madzia86 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 (edytowane) hej, mam problem z formułam w excelu, może ktos będzie potrafił rozwiazać to zadanie. Potrzebne są 3 formuły które trzeba przeciągnąć w dół excel.bmp Edytowane 13 Marca 2009 przez madzia86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Rozwiązać nie rozwiąże, ale podpowiem że praktycznie wszystko da się zrobić za pomocą formuły 'jeżeli' inną dla każdej kolumny oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia86 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 wiem, ale ja nie potrafię tych formuł :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_fake Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Zamieść może plik w Excelu - bo nie każdemu się jeszcze chce przepisywać tabelkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukIT Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2009 (edytowane) Proste zadanko nie do końca jasne jest tylko czy FAŁSZ ma być tylko w drugiej kolumnie?? bo w pierwszej i trzeciej nic o nim nie wspomniałeś w opisie? Przy założeniu że Wniosek jest w komórce A1, brygadzista w komórce A2 itd... rozwiązania są następujące formuła pod "dyrektor musi zatwierdzić" powinna wyglądać następująco: =JEŻELI(ORAZ(B2="tak";C2="tak";D2="");PRAWDA;FAŁSZ) formuła pod "zatwierdzony" powinna wyglądać następująco: =JEŻELI(ORAZ(B2="tak";C2="tak";D2="tak");PRAWDA;FAŁSZ) formuła pod "odrzucony" powinna wyglądać następująco: =JEŻELI(LUB(B2="nie";C2="nie";D2="nie");PRAWDA;FAŁSZ) Dołączam EXCELA z przykładem: zadanie.txt (tylko zamieńcie sobie z txt na xls bo nie mam uprawnień do wystawiania xls-ów bóg wie dlaczego??) Edytowane 12 Kwietnia 2009 przez LukIT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...