Skocz do zawartości
yoshik

Karakorum+am2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie kwesti technicznej, czy da sie karakorum zamontowac na tej podstawce a dokladnie na Asrock a780gxe? Nie wiem jakim cudem gdzies mi wcielo zapinke podczas powrotu do domu i jestem teraz generalnie w duzej kropce. Wycieczka po nia odpada, musialbym leciec do polski a mieszkam w irlandi. Czy da sie zalozyc k. bez wiekszej kombinatorki czy zostaje mi tylko szukanie zapinki na allegro?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam to zapinka jest na stałe zamocowana do podstawy Karakorum, więc jakim cudem mogłeś ją zgubić ??

Wlasnie to jest pytanie,sam nie wiem jakim cudem. Zaczalem sie wypakowywac i patrze i nie ma. Nie wiem, musze sie zglosic do kumpla ktory mi rozkladal kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczescie w nieszczesciu okazalo sie ,ze znajomy zamiast mojego kara spakowac to spakowal swojego ktorego mial przygotowanego do jakiegos zadania specjalnego, dlatego nie bylo zapinki.

Szczesliwie moje kara siedzi juz w budzie i tak patrzac na temp to az musze przetrzec oczy ze zdumienia, w idle 30 stopni, az troche podejrzane mi sie to wydaje. Czy kara w polaczeniu z buda antec 900 moze tak dobrze trzymac temp? Generalnie jak wczesniej przegladalem rozne tematy czesto ludziom w idle trzyma sie blizej 40.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Tak może tak być, tutaj jest wiele czynników zależnych:)

2. jakim programem mierzysz temp. ??

3. CFG nawet te samą się jednak różnią, i mogą mieć inne temp.

2. Najpierw zacząłem od SpeedFan'a gdzie mam/miałem 30-32, później CoreTemp - 31 i na sam koniec poszedł w ruch Everest, tutaj wskazywało momentami 29 (!) Swego czasu na Athlonie miałem po 70 w idle to te temperetury są sporym zaskoczeniem. Chociaż wydaje mi się dziwne, do końca nie pamiętam jakie były temp. ale po krótkiej partyjce w COD też chyba miałem 31,nie zwróciłem wtedy na to uwagi. Obadam to po tym jak skopiuje twardziela.

Edit: Przez przypadek włączyłem Everesta i stres test / cpu przy czym miałem prime95 włączone i zanim udało mi się wyłączyć E. przez jakieś 10min cpu chodziło na 100% przy czym temp. caly czas wahała się koło 32, max jaki widziałem to 36, tak samo przy COD4, pograłem chwile i temp. ani rusz. Szczerze mówiąc jakoś ciężko mi w to uwierzyć.

Edytowane przez yoshik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi