Skocz do zawartości
robank

A Ja Chce Bez Kabli!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów,

Chciałbym zastosować pewne rozwiązanie sieciowe w moim domu ale nie wiem czy tak można, czy są takie rozwiązania i takie urządzenia bo w Internecie nic nie mogłem znaleźć lub nie potrafię szukać.

Chodzi o przesłanie bezprzewodowo lub po sieci elektrycznej (wiem że można stworzyć sieć komputerową w sieci elektrycznej) obrazu komputerowego. Mam laptopa i nie ma problemu podłączenia go do LCD ale niestety nie idzie na nim pograć. W innym pokoju posiadam dość mocny komputer stacjonarny na którym idzie pograć ale niestety tylko na 19 calowym monitorze a poza tym jest to pokój córki i nie zawsze można a byłoby miło pograć na 40 calowym telewizorze w COD lub MOH podłączonego do zestawu 5.1 tylko…. czy jest możliwość bezprzewodowego przesłania obrazu i dźwięku komputerowego (jakiekolwiek kable nie wchodzą w grę) . Wiem, że są urządzenia pracujące w sieci wifi typu media center ale one przesyłają tylko obrazy plików a nie cały obraz wyświetlany przez komputer. Jeśli znacie takie rozwiązania, takie urządzenie byłbym wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet jeżeli istnieją to takie rozwiązania odpadają ze względu na ograniczenia standardów (max. 52mbps z WiFi to zdecydowanie za mało). Wtedy zostaje tylko ethernet i 1gbps karta ale to już okablowanie jest. osobiście nie znam takich urządzeń ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzialem cos takiego w jakiejs gazecie (gdzies z 2002r.:D). Sa to 2 urzadzenia - do jednego podlaczasz dzwiek i obraz a do drugiego tv czy cos w tym stylu. Zasieg o ile pamietam w obrebie mieszkania.

Napisal bym co to za model ale ostatnio wyrzaucilem ta gazete...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi