Skocz do zawartości
lukaszintel86

Dysk Wd3200aaks - Bardzo Was Prosze O Spojrzenie W Te Screeny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was bardzo serdecznie

Mam prośbę do użytkowników dysku seri AAKS o pomoc, nie wiem dlaczego ale posiadam nowy komputer, dokładnie taki jak w podpisie i jakoś wolno mi wszystko chodzi. Posiadam dysk twardy WD sz serii AAKS 320GB. Testy wykonałem na XP 32 bit

Problem polega na tym iż bardzo wolno działa mi system, powoli wczytuje pliki programy. Jak np robię w EVERESCIE podsumowanie to wszystko pięknie się wczytuje a jak dochodzi do badania magazynów w systemie to czekam n4 minuty na załadowanie informacji o dyskach i napędach, nie jest to chyba normalne prawda ?

Zrobiłem testy i zamieściłem screeny tych testów, jeśli mogę prosić o podpowiedz w tej kwestii:

Czy z moim dyskiem twardym jest wszystko ok ?

Czy według was kontroler na którym on chodzi jest ok, chodzi na SATA więc z tego co się nie do końca orientuje wo gule nie można zwracać uwagi na parametr SUPORTED w programie HD Tune Pro

Mam pytanie oglądając wyniki niektórych userów forum widziałem że mają większe zużycie procesora, dlaczego u mnie na tym quadzie jest takie małe ? o co tutaj chodzi ?, komputer nie jest wo gule podkręcony działa na ustawianiach stantdartowcyh.

WYNIKI TESTÓW:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrób mu jeszcze error scan w hdtune tylko ten dokładny nie szybki. To jest dysk z dwoma talerzami czy już z jednym ? Bo jak narazie to wszystko wygląda OK może jedynie średni transfer jest za niski (o ile to wersja 1 talerzowa a jeżeli 2 to jest OK)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi