był murzyn wymaciach!ący kataną, który ostatecznie nie trafił do samego filmu. Całe szczęście, ów wycięty fragment można znaleźć na YT - polecam;] @Kaeres Niezła psychodela;] Edytowane 26 Sierpnia 2009 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2009 (edytowane) Czekam póki co na "Daybreakers". Kolejny film o wampirach, ale klimaty zdają się być ciekawe. Premiera w styczniu 2010. Zwiastun Ciekawie zapowiada się również "The Road". Premiera w październiku. Zwiastun Edytowane 8 Września 2009 przez Melampus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 9 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2009 The Fourth Kind http://www.thefourthkind.net/ lub http://www.youtube.com/watch?v=BENDh1sRPX0 trailer zapowiada sie swietnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 (edytowane) - Gladiator w oprawie rodem z 300..sukcesu tamtych pewnie nie powtórzy, ale mimo wszystko.. Solomon Kane - a na tego pana już czekam z niecierpliwością, takiej sieczki wypatrywałem od dawna ;) Edytowane 15 Września 2009 przez raven_88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Michael Jackson's This is it nie wymaga komentarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Na początku nie byłem przekonany do Jake'a w roli księcia (po Królestwie Niebieskim w tej roli Orlando Legolasa upatrywałem :D) - zmieniłem zdanie, JG wygląda jak wyrwany z Warrior Within ;) No i muzyka H.G.Williamsa :) Tylko mnie te humorystyczne elementy przerażają.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 (edytowane) http://www.filmweb.pl/Trailer?trailer.id=28213 http://zakazanaplaneta.pl/news.php?readmore=4189 (!) I to wszystko będzie w 3D. Coś czuję, że na jednej wizycie w IMAX się nie skończy :) Edytowane 3 Listopada 2009 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Mam nadzieje, ze ten film bedzie mial cos do zaoferowania poza 3D, bo po tym trailerze z drugiego linka widac tylko plastikowe efekty i zapowiedz sztampowej fabuly. :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 (edytowane) Drugi link to nie jest trailer, tylko zrobiona przez fana zbitka trailera (link niżej, HD), teasera (którego linkowałem wcześniej w tym topicu - tam rzeczywiście niektóre sceny wyglądają plastikowo, ponieważ jak to często w teaserach bywa, nie są dokończone - porównaj powtarzające się sceny z teasera i trailera) i materiałów promocyjnych. Póki co istnieje tylko jeden oficjalny trailer, ten poniżej. I imo efekty tam pokazane zmiatają (nawet w 2D) wszystko, co do tej pory widzieliśmy w kinie. A fabuła, no cóż - nie spodziewam się wielu zwrotów akcji, bo nie o to tutaj chodzi. W Titanicu też się nie spodziewałem ;) Edytowane 4 Listopada 2009 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Faktycznie, na tym trailerze wyglada to duzo lepiej. No coz, zobaczymy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Zaczyna się rozkręcać machina promocyjna - jest drugi trailer, kilka nowych scen (widok ze środka mecha w 3D to jest coś czego zawsze oczekiwałem od technologii 3D) - http://www.youtube.com/watch?v=UXPoQenVQxI&hd=1 Ciekaw jestem akcji marketingowej filmu w Polsce. Wpływów z Titanica Cameron zapewne nie przebije, ale granica 1 000 000 000 jest spokojnie w zasięgu imho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Mnie się przypominają czasy jak za łebka oglądałem z rozdziawioną japą "Never ending story" Po trailerze w kinie doznałem podobnego uczucia i czekam na ten film w wielkim oczekiwaniu. "Gdzie mieszkają dzikie stwory / Where the Wild Things Are" - http://www.youtube.com/watch?v=--N9klJXbjQ Nie zawiodłem się. A teraz czekam na Tron Legacy - Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Solomon Kane - premiera swiatowa miala swoje miejsce juz jakis czas temu. Czy ktos wie czy w ogole ten film sie u nas pojawi na kinowych ekranach? Podobno to ma byc trylogia... lubie powiesci Howarda wiec czekam z niecierpliwoscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...