Skocz do zawartości
qtch

GeForce FX5200 128MB za 495 zeta ???

Rekomendowane odpowiedzi

z tym ze 5200 ma dx 9.0 no a wydajnosc to rzeczywiscie tylko sie pociac :D ale jak za ok 500 zl to karta i tak jest swietna

5200 Ultra za 500pln to by byla juz ciekawwa propozycja. A tak to szkoda kasy. Przeciez ta karta bez AA i Aniso jest gorsza od MX440, a za slaba by uzywac AA i Aniso. I po co komu takie cos? Dla DX9.0? po co Ci dx9.0? Jak bedziesz potrzebowal to r9500pro bedzie za 500pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ati chyba zapłaciło Polskim hurtowniom żeby sprzedawały taniej produkty Ati, bo naprawde w niemczech produkty Nvidii i Ati stoją po tej samej cenie, a Gf FX 5200 nie przekracza 90Euro tzn. moge dostać dobrego GF FX 5200 64MB DDR za ok. 60-80 euro? Poważnie - GF FX 5200 miał być zastępcą GF4MX i stoi w tych samych cenach co on, a czasami taniej.

Najbardziej mnie dziwi różnica w cenach Gf FX 5800Ultra w Niemczech i Polsce - tam ok 300-350 Euro, czyli na nasze ok. 1305-1522,5 zł, a u nas za 2600zł!!!

Dla mnie śmierdząca sprawa :lol: :lol: , a tak właściwie Polska byłą i jest krajem, któy bardziej przypomina cele dla człowieka niż wolny kraj.

Niemusze się wypowiadać dalej na temat naszej ojczyzny,bo każdy wie i widzi jak jest :(:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej mnie dziwi różnica w cenach Gf FX 5800Ultra w Niemczech i Polsce - tam ok 300-350 Euro, czyli na nasze ok. 1305-1522,5 zł, a u nas za 2600zł!!! 

Daj link do tego sklepu, bo ciekawi mnie to strasznie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam porzadnego ATI 9100 np.od szafirka ,mozna takiego kupic ponizej 400zl i bedzie napewno o wiele lepszy niz GF3Ti200.A jak masz jakies 540zl to GF4Ti4200 od creativa

na pewno to Kopernik nie zyje - biorac pod uwage ze te szafiry to czesto 250 GPU i 460 RAM to mozna to podciagnac pod 8500LE czyli karte porownywalna z GF3 Ti200 a jezeli juz to minimalnie lepsza/szybsza a nie "o wiele lepsza"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj link do tego sklepu, bo ciekawi mnie to strasznie :?

Wpadnij do mnie to Ci pokaże cennik na kartce, bo ta hurtownia niema strony internetowej (bida w kraju, albo poprostu się niechce robić, chociasz w Polsce sklepów internetowych powięconych tipish komputerom niema dużo...) bo to jedyna pamiątka jaką mam z tamtąd.

Chcesz coś wiedziec więcej do na pirva.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja polecam porzadnego ATI 9100 np.od szafirka ,mozna takiego kupic ponizej 400zl i bedzie napewno o wiele lepszy niz GF3Ti200.A jak masz jakies 540zl to GF4Ti4200 od creativa

na pewno to Kopernik nie zyje - biorac pod uwage ze te szafiry to czesto 250 GPU i 460 RAM to mozna to podciagnac pod 8500LE czyli karte porownywalna z GF3 Ti200 a jezeli juz to minimalnie lepsza/szybsza a nie "o wiele lepsza"

A czy wyzszosc karty to tylko i wylacznie wydajnosc ?? Dla mnie rownie wazna jak niewazniejsza jest rowniez jakosc obrazu.A tu ATi deklasuje wszystkie "tanie" GF'y (nie mowie o GF'ach z wyzszej polki jakie kiedys robila ELSA).Druga sprawa ze ten szafirek sie bardzo ladnie kreci.Wiec dla mnie R9100 jesto wiele lepsza karta od GF3Ti200 chocby ze wzgledu na cene i oczywiscie wydajnosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy wyzszosc karty to tylko i wylacznie wydajnosc ?? Dla mnie rownie wazna jak niewazniejsza jest rowniez jakosc obrazu.A tu ATi deklasuje wszystkie "tanie" GF'y (nie mowie o GF'ach z wyzszej polki jakie kiedys robila ELSA).

a kto kaze kupowac "tanie" GF - styka kupic te Creative GF3 Ti 200 (czyli MSI z naklejka Creative na wentylatorku) i juz jest OK - i tez kosztuje mniej niz 400zl

...Druga sprawa ze ten szafirek sie bardzo ladnie kreci.Wiec dla mnie R9100 jesto wiele lepsza karta od GF3Ti200 chocby ze wzgledu na cene i oczywiscie wydajnosc

no tak a GF3 Ti200 nie kreci sie wcale :P bez oporow dasz go na Ti500 i co mamy porownywalna moc jak na R8500 FULL

jedynie co mozna powiedziec ze ATI ma lepsze TV-OUT - reszta na tym zblizonym poziomie :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy wyzszosc karty to tylko i wylacznie wydajnosc ?? Dla mnie rownie wazna jak niewazniejsza jest rowniez jakosc obrazu.A tu ATi deklasuje wszystkie "tanie" GF'y (nie mowie o GF'ach z wyzszej polki jakie kiedys robila ELSA).

a kto kaze kupowac "tanie" GF - styka kupic te Creative GF3 Ti 200 (czyli MSI z naklejka Creative na wentylatorku) i juz jest OK - i tez kosztuje mniej niz 400zl

...Druga sprawa ze ten szafirek sie bardzo ladnie kreci.Wiec dla mnie R9100 jesto wiele lepsza karta od GF3Ti200 chocby ze wzgledu na cene i oczywiscie wydajnosc

no tak a GF3 Ti200 nie kreci sie wcale :P bez oporow dasz go na Ti500 i co mamy porownywalna moc jak na R8500 FULL

jedynie co mozna powiedziec ze ATI ma lepsze TV-OUT - reszta na tym zblizonym poziomie :!:

dobra ,dla Ciebie GF jest lepszy,dla mnie Radoslaw i tyle PEACE 4 ALL :P

o ile Tv-out na ATi jest lepsiejszy ,to TV-in to juz jest piekna sprawa.U nVidii jesli juzjest TV-in to raczej do niczego sienie nadaje :) Ale to tak BTW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra ,dla Ciebie GF jest lepszy,dla mnie Radoslaw i tyle PEACE 4 ALL  :P ...

nic takiego nie mowilem :P poczytaj uwaznie co pisalem :!:

No wiem wiem "na zblizonym poziomie" :) oj ,kurde czepiasz sie szczegolikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytaj se testy.. r8500LE jest wydajniejszy of pełnego gf 3 nie mówiąc o gf 3 200 który ma do niego bardzo daleko...

r8500LE bliżej już znacznie do gf 3 500... oczywiscie mówie tu o osiagach niekreconych graf bo większość markowych gf 3 200 można podkręcić do wartośći 240na500 czyli do gf 3 500.. no ale radki też sie pięknie kręcą i prawie KAŻDY LE da sie podkręcić do pełnego a w dużej wiekszośći sporo wyżej

zresztą są tuy przykłądy gdzie ludzie wyciągali z nich taktownaie 320/700 ale to są skrajnie przypadki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe tylko gdzie tera dostaniesz gf 3 500???

zapytam inaczej bo dostać to by sie może jakoś mogło tylko za ile?bo za 540zł to mozna gf 4 4200 kupić od creative a ten nest już lepszym wyborem od gf 3 500 bo to pierwsze to idzie sporo podkręcić a to 20-gie już raczej nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mag, wpadnij do mnie. Zanim przyjedziesz to zdaze miec cennik gdzie GF FX 5800 Ultra kosztuje 500 pln - ale nie mam strony wiec tylko Ci moge wydrukowac.

Przepraszam - nabijasz się ze mnie? Wiesz nie każda firma ma własne www, a jak niema to trudno podać jakiś link prawda?

BTW: Niemcy to nie jest taki po<span style="color:red;">[ciach!]</span>y kraj jak Polska w którym skrobią Cię na każdym kroku :evil: :evil:

BTW2: Między Polskimi cenami, a Niemieckimi zawsze była DUŻA różnica tj. u nas (nie związane z kompem) pewna końcówka mocy kosztuje ok. 5tyś zł, a u nich po przeliczeniu na złotówy wychodzi czasm 1-2tyś zł taniej. Niektóre produkty w niemczech kosztują niewiele mniej niż w Polsce, a niektóre znacznie taniej - to tak trudno zrozumieć?

BTW3: W Niemczech ceny są "bardzo równe" tzn. tam taki Radeon 9700Pro wcale nie jest aż tak tańszy niż FX 5800Ultra, albo AMD prawie tyle samo kosztuje co P4 (różnica na nasze ok 20-30zł).

BTW4: Niemcy w UE mają baardzo dużo do powiedzenia tzn. są dobrze rozwinięci itd. to prosze mi tu nie porównywać Niemcy z Polską. :x :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)

BTW3: W Niemczech ceny są "bardzo równe" tzn. tam taki Radeon 9700Pro wcale nie jest aż tak tańszy niż FX 5800Ultra, albo AMD prawie tyle samo kosztuje co P4 (różnica na nasze ok 20-30zł). (...)

Jesli FX jest tam podobno tanszy o ponad 1000 zł ( w co nie chce mi sie wierzyc, moze pomyliles z "golym" 5800?? ) to czemu Radeony stoja w podobnej cenie, a nie sa powiedzmy, w porownaniu do naszego rynku tez sporo tansze, np o 400-600 zł?? :?

(...)

BTW4: Niemcy w UE mają baardzo dużo do powiedzenia tzn. są dobrze rozwinięci itd. to prosze mi tu nie porównywać Niemcy z Polską.  :x  :x

Niebardzo rozumiem o co w tym chodzi i po co o tym mowisz?? Chyba nie doceniasz wlasnej Ojczyzny i Rodakow, a moze jestes niemcem?? :? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...