Skocz do zawartości
alleycat

Gwarancja St Momentus 5300.3 Ata Kupiony W Grudniu 2008r.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W grudniu ub. roku kupiłem dysk 2,5" Seagate - Momentus 5400.3 na ATA. Od 3 stycznia ST skrócił okres gwarancji na większość nowo sprzedawanych dysków z 5 do 3 lat. Pytałem w sklepie, w którym kupowałem dysk (i dodatkowo jeszcze w innym sklepie) czy obowiązuje mnie gwarancja 5-letnia czy 3-letnia (bo nawet nie wiem, czy dysk był sprzedawany z gwarancją 3-letnią czy 5-letnią czy jeszcze inną) i nie dostałem wiarygodnej odpowiedzi :)

Ale może ktoś z forumowiczów się orientuje - Momentus ATA 5400.3 ST9160821A 160GB kupiony w grudniu 2008 roku i wcześniej - na jakiej jest gwarancji? Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz 5 lat gwarancji ( zmiana warunków nie działa wstecz :) ), mam ten sam dysk. dopiero wybrane modele sprzedawane od stycznia mają 3 lata gwarancji

Edytowane przez VIBOR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem dlatego, że sprzedawcy twierdzą że gwarancja jest sklepowa - X lat od chwili zakupu, tylko tego X-a chciałem się upewnić (3 czy 5). W skrypcie na stronce ST (który oczywiście wygooglałem wcześniej :) ) jest info o gwarancji producenta, nie pytają o datę zakupu, kończy się dla mojego dysku w pierwszej połowie 2013 roku - no ale zakładam, że mnie obowiązuje gwarancja do grudnia 2013.

Wielkie dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi