Skocz do zawartości
Mitsuru

Grafika Do 1700zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , za kilka dni kupuje grafike prawdopodobnie bedzie to GTX 285 ,przgladalem forum i niestety nie moglem znalesc odpowiedzi na moje pytania wiec chlopaki prosze o pomoc gdyz jestem zielony ostatnio w tych sprawach wiec :

1: jaki model najlepiej wybrac

2: czy musze zmienic procesor czy wystarczy go podkrecic mam Core 2 Duo E6750 2.66

3: posiadam tagana 500w czy on wystarczy ?

Chce przeznaczyc na modernizacje 2500zl i naprawde nie mam pojecia czy musze cos wymieniac czy nie .....

dzieki sliczne za pomoc i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie primo - grasz w full hd?

jak nie to średnim pomysłem jest zmieniać 1/2 kompa .

Tagan do GTX 285 starczy.

Dalsze pytanie czy jest sens dopłacać 200zł za 55nm i takty które można osiągnąć samemu? Raczej tak.

Procesor na 4,5 będzie spoko :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie gram na hd mam 17 monitor , w przyszlosci go zmnienie ale narazie skupic sie chce na grafice itp

w sklepie mi mowili ze ten zasilacz mi nie pociagnie grafiki hmmmm .... i skoro mowa o podkrecaniu to jaki wiatraczek kupic ?

Edytowane przez Mitsuru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaj swoją konfigurację.

Na tą chwilę radzę brać GTXa 260 i Pentagram Karakorum na procesor. Moim zdaniem, przy tych cenach teraz, dopłacanie ponad 300zł do GTXa 285 jest nierozsądne.

W takim razie reszta kasy na porządny monitor... A proca trzeba będzie podkręcić do tych 3.2GHz minimum.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grafika -- NVIDIA GeForce 8800 GTS 512

procek -- E6750 2.66

płyta główna -- MSI P35

pamieci -- Golden Empire CL4-4-4DDR2-800 1GB DIMM DDR2 PC2-6400U DDR2-800 (5.0-5-5-18 3-23-6-3)

zaisłka -- tagan 500W

z ta karta to juz wole tego 285 z monitorem sie moge wstrzymac z miesiac ... ale co z tym zasilaczem napewno wystarczy mi to tej karty ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz da radę bez problemu. Zestaw jest w porządku, nawet w tej chwili. Ja bym zrobił tak:

Pentagram Karakorum na proca + 2x2GB Kingmax 1066, bo 1GB to ogranicza ten zestaw porządnie... Procesor podkręć do tych 3.2GHz. Kartę też podkręć trochę.

Przy tym monitorze, co masz teraz, to już ten 8800GTS się marnuje... Na twoim miejscu najpierw bym kupił monitor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Golden Empire czyli Geile... Mogą zostać.

Nie daj się omotać liczbami i zostań przy tym, co masz. Zrób tak jak napisałem - monitor+chłodzenie. Podkręć wszystko i czekaj do późnego lata/jesieni na nowe karty od nVidii i ATi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTX 285 nie bierz bo się nie opłaca. GTX 280 tańsza a gorsza o 2-3fps. Konfig masz całkiem niezły. Procesor napewno podkręci się spokojnie do 3,5ghz a to już da kopa w wydajności, napewno ten GTX Ci wystarczy jeszcze do komfortowej gry.

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GTX 285 nie bierz bo się nie opłaca. GTX 280 tańsza a gorsza o 2-3fps. Konfig masz całkiem niezły. Procesor napewno podkręci się spokojnie do 3,5ghz a to już da kopa w wydajności, napewno ten GTX Ci wystarczy jeszcze do komfortowej gry.

Wiesz zależy jak to ująć. 55nm to już jednak mniej ciepła, sekcja zasilania się tak nie męczy, więc możemy dodać trochę napięcia i uzyskać takie takty :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi