Skocz do zawartości
kubolin

2 Chłodnice 80 Mm A Może Jedna Duża Co Wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam pytanie co będzie wydajniejsze mam na wydanie na chłodnice max około 120zł

znalazłem na allegro

http://www.allegro.pl/item578162990_dwie_c...5mm_gr_1_4.html

które idealnie komponowały by się z moją obudową logic b5

jednak sądzę że nie będą miały jakiejś wielkiej wydajności a wy jak sądzicie aha chłodzić by miały athlona 7750 i nb

a może wsiąść np: http://www.cooling.pl/black-water-advanced...odukt,1814.html czy będzie ona wydajniejsza niż te małe dwie aha wtedy by pracowała na spodzie obudowy bo tam by się zmieściła bo moja płyta to mini-atx a może znacie jakąś chłodnice która będzie wydajniejsza od wyżej wymienionych

pozdrawiam

Edytowane przez kubolin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpusc sobie te 2x80mm, za 60pln spokojnie kupisz 1x120 (prawie nowke :) ) i to juz bedzie wydajniejsze... albo i nieco bardziej uzywana za kolo 45pln

Powierzchnie to ma mniej wiecej 80x80x2 12800mm2

Jedna 120mm ma juz 14400mm2

Oczywiscie odejmujac strefy martwe i shroud wychodzi nieco mniej, ale i tak tylko zwieksza to przewage 1x120 nad 2x 1x80

Ta buda ma z tylu otwory na 92 i 120mm, czy 80 i 92 ?

Troche to waskie, fajnie by pasowala ta chlodnica 1x120 od srodka z tylu, ale nie wiem czy buda sie zamknie...

Ostatecznie wpakuj 2x120 w podloge i tyle :)

Zreszta ja bym zaczol od zmiany budy... mialem kiedys przez chwile w rekach Logic B15 bodajrze i szczerze mowiac nie wiem czy to obudowa mozna nazwac, pociac sie na pewno mozna i trzeba sie delikatnie obchodzic zeby jej nie pogiac :)

Lepiej pozastanawiaj sie nad tym BIP1, ewentualnie moze i ja bym mial za jakis czas BWA121 do sprzedania, a moze nawet BIX2, sie zobaczy

Edytowane przez jedras77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko nie wiem jaki model tej chłodnicy wziąć

Wez ta ktora sam podales w linku...

Ewentualnie szukaj uzywanych na allegro, black water, black ice, cooltek, w dobrej cenie pewnie znajdziesz.

Omijaj thermaltake i inne dziwne wynalazki.

EDIT:

Tu mozesz sobie BWA122 na allegro poklikac, za tyle jak by jeszcze poszla z wentylatorkami to w sumie cena nie taka glupia jak na uzywke.

Edytowane przez jedras77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi