Skocz do zawartości
Pinki

Problem z AGP i Hercules 9100 - HELP ME

Rekomendowane odpowiedzi

Moja plyta to MSI 6337 i815EP a grafa Herc 9100 64MB

Problem:

Na plycie wokol zlacza AGP mam blokade, cos co ma niby lepiej trzymac karte w slocie, odgina sie takiego kikuta :lol: wklada karte i puszcza sie go tak ze wchodzi w taka dziurke ktora jest na karcie na koncu zlacza AGP :lol: Chodzi o to ze cos jest zle wymierzone i kikut nie trafia w dziurke tylko w PCB ( to wystajace bez sciezek ) Karta w tym miejscu sie wygina akikut nie wraca na swoje polozenie :( Wczesniej na WinFast GF2MX bylo ok, pasowalo :(

Co mam robic? Pomocy :roll:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to urwij to dziadostwo - jesli z tworzywa sztucznego to najlepiej goracym nozem i pojdzie jak po masle :)

ew mozesz skorygowac otwor pod kikut pilnikiem albo wiertarka i rozwiercic wiekszy - tylko sprawdz czy nie uszkodzisz sciezek ;)

a tak w ogole to kolejny przyklad kiepskiego dopasowania - ehh Ci producenci nie staraja sie w ogole :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważaj tylko żeby go łanie wychlastać żebyś później niemiał problemów z ewentualną reklamacją karty. Róznie to bywa i czasem się okazuje że pn. rysa na boku płyty gdzie niema żadnych ścierzek, po śróbce mocującej do płyty głównej spowoduje niestabilną pracę kompa... czego to się nierobi żeby przyjąć reklamacji :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...