yoshik Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Mam pytanie kwesti technicznej, czy da sie karakorum zamontowac na tej podstawce a dokladnie na Asrock a780gxe? Nie wiem jakim cudem gdzies mi wcielo zapinke podczas powrotu do domu i jestem teraz generalnie w duzej kropce. Wycieczka po nia odpada, musialbym leciec do polski a mieszkam w irlandi. Czy da sie zalozyc k. bez wiekszej kombinatorki czy zostaje mi tylko szukanie zapinki na allegro? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Z tego co pamiętam to zapinka jest na stałe zamocowana do podstawy Karakorum, więc jakim cudem mogłeś ją zgubić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2009 Z tego co pamiętam to zapinka jest na stałe zamocowana do podstawy Karakorum, więc jakim cudem mogłeś ją zgubić ??Wlasnie to jest pytanie,sam nie wiem jakim cudem. Zaczalem sie wypakowywac i patrze i nie ma. Nie wiem, musze sie zglosic do kumpla ktory mi rozkladal kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Witam, To jest wręcz bardzo dziwne. Tutaj BEZ tej zapinki nawet na 775 nie da się zamontować... Tutaj zdjęcie jak to wygląda z bliska: http://chlodzenie.net/wp-content/uploads/2...arakorum_21.jpg Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 w wypadku płyt głownych na AM2 karakorum montuje się do standardowych zapinek które producent montuje na plycie głownej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Szczescie w nieszczesciu okazalo sie ,ze znajomy zamiast mojego kara spakowac to spakowal swojego ktorego mial przygotowanego do jakiegos zadania specjalnego, dlatego nie bylo zapinki. Szczesliwie moje kara siedzi juz w budzie i tak patrzac na temp to az musze przetrzec oczy ze zdumienia, w idle 30 stopni, az troche podejrzane mi sie to wydaje. Czy kara w polaczeniu z buda antec 900 moze tak dobrze trzymac temp? Generalnie jak wczesniej przegladalem rozne tematy czesto ludziom w idle trzyma sie blizej 40. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 1. Tak może tak być, tutaj jest wiele czynników zależnych:) 2. jakim programem mierzysz temp. ?? 3. CFG nawet te samą się jednak różnią, i mogą mieć inne temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 (edytowane) 1. Tak może tak być, tutaj jest wiele czynników zależnych:) 2. jakim programem mierzysz temp. ?? 3. CFG nawet te samą się jednak różnią, i mogą mieć inne temp. 2. Najpierw zacząłem od SpeedFan'a gdzie mam/miałem 30-32, później CoreTemp - 31 i na sam koniec poszedł w ruch Everest, tutaj wskazywało momentami 29 (!) Swego czasu na Athlonie miałem po 70 w idle to te temperetury są sporym zaskoczeniem. Chociaż wydaje mi się dziwne, do końca nie pamiętam jakie były temp. ale po krótkiej partyjce w COD też chyba miałem 31,nie zwróciłem wtedy na to uwagi. Obadam to po tym jak skopiuje twardziela. Edit: Przez przypadek włączyłem Everesta i stres test / cpu przy czym miałem prime95 włączone i zanim udało mi się wyłączyć E. przez jakieś 10min cpu chodziło na 100% przy czym temp. caly czas wahała się koło 32, max jaki widziałem to 36, tak samo przy COD4, pograłem chwile i temp. ani rusz. Szczerze mówiąc jakoś ciężko mi w to uwierzyć. Edytowane 12 Marca 2009 przez yoshik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Pomacaj podstawkę radiatora i hetpipy jak najbliżej procka, w stresie i idlu powinieneś wyczuć różnicę jeśli będzie spora, ja mam różnicę ok 10stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...