Kashmir Opublikowano 12 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2009 Proszę oświećcie mnie ;) udostępniam sobię internet przez gprs z mojego telefonu se k770i podpiętego przez usb do kompa, bo chwilowo moja radiówka nie działa. Ustawiłem polaczenie z netem przez program se pc suite i wszystko pieknie gra i huczy i jak wejdę w polaczenia sieciowe to widze polaczenie telefoniczne przez wbudowany w tel modem ;p zastanawia mnie tylko jedno, bo przy polaczeniach sieciowych, tam gdzie sa sieci lan i szybki internet oprocz mojej radiowki widoczne jest takze polaczenie ethernet (10Mb/s) udostepnione z telefonu. I jak wylacze to polaczenie telefoniczne a wlacze lan, to takze smiga. Adres IP przypisywany jest dynamicznie przez operatora, tak samo jak przy polaczeniu modemowym, tylko, ze to są rozne adresy IP. Tak samo brama domyslna maska podsieci, serwery dns. Tak się zastanawiam, skoro mozna się laczyć przez to polaczenie ethernetowe, to czy mozliwe byloby stworzenie sieci lokalnej komputer-telefon, tak zebym mogl sobie stworzyc adresację prywatną i ustawic prywatne adresy 192.168.x.x w tel i kompie. Domyslam sie ze jest to niemozliwe, bo tel sluzy tylko jako modem, albo inaczej mowiac ruter, ktory laczy moj komp z netem, ale tak tylko z ciekawosci pytam ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...