Marcin_gps Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Mam metlik w glowie! Na Epoxa 8RDA+ mnie nie stac, a poza tym jestem bardzo zadowolony z dzwieku jaki generuje moja karta, wiec powstrzymajcie sie z gadkami typu; "doloz troche i kup epoxa". LAN i inne badziewia mnie nie interesuja. Mysle, ze plyta powinna kosztowac max 400 zl, a reszta na pamiatki (256 mb 333). Jakie najlepiej za ta cene? Doradcie co bedzie najlepsze do mojego zestawu. Z gory dzieki za kazda wypowiedz PS A ECS'a troche strach kupowac, nie wiem czy bym sie odwazyl. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 22 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2003 za 400zl to mozesz poszalec wsrod plytek na KT400 (lub KT333CF) - jest tego torche i nawet EPOX'y sie lapia w tym przedziale IMO zalezy co chesz robic - jak krecic na max'a to przegladnij baze wynikow na http://www.overclockers.com/ i popatrz na czym sie ladnie krecilo T-bredy jak chcesz ciac koszty to bierz cos na KT333CF (KT400 bez AGPx8) np tanio mozna dorwac MSI KT3V - za jakies 320zl brutto - a krecic tez sie daje na tej plycie (choc wersje V to nie to samo co Ultra) co do EPOX'a to np za 350zl brutto dostaniesz 8K9A - torche osob z overclockers.com na tym krecilo a jak chcesz poczytac duzo recenzji to zerknij tu http://www.amdboard.com/ sporo odnosnikow - potem cennik najblizeszgo najtanszego sklepu w garsc i do dziela PS w razie co to z tanich plyt zobacz tez Shuttle AK38N - mnoznikiem sie nie pobawisz ale magistrala tak - przykladowa recka po polsku http://mojepc.pl/news/?cid=4&nid=1156&ns_page=2 i pogadaj z andriu bo on to ma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Raczej zalezy mi na stabilnej, bezproblemowej pracy, a co do podkrecania to jak puszcze proca na 2600+ to mi styknie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Raczej sklaniam sie do segmentu VIA KT333 i za reszte kasy dobre pamiatki. Jaka konstrukcja najlepsza??? Jakie pamieci?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Epox 8K9A (320zł) + No i tu zależy ile chcesz pamięci może być np 256DDR Kingstona PC3000 (270zł) albo 256ddr Twinmosa (200zł) albo 512mb jakiś noname np Seitec (255zł) Ja jednak mimo wszystko wybrałbym póki co 512mb noname bo teraz z 256mb ram na pokładzie jest naprawdę ciężko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Raczej sklaniam sie do segmentu VIA KT333 i za reszte kasy dobre pamiatki. Jaka konstrukcja najlepsza??? Jakie pamieci?? To ja jak zwykle oprócz epoxów polecę abita. Kx7 - coś koło 310-320 pln kosztuje, ewentualnie kd7 A pamięci to jak możesz przebrać to seiteci 512 mb na kościach 7 ns. Często powyżej 200 na cl2 biegają (moje wytrzymują przy 2,9V cl2, 2-5-3 2 cmd ponad 210). Razem cię wyjdzie koło 550-600 pln. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Podkreslam, ze nie zalezy mi na extremalnym OC Wystarczy mi jak puszcze 166*12,5 PS Makonar, gdzie kupic te Seiteci??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Czym sie rozni Epox 8K3AE od 8K5AE?? Ostatecznie rozwazam dwie opcje: - EPOX 8K5AE - MSI KT3 ULTRA Co brac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 A skad jestes??? U mnie w sklepie chca 260 zeta za 2x256 333MHz. Sam na takich biegam i nie nazekam 410MHz wytrzymuja (znaczy sie dzialaja spoko). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 jak masz juz dzwiekowke to najlepsza plyta bedzie abit KX7 lub drozszy KD7-E ,nie maja dzwieku ani lanu,ale rewelacyjnie sie kreca (zwlaszcza KD7-E) jak bierzesz pod uwage tylko epoxa i msi ,to zawsze epox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Jonathan - niestety nie stac mnie na razie na 512, kupie najpierw 256 MB TwinMos 333, a jak bede mial kase to sobie potem drugie tyle zapodam KGB - Tyle tylko, ze ten Abit jest z leksza drogi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Abit KD7-E jest na kt333 i kosztuje w komputroniku 380pln a KX7 mozna juz za 320pln zlapac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zerknij na allegro ludzie zucili sie na nforca i szpredaja swoje starsze plyty. Moze kupisz w dobrej cenie i starczy ci na 512MB ramu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12375257 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12527011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zerknij na allegro ludzie zucili sie na nforca i szpredaja swoje starsze plyty. Moze kupisz w dobrej cenie i starczy ci na 512MB ramuCzyli po prostu za 580 pln miałby kx7 i 512 seiteców (najlepiej się kręcą kości 512). Kx7 jest o wiele lepszym wyborem niż kt3, o kręceniu nie wspominając (190-200 to normalka dla abitów) No ten epox całkiem, całkiem i do tego gościu sprzedający jest z naszego forum (millor). A gigabyte bym nigdy nie kupił bo to nie są płyty do porządnego kręcenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 A co myslisz Tomasir o tych linkach. Na pierwszy sam bym sie pokusil. Ale niedlugo sie konczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Jeblo mi sie nie pierwszy link tylko drugi, ten z epoxem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Kup mojego epoxa :P :D Chyba chwalic nie trzeba 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 To twoj ten na allegro???? Cholera jak tak to prowizja od reklamy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 To twoj ten na allegro???? Cholera jak tak to prowizja od reklamy :D Niestety, nie wymieniles go :P a szkoda :). No ale co tam korzystajac z okazji zareklamuje sie :P :D Tujest moja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 moze ten ecsik l7s7a2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Elixiry 256MB 333MHz stoją na Allegro po 130-150 zeta, więc za 400 mozna juz porządną płytke kupic - np. Abita KD7-E a jak bedziesz mial szczescie to moze nawet KD7. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 ja polece płytke na kt400 ma co trzeba i do oc jest ok ...a za reszte dobre pamiatki kupisz ..płytka kosztuje 350zł ...ma agp 8x i wsparcie dla ddr 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Dlatego ten epoxik bylby dobrym rozwiazaniem w miare tani i ma wszystko co potzreba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Moze rzeczywiscie tego Abita wezme! + TwinMosy i jeszcze mi troche kasy zostanie, dozbieram pozniej i zakupie drugie tyle. Dzieki za wszystkie opinie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...