Skocz do zawartości
Michał1

Płatne gry-online.pl !!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

pomimo ze byl za free to napewno wlasciciele serwisu do niego nie dokladali - bo wtedy to by bylo bez sensu, napewno byla jakas kasa z reklam, z reklam gier, jezeli gry-oline byl takim dobrym serwisem to przypuszczam ze sami dystrybutorzy przychodzili by ich gre tam umiescic...  a skoro tyle osob przychodzi to czemu nie maja za to placic :?: ((zreszta ja sie na tym nie znam)

w jakims serwisie zeby sobie sciaganc cos z dzialu download "szybszym" laczem tez trzeba placic, jezeli nie placisz to stoisz z godzinke w kolejce do wolniejszego lacza (i nie skorzystasz z zadnego dap'a, getrighta etc) i jestes np 130-ty.. tez fajnie :)

Z całym szacunkiem, ale wypowiadaj się o sprawach, o których nie masz zielonego pojęcia. Żaden serwis o takiej wielości nie liczy na zyski wcześniej niż po roku, może dwóch, a do tego czasu WYŁĄCZNIE inwestuje. Kasa z reklam to grosze dla takiego serwisu i na pewno nie starczy na więcej niż opłacenie kilku pracowników. Małe strony, stojące na darmowych serwerach (za banner), mogą się utrzymać z reklam, ale nie takie zatrudniające ze 30-40 osób , mające parę serwerów i kilkudziesięcio-MBit łacza.

Expander przez pierwszy rok działaności włożył w GOLa ponad milion złotych. Dlatego płacili po prawie 200zł za tekst. Później przykręcono kurek pieniędzy, spadły stawki, zaczęły się oszczędności. Były one coraz większe, aż doprowadziły do tego co mamy obecnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, nawet polskie serwisy idą w ślady swoich zagranicznych konkurentów. 

Ja pamiętam czasy, kiedy na Fileplanet nie było kolejki dłuższej niż 2 minuty, darmowych serwerów było więcej niż płatnych, a pliki ściągały mi sie z prędkością 200 kbps... 

Pamiętam czasy, kiedy gamespot było całkowicie darmowe i było według mnie najepszym serwisem o grach... 

Dzis, za wszystko trzeba płacić, a za darmo nie masz nawet ułamka tego co kiedyś... 

Jednakże w Polsce ma sie sprawa inaczej. Po pierwsze mało kto ma kase na płacenie za dostęp do czegokolwiek, a już w szczególności nie są to gracze... no bo masz dwa wyjścia: idziesz na giełde kupić sobie splinter cell, albo płacisz za dostęp do solucji i grasz w demo, bo na gre już Cie nie stać!!!! 

Po pierwsze są dziesiątki darmowych stronek, chociażby robionych przez fanów i spokojnie można w sieci znaleźć to co trzeba... 

Po drugie, jeśli ktoś nie zna angielskiego, to jego strata... języków trzeba sie uczyć, a kto ich nie umie to lepiej niech sie nie odzywa, bo to po prostu wstyd nie znać angielskiego, zwłaszcza będąc graczem... 

Po trzecie, ja już wole sobie kupić jakieś pisemko i przeczytać kilkustronicową solucję, zamiast płacić za dostęp do internetowego serwisu, bonusy są takie, że pisemko moge czytać wszędzie, choćby w szkole, albo na kolanach mieć je w trakcie gry, a jak mi sie internet zjebie i nie będę sie mógł połączyć, to pieniądze sie nie zmarnują, po drugie, do pisemka bede mógł wrócić za tydzień, za miesiąc lub za rok, a w sieci wciąż trzeba będzie płacić i płacić... 

Normalnie nie wróżę polskiemu serwisowi świetlanej przyszłości... 

zresztą, nawet nie znałem tego serwisu, gdyby był taki dobry, to z pewnością bym o nim słyszał, lub chociaż raz go odwiedził, pewnie nie różnił sie wiele od np: www.gry.wp.pl , które wciąż pozostają darmowe...

W pewnym sensie masz rację, ale nie całkowitą. Weź pod uwagę, że pisemko z kilkustronnicową solucją zwykle kosztuje 15-20zł miesięcznie, więc za tą cenę masz miesieczny dostęp, w czasie którego możesz przeczytać kilkadziesiąt takich solucji. Mówię w tej chwili teoretycznie, bo w przypadku Gola faktycznie płaci się chyba od solucji. Stronki robione przez fanów są w sporej części przypadków plagiatami zachodnich tekstów, a ostatnio dość często nawet polskich. Nie twierdzę oczywiście, że wszystkie, ale w ciągu ostatnich lat spotkałem się z naprawdę wieloma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zresztą, nawet nie znałem tego serwisu, gdyby był taki dobry, to z pewnością bym o nim słyszał, lub chociaż raz go odwiedził, pewnie nie różnił sie wiele od np: www.gry.wp.pl , które wciąż pozostają darmowe

Do czasu !! bodajze gierki.wp.pl sa juz platne.. wszystko bedzie platne za niedlugo - era darmowego netu sie konczy. Gryonline.pl musialy zbijac sporo kasy za reklamy bo bardzo duzo osob ich odwiedza - sporo na pewo wydawali na serwer... teraz zarobia jeszcze wiecej.

Mysle ze kazdy kto posiadalby taki serwis jak gryonline wprowadzilby cos takiego - bo dlaczego nie zarabiac skoro mozna ?

Gry.wp.pl płatne mają tylko ftp i nic więcej. A i to tylko wydzieloną część, bo nadal masz dwa serwery darmowe. Gry online nie miały dużo kasy za reklamy z tego powodu, że reklamy w necie wcale nie są tak dochodowe. Owszem jest z tego kasa, ale mając np. 20-30tys. z reklam, zapłać od tego podatek, a potem spróbuj tym zapłacić za nawet te 20MBit łącze (Gol chyba nie ma większego), kosztujące np. 18tys zł. A gdzie pensje pracowników? To nie jest takie proste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi