Skocz do zawartości
Marrrcin

Regularny Backup Danych

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wygląda tak. Jest sobie komputer firmowy na którym zainstalowane są takie programy jak Optima i Płatnik używane do prowadzenia firmy. Programy te tworzą tam jakieś swoje kopie bezpieczeństwa itp. Problem jest taki że po niezaplanowanym formacie spowodowanym całkowitym padem systemu kopie te nie za bardzo chcą się przywrócić. Są problemy z kompatybilnością, a kopie baz danych nie były pełne. Szukam jakiegoś rozwiązania które np. regularnie co tydzień robiłoby kopie całego dysku na innym dysku zewn. lub wewn. W przyszłości w razie awarii systemu lub dysku wystarczyłoby przywrócić kopie. Mam pytania do osób które już próbowały coś takiego zrobić. Jakich programów najlepiej użyć do tego celu? Czy istnieją darmowe programy tego typu z możliwością zastosowania w firmie? Jak to jest w przypadku awawii, czy przywrócenie kopii na nowy dysk nie jest problemem, czy nie występują problemy z niezgodnością identyfikatora partycji/dysku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dokładnie o takie rozwiązanie mi chodziło. W moim przypadku kopia będzie robiona tylko z jednego komputera więc używanie do tego celu osobnego serwera na linuksie mija się z celem. Chodziło mi o bardziej softwarowe rozwiązania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi