dziadu Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Witam wszystkich. Mam problem z podłączeniem jakiegokolwiek urządzenia pod USB pod Vista 64 Gdy podłączam pendriva to wyskakuje informacja o nieznanym urządzeniu, innym razem sterownik się instaluje ale później pojawia się informacja "nie można uruchomić tego urządzenia (kod 10)". Czasami też jak podłączę urządzenie to sterownik się zainstaluje, dysk jest widoczny, ale jak próbuje na niego wejść to system się zawiesza i pozostaje w takim stanie aż pendriva wyciągnę. Z ipodem jest identycznie. Pendriva i ipod na 100% są dobre bo na innych komputerach śmigają normalnie. Próbowałem różnych rozwiązań dostępnych na różnych forach, np: odinstalowanie portów usb; ręczne wskazywanie na miejsce gdzie mogą być sterowniki. Jak ktoś potrafi mi pomóc to proszę o odpowiedź. System Windows Vista Home Basic 64 bit service pack 1. Intel Core 2 Quad Q6600 BOX Płyta główna Gigabyte g31-s2L DDR2 2048 MB 800 MHz x2 Pozdrawiam Dziadu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 Na twoim miejscu najpierw sprawdziłbym czy tak samo jest na np XP ale 32 bit. Jeśli będzie działać to przynajmniej wiesz że porty USB są sprawne a te problemy to sprawa czysto software'owa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...