seba1983 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Witam mam następujący problem - posiadam obudowę chieftec LBX-02B-B-B i wszystko było super do czasu aż dołożyłem do niej 2 dysk WD WD6400AAKS 640GB sATA II 16MB . Od tego momentu obudowa gdy jest zamknięta wydaje dziwny dźwięk takie modulujące buczenie , dysk poza obudową jest cichutki, obudowa bez niego również tylko jeżeli są że tak powiem razem dzieją się takie rzeczy , czy ktoś tutaj z obecnych na forum spotkał się z podobnym problemem i jest w stanie mi coś poradzić , jestem już tak zdesperowany że planuje pozbycie się tej obudowy ps próbowałem dysk położyć na gąbce ale jak się zamknie obudowę dzieje się to samo gdy dysk znajduje się w szynie dla niego przeznaczonej :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Popróbuj poprzekładać dyski do innych koszyków albo możesz położyć coś ciężkiego na górę obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1983 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 właśnie dyski były już wszędzie kupiłem nawet radiatory revolteca które miały tłumić drgania także dysk był już w zatoce dla 5,25 ale buczenie było jeszcze wyraźniejsze , zdecydowałem się tutaj napisać bo już nie mam pomysłów :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 wytnij sobie kawakli dętki rowerowej, i włóż między dysk a szynę oraz między szynę za klatkę w miejscu gdzie jest zatrzask, jeden dysk w górnej klatce, drugi w drugiej od góry lub najnizszej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Ja u siebie podkleiłem pod te szyny od dysków taką twardą gąbkę (coś jak podkładka pod myszkę). Są one pomiędzy dyskiem a szyną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GLaF Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Rozwiązanie problemu: http://4max.pl/default.asp?g=181&gg=18&produkt=522 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1983 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 dzięki za odpowiedzi będę dzisiaj coś przy tym próbował zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 No niestety te obudowy tak maja z niektorymi dyskami,mialem to samo buczenie z dyskiem samsunga,przy mojej wyciszonej budzie bylo to tragiczne.Pomogl dopiero troche stabilizer,ale w koncu zmienilem dysk na mniej wibrujacy i cisza jak makiem zasial,a samsung poszedl na zewnatrz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Ja uzywam TYCH wyciszaczy. Jedyna ich wada, ze musisz zamontowac dysk w zatoce 5.25". Tak wyglada to u mnie: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1983 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 dzieki wszystkim za rady, ja zrobiłem tak że odkręciłem górę obudowy i usztywniłem ją podkładkami takimi jak sie pod meble daje teraz góra dociska bardziej część gdzie są napędy i jakoś wszystko ucichło jest dużo lepiej temat do zamknięcia pozdro wszystkim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...