DanioS Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 (edytowane) Witam. Od paru dni przeszukuje internet ponieważ buduje nowy komputer jestem już przy ostatnim punkcie swojego komputera czyli procesorze muszę się zasięgnąć po radę ludzi z tego forum, mianowicie zastanawiam się nad kupnem procesora Intel E5200 + płyta Asus P5Q-E + Pentagram Karakorum lub AMD Phenom X3 720 + Asrock 780GXE i mam dylemat który procek lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> na wielu stronach bardzo polecają Intel C2D podobno Phenom ma wiele problemow z obsługą nowych i starych gier oraz gubi sporo klatek np. w Crysisie i Gridzie, wycyztałem to na egieldzie,frazpc i na paru innych mniej znanych portalach, procesor bedzie pracował z kartą GF 280GTX więc musi być podkręcalny do min. 3.5GHz dla intela i 3.7 dla AMD. pomóżcie mi w wyborze tego podzespołu. przypominam komputer do GIER.! Edytowane 13 Marca 2009 przez DanioS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 X3 720 + Asrock 780GXE będzie lepszy. Poczytaj testy na zagranicznych portalach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 e-giełda się nie kieruj ;] polecam poczytac ostatnią strone tego tematu. Jest tam wyjaśnione czemu lepiej brać X3 niż Intela. Bierz Phenoma II X3+Asrocka 780GXE :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Dokładnie, X3 720 jest lepsze od E5200 i OC też będzie łatwiejsze (odblokowany mnoznik), a na 3,7GHz powinien polecieć jeżeli załozysz karakorum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...