pawelekmal Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 W miejscu gdzie nokia e66 mojego kolegi ma max zasięg wi-fi, moja e65 znajduje sieć, ale nie ma zasięgu i się rozłącza. Czy da się jakoś poprawić zasięg wi-fi w noki e65? Jakoś softem, albo łopatologicznie coś wykastrować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 (edytowane) Zapewne chodzi o wielkość / położenie anteny. Gdyby chodziło o samo położenie to wystarczyło by phonem "poobracać" dla poprawienia zasięgu. Co do softu wątpie (choć pewien nie jestem, poszukaj na symbianowych forach) natomiast metoda na lutownice teoretycznie jest możliwa ale raczej mało wykonalna. Edytowane 13 Marca 2009 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Dokładnie, nokia w modelach e51, e66 i e71 zastosowała inny moduł WLAN który łapie zdecydowanie lepiej od poprzednich i poprawić tego się raczej nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 w sumie też mi słabo odbiera... jedyne wyjście to zmienić telefon :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Też mam ten fonik i rzeczywiście tam ,gdzie nadajnik nie jest blisko nawet ze znalezioną siecią nie chce się połączyć. Gdzieś był nawet temat o ewentualnych przeróbkach ,ale albo to niepraktyczne(metoda ze skupianiem sygnału ) albo mogące więcej zaszkodzić kombinowanie z antenkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caillain Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Mozna zawsze wylaczyc oszczedzanie energii, czy jak to tam wyglada w pl sofcie. Ustawienia - polaczenia - wlan - opcje - ustawienia zaawansowane - oszczedzanie energii. Mi pomoglo na e65 i e90, choc problemem bylo to, iz telefon glupial przy nieco bardziej zabezpieczonych sieciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...