MarkPL Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Witam Powiedzcie mi koledzy jaki soft zainstalowac do obsługi Neo+ ?? Skąd go sciagnąć ?? Wiem ze nie ten od Tpsa :) I czy modem Lucent jest ok ( a tak zapytam ktory najlepszy ? ) ( Siemens, Aztec ) ?? Czy rozne modemy maja rozny max, download ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Proponuje uzyc a) mozgu b)www.google.com c)forum.purepc.pl/search.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Ehh, jakbym znalzł to bym nie pisał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 [...]Powiedzcie mi koledzy jaki soft zainstalowac do obsługi Neo+ ?? Skąd go sciagnąć ?? Wiem ze nie ten od Tpsa :)[...] Skoro nie chcesz tego od tpsa to zainstaluj sobie zwykle pppoe albo raspppoe http://www.raspppoe.com/ I czy modem Lucent jest ok ( a tak zapytam ktory najlepszy ? ) ( Siemens, Aztec ) ??modem lucent jest ok imho jest najlepszy bo to bridge/router Czy rozne modemy maja rozny max, download ??max download jest ustalany po drugiej stronie czyli na polce w tepsie tak ciezko bylo samemu poszukac ? wszystko to co powiedzialem albo juz bylo na tym bordzie albo jest do znalezienia na googlu w ciagu 5minut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Dzieki za info, chodziło mi głownie o en transfer bo niektorzy mają podobno na Siemensach pod 60 kB/s a na Lucentach tylko 52-54 kB/s, mozliwe to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 ja mam siemens i mam w nocy 64 kbs..tylko to chyba nie zależy od modemu.Ten siemeins może działać do 8 mbit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 "]ja mam siemens i mam w nocy 64 kbs..tylko to chyba nie zależy od modemu.Ten siemeins może działać do 8 mbit Z tego co mi powiedział gosc z TPSA to kazdy modem do Neo czy Dsl moze działac do 8 Mbit. Ograniczenie jest zrobione przez TPSa przy modemie a także od strony centrali. To ja na moim przyszłym Lucencie też mogę miec coś koło 60 kB/s ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 tak :) ja czasem tyle wyciagam, ale glownie na moim lucencie to mam jakies ~55kb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Ja na moim aztech mam 52-54kb/s. Czasami wskoczy na wiecej ~65kkb/s, ale trzyma sie tylko kilkadziesiat sekund i systematycznie spada! Co do softu. Mam zwykle pppoe z windows xp, wczesniej pracowalem na raspppoe i nie zauwazylem zadnnych roznic, no moze poza tym jedna, w faq-u dodawanym do ras jest pokazany calkiem sympatyczny sposob na autmatyzacje polaczenia, bedziesz sie czul zupelnie jakbys mial lacze stale. Wedlug mnie najlepszy jest ten lucent, w koncu to pelnowartosciowy router. Ktory lepszy pod wzgledem wydajnosci, nikt ci tego nie napisze, musialby ktos jakies solidne testy przerowadzic, cos jak testy modemow analogowych w "CHIP-ie" :) Kolejna sprawa to ta, ze nie masz wplywu na to, jaki modem dostaniesz i bedziesz musial sie cieszyc tym co masz. Jak sie nie ma co sie luni to sie slubi co sie ma. Nie jest tak? Nawet w takim malutkim, zwyklym aztechu dostrzesz plusy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 prawda... zapomnialem o sofcie .... :P nie uzywam zadnego :D modemik jest przerobiony na routerek. fajna rzecz :D:D zycze Ci, zebys dostac lucenta :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 wlasnie tez zaczynam przygode z neo+ 1.dzisiaj bylem w tepsie i powiedzieli mi ze do neo potrzebuje zwykla sieciowke. czy moze byc zwylka na 30 zloty roczna noname na kosci realteka? 2. czy to jakis lul? bo z tego co piszecie to wniosqje ze dostane jakas sieciowke albo cos. jak to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 wystarczy realtek za 30zl opcjonalnie mozesz kupic od tepsy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...