lukaszintel86 Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Witam was bardzo serdecznie Mam prośbę do użytkowników dysku seri AAKS o pomoc, nie wiem dlaczego ale posiadam nowy komputer, dokładnie taki jak w podpisie i jakoś wolno mi wszystko chodzi. Posiadam dysk twardy WD sz serii AAKS 320GB. Testy wykonałem na XP 32 bit Problem polega na tym iż bardzo wolno działa mi system, powoli wczytuje pliki programy. Jak np robię w EVERESCIE podsumowanie to wszystko pięknie się wczytuje a jak dochodzi do badania magazynów w systemie to czekam n4 minuty na załadowanie informacji o dyskach i napędach, nie jest to chyba normalne prawda ? Zrobiłem testy i zamieściłem screeny tych testów, jeśli mogę prosić o podpowiedz w tej kwestii: Czy z moim dyskiem twardym jest wszystko ok ? Czy według was kontroler na którym on chodzi jest ok, chodzi na SATA więc z tego co się nie do końca orientuje wo gule nie można zwracać uwagi na parametr SUPORTED w programie HD Tune Pro Mam pytanie oglądając wyniki niektórych userów forum widziałem że mają większe zużycie procesora, dlaczego u mnie na tym quadzie jest takie małe ? o co tutaj chodzi ?, komputer nie jest wo gule podkręcony działa na ustawianiach stantdartowcyh. WYNIKI TESTÓW: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Zrób mu jeszcze error scan w hdtune tylko ten dokładny nie szybki. To jest dysk z dwoma talerzami czy już z jednym ? Bo jak narazie to wszystko wygląda OK może jedynie średni transfer jest za niski (o ile to wersja 1 talerzowa a jeżeli 2 to jest OK) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszintel86 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 wiesz co właśnie nie wiem ale wydaje mi się ze ta seria to jest z 2 talerzami, teraz kopiłem jednoostrzowego samsunga i testy lepiej wychodzą dużo lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...