Ziober Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Wybaczcie mi, ze znowu... :roll: Szukałem, przeczytałem i mam kilka pytań: potrzebny mi zasilacz nie kosztujący zbyt wiele (do 360zł), najlepiej markowy. Co wybrać?: Chieftec 420w df pfc Może enermaxa 353w pfc... O ile wiem enermaxa ma M79 i mate76. pmp ma chyba topowera... Jeśli możecie, to dajcie znać co i jak... PS. nie wiecie, gdzie w Polsce kupic zasilacze Thermaltake? prosze moder'ów o wyrozumiałość.... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 TT i Topowery są na www.cennikpc.com Sam bym na twoim miejscu kupił Topowera 420W z dualfanem. Cena ok. 300 pln. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 TT i Topowery są na www.cennikpc.com Sam bym na twoim miejscu kupił Topowera 420W z dualfanem. Cena ok. 300 pln. niestety, maja tylko topowery i enermaxy, nia ma juz Thermalteke'ow :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 ... Co wybrać?: Chieftec 420w df pfc ... PS. nie wiecie, gdzie w Polsce kupic zasilacze Thermaltake?... a co to za roznica skoro to ma byc to samo - czyli SIRTEC :!: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=338...ghlight=#338042 mozesz tez porownac parametry pradowe TT i Chieftec'a - wychodzi ze to "klony" zalezy do czego potrzebujesz - Enermax ma to do siebie ze ma duza wydajnosc na +12V (prawie 2x wieksza od zasilaczy innych firm o podobnej mocy) wiec idelane rozwiazanie dla serwera wieloprocesorowego i wielodyskowego ... ogolnie co nie kupisz (z tych wymienionych) to bedziesz zadowolony - chyba Chieftec najcichszy (przynajmniej przy max. obciazeniu) http://www6.tomshardware.com/howto/2002102...upplies-08.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 benek - ale purepower 480w to juz chyba nie sirtec (chyba ze oni na swoim www nie ujawniaja hpc-480xxxx) tylko cos inniejszego. cichszy ewentualnie juz tylko antec tp. ziober - w tej cenie bierz sirteca 420. lepszego rozwiazania nie znajdziesz, imo bedzie lepisiejszy niz enermax bo enermax ceni sie imo wygorowanie za to co oferuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Wybaczcie mi, ze znowu... :roll: Szukałem, przeczytałem i mam kilka pytań: potrzebny mi zasilacz nie kosztujący zbyt wiele (do 360zł), najlepiej markowy. Co wybrać?: Chieftec 420w df pfc Może enermaxa 353w pfc... O ile wiem enermaxa ma M79 i mate76. pmp ma chyba topowera... Jeśli możecie, to dajcie znać co i jak... PS. nie wiecie, gdzie w Polsce kupic zasilacze Thermaltake? prosze moder'ów o wyrozumiałość.... 8) ..bierz Chieftec 420w df pfc. cichutki, z czujnikiem obrotow, napiecia git, a drugi fan pieknie sciaga ciepelko znad proca ..no i jak bedziesz chcial to i trzy kompy do niego podlaczysz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 ..bierz Chieftec 420w df pfc. cichutki, z czujnikiem obrotow, napiecia git, a drugi fan pieknie sciaga ciepelko znad proca ..no i jak bedziesz chcial to i trzy kompy do niego podlaczysz :wink: Dokladnie. I naprawde cichutki. wentyle maja 1400RPM i nie wiem, co bym musial podlaczyc, zeby musialy sie szybciej krecic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crategus Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 u mnie to co w podpisie i czesiek 420 daje nawet na 1,6k rpm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Ja mam głupiego Q-TEC'a PSU 450 Dual Fan za 157PLN i też śmiga cichutko, napięcia są spox i tez ma dwa wiatraki (brakuje mu tylko kontroli obrotów). Nie jest tak Topower ale to tańsza alternatywa. Oto jak trzyma napięcia (proc 2,4@3,0 i sześć wiatraków - łącznie z volcano7+): Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrucha Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Nie będę obiektywny, bo sam mam Antka430TP, ale jeśli w cenie ok. 360, to Antec 330W TruePower. Cena zbliżona do Chiefteka 420; co do rzeczywistej mocy obu w.w. zasilaczy - zaryzykuję twierdzenie, że jest porównywalna (linki do Toma i anandtech pewnie znasz). A może dołożyć trochę i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jednak TP 430? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 stwierdzenie doplac troche jest bezsensu :] bo jak juz ktos doplaci troche do tp430 to moze doplacic jeszcze troszke do tp480 czy w koncu do tp550 :)) ale z dwoch - chieftec 420 i tp330 to osobiscie dlugo sie wachal ale chyba wybral sirteca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrucha Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 stwierdzenie doplac troche jest bezsensu :] bo jak juz ktos doplaci troche do tp430 to moze doplacic jeszcze troszke do tp480 czy w koncu do tp550 :))No trochę racji masz. Zresztą o ile różnica między 380 a 430 jest niewielka, między 330-430-480-550 to już po ok. 100pln. A już 500zł za zasilacz to cena szalona, swój kupiłem będąc w stanie jakiegoś amoku chiba :) :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Moze i warto kupic taki zasilacz, ale ja kupilem obudowe foxconn`a za okolo 130zl i wzialem z tamtad sobie zasilke Deer`a 350W i trzyma napiecia elegancko, moze trafilem na dobryy egzemplarz, chociaz nie slyszalem zeby ludzie na niego nazekali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Ja mam głupiego Q-TEC'a PSU 450 Dual Fan za 157PLN i też śmiga cichutko, napięcia są spox i tez ma dwa wiatraki (brakuje mu tylko kontroli obrotów). Nie jest tak Topower ale to tańsza alternatywa.A gdzie taki zasilacz mozna kupic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Ja mam głupiego Q-TEC'a PSU 450 Dual Fan za 157PLN i też śmiga cichutko, napięcia są spox i tez ma dwa wiatraki (brakuje mu tylko kontroli obrotów). Nie jest tak Topower ale to tańsza alternatywa.A gdzie taki zasilacz mozna kupic? Ja swój kupiłem w sklepie elektronicznym (!!!!) w Bydgoszczy - w żadnym sklepie komputerowym nie ma nic, co wystaje ponad przeciętność (nie opłaca się im) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2003 benek - ale purepower 480w to juz chyba nie sirtec ... ale tych (Silent Purepower) nigdy nie widzialem w ofercie w Polsce - zreszta znajac zycie to nie zmiesily by sie w przedziale cenowym PS ale jak popatrzylem na parametry pradowe podane przez producenta to 480W=420W + 2 "bajeranckie" potencjometry :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 TT i Topowery są na www.cennikpc.com Sam bym na twoim miejscu kupił Topowera 420W z dualfanem. Cena ok. 300 pln. Gdzie go kupić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 benek - taka myśl też mi przeszła przez głowe że to zwykłe hpc420 bajerancko zrobione z wyprowadzonymi potencjometrami do podnoszenia +5/12... w sumie po tt mozna by sie i tego spodziewać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Ten Topower top420 będzie cichy??? Mozna go gdzieś jeszcze kupić poza cennik.pc??? pzdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 24 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2003 ziober: biorąc pod uwage doswiadczenia z moimi top520 (konfig jak w podpisie), to top420 by pewnie cicha nie byla. ale jak nie masz w kompie za wiele rzeczy, wybierzesz wersje z 2 wentylami,i ustawisz je na auto to kto wie... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Tak więc doradźcie mi, co wybrac: chieftec 420w df pfc thermaltake420w df pfc (niby to samo) Enermax 353w df pfc :twisted: Antec TruePower330 :twisted: ( gdzie go kupic? ) Thermaltake i chieftec to w gruncie rzeczy ta sama zasiłka, te same oznaczenia... pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 25 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2003 bierz chiefteca 420... chyba najtanszy z tych wszystkich o ile mnie pamiec nie myli, a wydajnosciowo bedzie chyba najlepszy z tych wszystkich (ew. na rowni z anteciem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 bierz chiefteca 420... chyba najtanszy z tych wszystkich o ile mnie pamiec nie myli, a wydajnosciowo bedzie chyba najlepszy z tych wszystkich (ew. na rowni z anteciem)Gdzie tego Anteca kupić??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 u nas ? http://www.dimm.pl, http://www.sirius.pl (ale biorą to od dimm.pl) oraz http://www.komputronik.pl też zdaje sie od dimm biorą ale nie wiem, może benek się bardziej orientuje komu dimm odsprzedaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 http://www.dimm.pl-nie działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 ..., może benek się bardziej orientuje komu dimm odsprzedaje.przeceniasz mnie ;) niestety dostepu do tajemnic handlowych nie mam :P wiem tylko to co jest na stronie (partnerzy) http://www.dimm.pl-nie działadziala ale trzeba to dac bez przecinka http://www.dimm.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 a kto Cie tam wie benek ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Można kupic w Polsce Thermaltake'a PurePower 480w pfc? A wogóle ich zasiłki??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Można kupic w Polsce Thermaltake'a PurePower 480w pfc? A wogóle ich zasiłki???Można kupic w Polsce Thermaltake'a PurePower 480w pfc? A wogóle ich zasiłki??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrucha Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Gdyby ktoś szukał w Wwie Chiefteka 420ki, to tanio (315pln) jest w pewnym dużym sklepie w centrum - ceny giełdowe, ale trzeba mieć w garści cennik z giełdy, bez tego:350. Można też zamówić przez inet Ale i tak polecam Anteca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...