Direct Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Witam, od około tygodnia mam maly problemik. wczesniej moj dysk taki jak w podpisie mial 38 stopni max, teraz natomiast ma 45 i to nie w duzym obciazeniu :(, czy to nie za duza temperatura ?? i czy wszystko jest wpozadku ?? za odpowiedz z gory dziekuje :) :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Po prostu idzie lato :lol: Kup może jakiś tani wentyl 80x80 i wżuć go pod dysk na 5 V będzie troche zimniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 a moze poprostu zamknąłes obudowe ?? :D i dlatego ma wieksza temperatura ja tez mam około 45 stopni przy zamknieten budzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Direct Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 z tym wiatrakiem to nie głupi pomysl :), ale czy 45 to jeszcze bezpiecznie ?? kolega na barakudzie IV 80 Gb ma 38 stopni i wyzej sie nie grzeje, moze mam cos nie tak ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aziz Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 ja mam pod dyskiem wentyl 80 mm na 12 v :) troche halasuje, ale chlodzi konkret..mam dwa dyski, ogolnie kiepsko z wentylacja w budzie a temp dysku nie przekracza 28 stopnie...przewaznie jest od 20 do 25...teraz mam 24 a komp caly dzien chodzi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 ja mam pod dyskiem wentyl 80 mm na 12 v :) troche halasuje, ale chlodzi konkret..mam dwa dyski, ogolnie kiepsko z wentylacja w budzie a temp dysku nie przekracza 28 stopnie...przewaznie jest od 20 do 25...teraz mam 24 a komp caly dzien chodzi.. U mnie to samo tyle, że na B-V+ 120 GBa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 ja mialem przez rok 65 stopni i BIV jakos żyje :D.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Direct Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 65.......hmmmm duzo :) wiec ja sie przestaje denerwowac na swoj hdd :) thx za odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 ja max mialem 55 stopni, teraz od pol roku srednia to jakies 48 stopni komp chodzi po 17 godzin dziennie i nic sie niedzieje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 ja na swych dyskach mam jakies 40C kazdy tyle ze: mam FDD taka ze dotyka obydwoch dyskow i jeden dysk oddaje cieplo do drugiego, a ten drugi do pierwszego i FDD dziala jako przewodnik ciepla miedzy dyskami :P :P :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 To chyba lepiej umiesic te dyski tak, zeby mialy dostep powietrza. Po kiego grzyba dyskietka ma oddawac cieplo z jednego do drugiego??? Chodzi raczej o to, zeby to cieplo oddalic od dyskow! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 ehheh, moj ibm jak sie przegrzeje zaczyna trzec glowica :( dlatego czuwa nad nim wentyl 8x8@5v ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Moje dwa dyski mają po 40-42 C bez wentyla . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 U mnie 37C - Barracuda IV 60 GB Jak bylo chlodzenie Titana - wiatrak 60x60mm to bylo max. 33C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 kurde moj WD 20 gb 5400 rpm temp dochodzi do ponad 64 C 8O szumi jakby mial sie rozpasc, czesto staje i miesza z 5 minut w miejscu :evil: dziala na kieszeni, wiec czesto go przewoze upadl z 2 razy na podloge i dale jako tako dzial :lol: oddawalem juz go 3 razy na gwarancji ale nie znajduja wystarczajacego powodu by go wymienic ROTFL zostalo mu jeszcze ponad 2 latka gwarancji wiec jeszcze se wysypie ni i niedlugo bedzie musial jeszce wytrzymac FSB ponad 166 na dzielniku 1/4 :twisted: odziwo baracuda 40 Gb smiga az milo a jest starsza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropersik Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Jak odczytujesz temp z WD??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 no wlasnie :) ja tez se swojego nie moge odczytac, ale cieply nie jest chodzi 24h.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 SMART'a ten dysk nie ma wiec zadnym programem nie mozna odczytac niestety :( ale przykleilem do niego termometr z plyty gł (taki na kabelku) i pokazuje na obudowie w okolicach 58 czasmi 60 C wiec mysle ze wewnatrz jest ponad 65 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Moja Barracuda ATA IV 80GB + Spire HDD Flow Cooler = 33C po 15,5h pracy ciezkiej nonstop. Przed zalozeniem Coolerka bylo max 39C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokół Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 30C to max na moim samsungu 40GB :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Barakuda II 30 GB podaje High z MBM 48C, Average 45C :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 ja mialem przez rok 65 stopni i BIV jakos żyje :D.... Ja wylonczylem hlodzonko od HD'ka (przemeblowanie w budzie) i hmm po 1h godzinie pracy przy ok 60 C (nie wiem ile) zwiecha , balem sie ze dyski usmazylem (fakt grzeja sie bardziej bo sa dwa maxtorki bardzo blisko siebie [ok 2 mm]) ale po wlanczeniu chlodzenia chodza bez zazutu (od wczoraj) Ps:Chłodzeni to 2 wiatraczki 30x30 mm(przód) i jeden 80x80 mm(tył tymczasowo) czekam na blok i bede mial ze łba 3 wiatraki :-) puki co dyski swiszcza razem z wiatrakiami fe :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Mnie jak się BIV przegrzewała, to blue screeny w Win2000 wywalało (a tam blue screen to już niedobrze, nie to co w win9X), kupiłem Hardcano2 i po problemie, a mam jeszcze dwa termometry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 mój maxtorek po 10 godzinach chodzenia ma 37 stopni jak były takie goraczki ostatnio dochodził do 39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 W sumie to bardzo duzo zalezy od tego jak jest zamontowany jak ma duze pole styku z mocowaniem(obudową) to większość ciepła oddaje obudowie . Wyizolowanie powoduje hmm nieprzyjemne sytuacje :-( (i cisze :-) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 dzidzia, a jaki bloczek montujesz na hdd'ka? podziel sie konstrukcja :D bo musze wyciszyc w koncu mojego wyjca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 dzidzia, a jaki bloczek montujesz na hdd'ka? podziel sie konstrukcja :D bo musze wyciszyc w koncu mojego wyjca Cosik takiego(nie moje foto) mój sie frezuje dopiero(juz długo bo po znajomosci mi zachciało :-( )z tym że mój będzie miał z boku jeszcze miedzine blaszki żeby z boków odprowdzał ciepło ,bedzie taka litera H od przdu i bedzie chłodził dwa maxtory w RAID'zie na stripingu 80+80 GB :twisted: A na koniec to wszytko wycisze :-) Foto: (tak w sumie patrze na to foto móje jest troche większy chyba , no na wymiar dysku i wyższy[napewno ok 1,5 cmma]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Mam dwie Barracudy 80 GB - IV i V i nawet bez chlodzenia przy pracy 24h nie grzeja sie zbytnio - przy upalach max do 40 stopni. Zamontowalem dodatkowy coolerek 80x80mm na 7V (nic nie slychac) a temp dyskow nie rosnie powyzej 32-34 stopni. Przez pewien czas mialem Caviara 80GB 8MB WD800JB i grzal sie duzo bardziej od Seagate-ow no i niestety mocno swiszczal wiec sprzedalem go kumplowi, ktoremu i tak cooler na procku wszystko zaglusza i u niego w jakims Codegenie temp doszla do 70 stopni !!!. Jak dla mnie - bardzo ostro. Zamontowal jakis wiatraczek i teraz ma 55 - i tak sporo. Moze jakis dziwny egzemplarz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 dzidzia - lapie, lapie - uklad podobny do digital-explosion. a bloczek slicznie sie zapowiada - powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...