tenczarny1 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 (edytowane) Witam, Złożyłem sobie nowego kompa i padł mi po 2 week. Sprzęt: E5200 revisia M0-nowy + karakorum DFI LT p35 t2rs - kupina używana jeszcze z rok gwary GoodRam Pro 900 -nówki Asus 3870x2 1Gb -używka 2 lata gwary Tagan U33 500w -nówka Kupiłem sobie nowe chłodzenie karakorum i chciałem trochę więcej wycisnąć z tego proca. Na box latał mi stabilnie na 3.45Ghz na 1.185 V full stabil. Na Karakorum puściłem go na 4Ghz przy 1.325V przeszedł stabilnie Super PI 32M jednocześnie z SP2004. Jak już mi tak ładnie poszedł chciałem go jeszcze wyżej puścić i dałem na 4.1Ghz przy tym samym napięciu na początek. Zrestartowałem kompa po wprowadzeniu nowych ustawień i już więcej nie wstał do teraz. Włącza się normalnie, wiatraki startują dyski ruszają a na wyświetlaczu diagnostycznym wyświetla mi się odwrucona 7 lub b . Na LCD nic nie idzie. po wyjęciu grafy komp ciągle się restartuje i na Diag LED mam 88. Procesor, ram , grafa sprawdzona na innym kompie. Robiłem wszystkie kombinacje związane z czyszczeniem biosu, wyciąganiem baterii na 5 min itp. Wkładałem w moją mobo inne pamięci i grafę. Nadal to samo, tyle że po wsadzeniu 7300Gt komp tak samo reakuje jak bez 3870x2, czyli resetuje się bez końca. Macie jakieś pomysły? NIEAKTUALNIE. Kryzys zażegnany. Problem rozwiązany;D Edytowane 18 Marca 2009 przez tenczarny1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 odłaczales napiecie po wyjeciu bateri?? trzeba wylaczyc zasilacz spróbuj przy wylaczonym zasilaczu reset zworka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tenczarny1 Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 odłaczales napiecie po wyjeciu bateri?? trzeba wylaczyc zasilacz spróbuj przy wylaczonym zasilaczu reset zworka Robiłem stary. Nawet baterię wyciągałem. Wszytko. Nawet cleancmos zapomocą przycisków. Teraz sprawdziłem. Jak znów wszystko podłączyłem to mi się tyklo wyświetla odwrócona 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 14 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2009 (edytowane) 1. Przełóż kości do innych slotów i odpal aby się pozbyć kodu 88. jak nie zadziała 2. Wyciągnij baterię na noc. 3. Sprawdź zasilacz. Edytowane 14 Marca 2009 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tenczarny1 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 1. Przełóż kości do innych slotów i odpal aby się pozbyć kodu 88. jak nie zadziała 2. Wyciągnij baterię na noc. 3. Sprawdź zasilacz. Robiłem przemianę kości i wstawiałem też inne kostki. Wyciągałem i czekałem. Nic nie dało. Zasilacz nówka. Napięcia trzyma. To raczej coś ze stałą pamięcią mobo, bo pokazuje teraz znaczki jakich w tablicy kodów diagnostycznych w ogóle nie ma;/ buahahahahaahahah niech zyje DFI - super firma, chinskich podrobów ;) Asus Hehehe śmiech na sali. Poczekaj aż będziesz musiał ją odsyłać do serwisu i zobaczysz co to znaczy ASUS. Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtremesystems Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Robiłem przemianę kości i wstawiałem też inne kostki. Wyciągałem i czekałem. Nic nie dało. Zasilacz nówka. Napięcia trzyma. To raczej coś ze stałą pamięcią mobo, bo pokazuje teraz znaczki jakich w tablicy kodów diagnostycznych w ogóle nie ma;/ Asus Hehehe śmiech na sali. Poczekaj aż będziesz musiał ją odsyłać do serwisu i zobaczysz co to znaczy ASUS. Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi :D odsylalem dfi do serwisu..dostalem kase odsylalem asusa do serwisu (gpu) dostalem nowa karte wtajemniczeni wiedza o co chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...