Kuba86 Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 (edytowane) Witam, mój kolega ma problem z laptopem ASUSA, model A6JC Q085. Laptop niestety nie jest już na gwarancji. Na początku monitor wyświetlał źle kolory: Teraz jest tak, że podświetlenie gaśnie, bo pod swiatłem widać obraz: Jakieś pomysły? Ile kosztowałaby naprawa, i ewentualnie gdzie taką przeprowadzić? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam EDIT Info od kolegi: Jak dam minimalne podświetlenie, to obraz mruga i podświetla na różowo. A jak dam na mocniejsze rozjasnienie, to od razu gaśnie. Edytowane 11 Marca 2009 przez Kuba86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 U mnie podświetlenie w moim Asusie G2P miga i wyłącza się. Niestety jest to prawdopodobnie problem inwertera lub lampy CCFL. Koledzy BuMel i ifrin napisali mi o tym w innym wątku. Konieczna jest wymiana. Myślę, że w Asusie wymienią Ci to odpłatnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba86 Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Dzięki za pomoc. Kolega dał mi kolejne info o problemie: Jak dam minimalne podświetlenie, to obraz mruga i podświetla na różowo. A jak dam na mocniejsze rozjasnienie, to od razu gaśnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...