Beatles Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Pomocy !!! Mam Durona 600MHz na plycie Soltek 75KAV (CPU external frequency i Multiplier na switch'ach), no i oczywiscie malo troche tego proca ;-), wiec postanowilem podkrecic go odrobinke. Pozwieralem wiec mostki na procu preparatem do uzupelniania sciezek termoprzewodzacych na tylnych szybach samochodu. No i bajer, poskladalem kompa dla proby zarzucilem 6.5x100Mhz. Sukces..........jest 650MHz. No to dalej, ustawilem 7x100MHz, no i ............ klapa. Komputer nie startuje (ciemny ekran, bez zadnych sygnalow dzwiekowych). W zwiazku z tym, ratujcie!!!!!!!!!!! Czy jest mozliwe, ze nie wszystkie mostki dobrze pozwieralem, czy po prostu proc albo plyta nie pozwala na wiecej??? Chociarz o plycie duzo czytalem przed kupnem i wszyscy chwala do podkrecania ;-) Z gory dzieki /Beatles Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 wow :roll: .Moze to procek ,chociaż to brzi troche nierealnie. Zaladuj nowy bios do płyty. Można też sprawdzić procka u kogoś na innej płycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Sukces..........jest 650MHz. No to dalej, ustawilem 7x100MHz, no i ............ klapa. Komputer nie startuje (ciemny ekran, bez zadnych sygnalow dzwiekowych). W zwiazku z tym, ratujcie!!!!!!!!!!! Czy jest Na 100% są to źle zamalowane mostki. Kilka razy próbowałem zanim odlobowalem dobrze na moim starym D600. Spróbuj ponownie połączyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 a podnosiles napiecie??? jak nie to podnies Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Heh a ja dzis zrobilem moda na plyte! Jestem dumny z siebie jak cholera bo zrobilem to zwykla lutownica. Dlatego teraz jestem lekko wstawiony, z tego szczescia. Moja 600 niestety z nie najlepszej seri idzie na na 1.85 na 1050 max 10x105, albo 10,5 x 100 mam niestety kt133. a po zmianie napiecia idzie max 1144. 11X104. Na wodzie i peltierku pojdzie na 1200 mam nadzieje. Wlasnie jaki peltierek musze miec, jaka moc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Wlasnie jaki peltierek musze miec, jaka moc? Peltierek... Zalezy. Jeśli chcesz wydać $1000 i schłodzić Durnia do -50C, to kup se 2x 226W :) Ale tak serio to najlepiech bedzie chyba kupić w 4MAX'ie albo w DiscoTech'u 70WATT' owego. To najbardzie opłacalne rozwiązanie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Lisku ten XP 1700+ @ ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2002 Wlasnie jaki peltierek musze miec, jaka moc? Peltierek... Zalezy. Jeśli chcesz wydać $1000 i schłodzić Durnia do -50C, to kup se 2x 226W :) Ale tak serio to najlepiech bedzie chyba kupić w 4MAX'ie albo w DiscoTech'u 70WATT' owego. To najbardzie opłacalne rozwiązanie :D jasne... 500W i schlode do - 200 :lol: A tak powaznie.. 100 W styknie nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 A jaką płytę modyfikowałeś ??? Bo też mam takie coś na kt133 i jak zmieniałeś mnożnik (masz zworki ?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2002 Mam Asusa a7v na kt 133. Straszne go... ale co zrobic. Jak kupowalem byla the best! Mnoznik mam na dipach, napiecie w biosie i na zworkach. Niestety mnoznik tylko do 12,5 do tego chipset nei wytrzyma wiecej niz 105 co daje lacznie tylko 1312,5. Niestety wiecej sie chyba nie da. mam nadzieje ze na peltierze uda mi sie do takiej czest. podkrecic. A tak na marginesie jak zrobic zeby mozna bylo wiekszy mniznik dac. Widzialem na zagranicznych stronkach ze mieli nawet 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Brzoza badz kolega :wink: Podeslij mi adrsik na ta stronke z opisem jak moda wykonac. Moze i ja sprobuje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 już dzisiaj o to pytałem ale bez odzewu, żeby odblokować mnożnik w D600 trzeba połączyć cztery mostki L1, TAK? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 już dzisiaj o to pytałem ale bez odzewu, żeby odblokować mnożnik w D600 trzeba połączyć cztery mostki L1, TAK? Tak, trzeba je zamalowac. Ja to zrobilem olowkiem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2002 Brzoza badz kolega :wink: Podeslij mi adrsik na ta stronke z opisem jak moda wykonac. Moze i ja sprobuje :P http://www.tomshardware.pl/howto/00q3/0009...0928/index.html Powiem jedno... Qrewsko ciezko to zrobic.... Ale sie udalo i zycze powodzenia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Brzoza wielkie thanksy 4 you :) zobaczymy czy mi sie uda czy nie, jestem dobrel mysli 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Brzoza wielkie thanksy 4 you :) zobaczymy czy mi sie uda czy nie, jestem dobrel mysli 8) Piwko wystarczy! :lol: Powodzenia zycze... (nie dziekuj, zeby ie zapeszyc :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rave01 Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Spróbuj skasować pamięć BIOS`u, jak masz zworkową to będzie to JP-1. Jak to nie pomoże to wejdź na stronę www.bios.pl i tam szukaj odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...