eddy3291 Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Witam, Czy jest możliwość wzmocnienia odbioru sygnału WiFi w telefonie typu Nokia E65? Często przebywam w budynku, na którego dachu znajduje się darmowy hotspot. Jednak będąc wewnątrz niego, w żaden sposób nie mogę sie z nim połączyć. Tak więc, czy da się zaingerować w kartę bezprzewodową tego telefonu, aby miała ona większy zasięg? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_stefan Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 ale to raczej kwestia anteny a nie (sądzę, że o to Ci chodzi) oprogramowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eddy3291 Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 (edytowane) Tak, właśnie o to mi chodzi. Czy jest możliwe wprowadzenie jakiejś modyfikacji do karty sieciowej, typu dołączenie jakiejs prowizorycznej antenki, aby wzmocnić sygnał WiFi? Edytowane 9 Marca 2009 przez eddy3291 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Kiedys widzialem jak ktos kombinowal z ustawieniem za telefonem czegos w stylu talerza (takiego jak odbieranie tv z satelity tylko mniejszy:D ) Nie wiem czy to cos pomoglo ale teoretycznie telefon odbieral by w jednym kierunku a nie we wszystkie strony wiec moze i by bylo lepiej (nie mam pewnosci co do tego ale widzialem ze probowal;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajew Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 (edytowane) Na pewno istnieje :). tylko nie wiem czy chcesz mieć antenkę poza obudową telefonu. Można spróbować dorobić złącze i antenę, taką samą jakie mają zewnętrzne karty sieciowe na USB z antenkami typu "patyk". ale to się chyba mija z celem ;-) Koledze wyżej chodzi o metodę bezinwazyjną dla telefonu. czyli na przykład : http://www.youtube.com/watch?v=yDVydiiBfiE Ten mały cedzak działa jak talerz od satelity. Skupia wąską wiązkę, przez co sygnał z anteny nie promieniuje dookolnie, a kierunkowo :). Edytowane 9 Marca 2009 przez kubajew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Najprostsze rozwiązanie to jakiś mały AP ustawiony jako repeater. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eddy3291 Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Witam, A czy byłoby możliwe podpięcie (przylutowanie) antenki z adaptera Wifi USB do karty sieciowej zamontowanej w telefonie? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 może i by się dało, ale musiałbyś rozebrać ten tel. Najlepszym wyjściem było by sprzedanie tej nokii i kupienie np e51 która ma zasięg jak normalny laptop, w każdym bądź razie duuuuużo lepszy niż e65. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eddy3291 Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 A co myślicie o podłączeniu adaptera USB Wifi przez przejsciówke na MiniJack? Dałoby to jakikolwiek korzystny rezultat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Nie wiem jaki miało by dać rezultat jeżeli minijack nie jest w żaden sposób połączony z kartą wifi :). A jeżeli myślisz o podłączeniu pod mini usb to też nie będzie działać bo telefon jest końcowym urządzeniem usb jak i ten adapter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...