Skocz do zawartości
eddy3291

Czy Możliwe Jest Wzmocnienie Wifi W Telefonie Komórkowym?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy jest możliwość wzmocnienia odbioru sygnału WiFi w telefonie typu Nokia E65? Często przebywam w budynku, na którego dachu znajduje się darmowy hotspot. Jednak będąc wewnątrz niego, w żaden sposób nie mogę sie z nim połączyć. Tak więc, czy da się zaingerować w kartę bezprzewodową tego telefonu, aby miała ona większy zasięg?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys widzialem jak ktos kombinowal z ustawieniem za telefonem czegos w stylu talerza (takiego jak odbieranie tv z satelity tylko mniejszy:D )

Nie wiem czy to cos pomoglo ale teoretycznie telefon odbieral by w jednym kierunku a nie we wszystkie strony wiec moze i by bylo lepiej

(nie mam pewnosci co do tego ale widzialem ze probowal;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno istnieje :). tylko nie wiem czy chcesz mieć antenkę poza obudową telefonu. Można spróbować dorobić złącze i antenę, taką samą jakie mają zewnętrzne karty sieciowe na USB z antenkami typu "patyk". ale to się chyba mija z celem ;-)

Koledze wyżej chodzi o metodę bezinwazyjną dla telefonu. czyli na przykład :

http://www.youtube.com/watch?v=yDVydiiBfiE

Ten mały cedzak działa jak talerz od satelity. Skupia wąską wiązkę, przez co sygnał z anteny nie promieniuje dookolnie, a kierunkowo :).

Edytowane przez kubajew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może i by się dało, ale musiałbyś rozebrać ten tel.

Najlepszym wyjściem było by sprzedanie tej nokii i kupienie np e51 która ma zasięg jak normalny laptop, w każdym bądź razie duuuuużo lepszy niż e65.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jaki miało by dać rezultat jeżeli minijack nie jest w żaden sposób połączony z kartą wifi :). A jeżeli myślisz o podłączeniu pod mini usb to też nie będzie działać bo telefon jest końcowym urządzeniem usb jak i ten adapter.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi