Krzychu25 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 (edytowane) Mówię ci nie bierz Baracudy, u mnie w pięciu sklepach mówią, że one "padają jak muchy". Bierz Ait 4870. I zamiast tego intela weź Phenoma. Edytowane 16 Marca 2009 przez Krzychu95 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Uwielbiam takich informatyków :D Sporo osób ma Tego Asrocka + X3 720 BE i się nie skarżą ,że coś nie działa. Może ten "informatyk" chce Ciebie naciągnąć na droższy zestaw :> Czy warto inwestować w DDR3?Moim zdaniem NIE. Totalnie ją skrytykował.Pozdrów go :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 (edytowane) Nasza konfiguracja bez zmian jest najlepsza. DDR3 się nie opłaca, bo 1GB DDR3 jest w cenie 2GB DDR2. A za rok taki DDR3 1333MHz będzie wart tyle, co dziś DDR2 533MHz, bo będą oferowane szybsze pamięci, tak jak teraz to jest z DDR2. Informatyków to się nie radź, bo jak zauważyłem, jakieś 90% z nich ma blade pojęcie o kompach, tylko je składać potrafią. Pamiętaj o zmianie dysku na WD z serii AAKS. Seria .12 Seagatowi nie wyszła... Edytowane 16 Marca 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Podziękuj temu "informatykowi" za pomoc i go nie słuchaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Moim zdaniem też jest bez sensu inwestować w ddr3 Informatyków to się nie radź, bo jak zauważyłem, jakieś 90% z nich ma blade pojęcie o kompach, tylko je składać potrafią. Ja chyba trafiłem na te 10% PS. Fajnie trzy posty w tej samej minucie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Powiedz temu informatykowi,zeby sie zajal tym w czym jest dobry.Z doswiadczenia wiem,ze takie ludki maja znikoma wiedze,co jest dobre a co nie,bo swoja wiedze opieraja na sponsorowanych artykulach. Bierz to co chlopaki polecili i juz nic nie zmieniaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kvczor Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 (edytowane) Też pomyślałem, że ten informatyk nie bardzo się zna. A czy DDR3 są jakoś znacząco szybsze od DDR2? Istnieje prawdopodobieństwo, że będe miał kasę na ten zestaw (a różni się on tylko płytą i ramem): Phenom II x3 720 Gigabyte GA - MA790fxt-ud5p amd 790fx socket am3 Kingston 2x 2GB 1333MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM Radek HD 4870 521mb itd. (karta z waszej konfiguracji) be quiet 500w straight e6 Western Digital 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII [5000AAKS] (podmieniłem dysk) (cena: 3235 + Antec 300) To warto go brać? (Tylko wtedy nie starczy na wiatrak na proca. Prawdopodobnie i tak w późniejszym terminie kupię, ale jednak na razie nie będzie) Edytowane 16 Marca 2009 przez Kvczor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Różnica między DDR3 a DDR2 to max. 5%, więc sam sobie odpowiedz, jaki ma sens takie kupno... Dysk bierz, ale konkretnie to WD 640GB AAKS. RAM możesz wziąć G.skille 800MHz CL4 PK - mam i polecam, dość tanie pamięci z dużymi możliwościami. Płyta AOD790GX/128M. Zasilacz wystarczy 450W. Dołożyć możesz do HD4870 z 1GB pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kvczor Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 (edytowane) Dobra nie ma co pchać się w ddr3. Jak uda mi się rodziciela przekonać to wezmę ten kofing wyżej. Jak nie to biorę wasz. Dzięki wielkie chłopaki za pomoc. Gdyby nie wy to ciekawe co w końcu bym miał ;) (Za złożenie kompa życzą sobie 170 zł, nieźle co?) Edytowane 16 Marca 2009 przez Kvczor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KipeRatownik Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Proc: Intel Core2 Quad Q8200 2,33 GHz (S775/45nm) BOX Grafa: GeForce with CUDA 9800 GT Zotac 512MB TV & 2x DVI (PCI-E) Płyta: EVGA nForce 750i SLI Mainboard Premium [123-YW-E175-A1] For The Win Ram: OCZ Technology 2x 2GB DDR2 800MHz Reaper EPP CL4-4-4 Heatpipe Zasilacz: Chieftec (CFT-500A-12S) 500W Obudowa: CoolerMaster Centurion 532 Black Dysk: Seagate 250 GB Barracuda ES.2 (32MB, Serial ATA II) Cena: 3084 zł (komputronik) Macie jakieś sugestie? :D I jeszcze jedno - nie bardzo chcę w komputroniku kupować, tam drogo ;/ Gdzie w takim razie opłaca się? Pozdrawiam, Kvczor Jakość/Cena najlepszy stosunek ze stajni AMD , nVidia i Intel jak chcesz pozbyć się kilku zł extra wiem co mówię bo już się pozbyłem a wydajność niewiele większa od produktów konkurencji średnio np. grafy o podobnej wydajności z obu stajni dzieli przepaść nawet 200zł na korzyść AMD, tak więc od chłopaków dostałeś opis sprzętu którego w tej samej cenie nie pobije żaden Intel z nVidia !! Ciach temat!! portfel w dłoń i ....! Dobra nie ma co pchać się w ddr3. Jak uda mi się rodziciela przekonać to wezmę ten kofing wyżej. Jak nie to biorę wasz. Dzięki wielkie chłopaki za pomoc. Gdyby nie wy to ciekawe co w końcu bym miał ;) BTW. Ten informatyk to Wojciech Szczygłowski z http://www.herkules.com.pl/ ;) (Za złożenie kompa życzą sobie 170 zł, nieźle co?) A dla tego pana "Informatyka" pokazałbym serdeczny paluszek... za 170zł złożenie kompa, coś mu się chyba ....!!!hmm szkoda gadać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loc0 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Ja tylko napomkne o moim punkcie widzenia na zakup (bo sam przed takowym stoje). Fakt, ze w zestawie "na teraz" nie oplaca sie kupowac ddr3 nie zmienia postaci rzeczy: mozesz kupic wolniejsze memki ddr3 za rozsadne pieniadze (to pojecie wzgledne i zalezne od wydolnosci finansowej) lub kupic zestaw "na teraz" a pozniej ... utknac z platforma, ktora juz raczej nie bedzie rozwijana. Swego czasu wymienialem antycznego P4 na Athlona s939 (finalnie FX60 +2GB corsair xms) zaczynajac od A64 3000+ i 2x512 kingstonowych kostek. Na tym zestawie jade do teraz (czyli ponad 3 lata) grajac w wiekszosc nowych gier w 1920x1200 (grywam w Mirrors Edge, TClany`s EndWar, Burnout Paradise a przedewszytkim strategie bo to dla nich upgraduje kompa - wiem, ze Crysis sie zadlawi a GTA4 bedzie zenua ale w 1 nie gram a 2 mam na ps3). Podsumowujac ten wywod uwazam, ze jesli portfel pozwala to warto zainwestowac w nowsze technologie i pozniej cieszyc sie mozliwosci stosunkowo taniej rozbudowy (bo sie ludzie wyprzedaja goniac za nowinkami). Ps. Prosze mnie nie "flejmowac" to tylko punkt widzenia gracza, ktory nie ma checi wymieniac bebechow co 6-12 mcy i znalazl na to sposob - moze nie idealny ale dzialajacy:). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 (edytowane) Bo ja juz sie boje :D Boje sie ze cos gdzies pokrecisz i wyjdziesz z plyta am3 i ddr2 :D Popatrz jeszcze raz i podsumuj co wybierasz. @edit :D ale mi sie pomerdalo, teraz juz nic nie wiem xD am3 obsluguje ddr2 i 3 czy tylko ddr3 ? Usun nazwisko "informatyka" i link, bo nie warto kogos obgadywac i robic taka "reklame". Mozesz mu tylko napisac czy tez powiedziec co nie tak bylo w jego wypowiedziach (to sie nagadasz :D ) i pozdrowic jak to ktos kazal wyzej :D KipeRatownik krec tego proca i nienarzekaj :P Nie wiem kiedy kupowales, ale nie ma co plakac. e8400 to nieoplacalny procesor, ale chyba nikt nie napisze ze zly :D Edytowane 16 Marca 2009 przez Prolog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kvczor Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 (edytowane) No dobra, to jest wersja minimum: Procesor : AMD Phenom II X3 720 - 600 zł Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum - 79 zł Pasta Termoprzewodząca : Zalman ZM-STG1 - 25 zł Płyta Główna : AsRock A780GXE - 315 zł RAM : 2x Kingmax 2GB 1066MHZ - 220 zł Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4870 512MB - 899 zł Zasilacz: OCZ StealthXStream 500W SLI rev.2 - 249 zł HDD : Western Digital 640GB 7200rpm 16MB cache SATAII - 259 zł Obudowa: Antec 300 - 200zł Razem: ok. 2 846 A to jak będzie więcej kasy: Procesor : AMD Phenom II X3 720 - 600 zł Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum - 79 zł Pasta Termoprzewodząca : Zalman ZM-STG1 - 25 zł Płyta Główna : AOD790GX/128M /AMD 790GX - 450zł RAM : 2x Kingmax 2GB 1066MHZ - 220 zł Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4870 1024MB - 999 zł Zasilacz: OCZ StealthXStream 500W SLI rev.2 - 249 zł HDD : Western Digital 640GB 7200rpm 16MB cache SATAII - 299 zł Obudowa: Antec 300 - 200zł Razem: ok. 3 121 Edytowane 16 Marca 2009 przez Kvczor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 (edytowane) Ja tylko napomkne o moim punkcie widzenia na zakup (bo sam przed takowym stoje). Fakt, ze w zestawie "na teraz" nie oplaca sie kupowac ddr3 nie zmienia postaci rzeczy: mozesz kupic wolniejsze memki ddr3 za rozsadne pieniadze (to pojecie wzgledne i zalezne od wydolnosci finansowej) lub kupic zestaw "na teraz" a pozniej ... utknac z platforma, ktora juz raczej nie bedzie rozwijana. Ps. Prosze mnie nie "flejmowac" to tylko punkt widzenia gracza, ktory nie ma checi wymieniac bebechow co 6-12 mcy i znalazl na to sposob - moze nie idealny ale dzialajacy:). 2x2GB szybkich DDR2 będzie bardziej przyszłościowym nabytkiem niż 2x1GB wolnych DDR3, które i tak będzie trzeba w końcu wymienić, bo będą za wolne i w dodatku g... warte. Bo ja juz sie boje :D Boje sie ze cos gdzies pokrecisz i wyjdziesz z plyta am3 i ddr2 :D Popatrz jeszcze raz i podsumuj co wybierasz. @edit :D ale mi sie pomerdalo, teraz juz nic nie wiem xD am3 obsluguje ddr2 i 3 czy tylko ddr3 ? Proc AM3 obsługuje DDR2 i DDR3. Proc AM2+ obsługuje tylko DDR2. Co do zestawów powyżej: Be Quiet 450W będzie lepszym wyborem. Ram weź jednak G.skille 800MHz, trochę wyższa klasa niż te Kingmaxy + radiatory, a cena niewiele wyższa. Edytowane 16 Marca 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kvczor Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 A co z taktowaniem? Kingi mają 1066. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Ale mają większe opóźnienia - CL6. A te mają CL4. Im mniejsze opóźnienia, tym większa wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kvczor Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 (edytowane) To nie lepiej od razu OCZ 2GB (2x1GB) PC800 CL4 Reaper? Lepsze chłodzenie, a cena wyższa ok 30zł No i OCZ... :D @EDIT: sry, nie zuważyłem ,że to w czterech kościach by było Edytowane 16 Marca 2009 przez Kvczor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loc0 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 2x2GB szybkich DDR2 będzie bardziej przyszłościowym nabytkiem niż 2x1GB wolnych DDR3, które i tak będzie trzeba w końcu wymienić, bo będą za wolne i w dodatku g... warte.Proponowane przez Ciebie 2x2gb G.Skill to koszt 230zl. Dla przykladu 2x2gb OCZ 1333 sa za 370zl 1600 za 390zl. Dla mnie na tle +/- 3 000 zl ktore poswiecam na modernizacje, roznica ta miesci sie w pojeciu "marginalna". Pozniej do upg pamieci trzeba bedzie wymieniac i plyte i ramy. Nie jestem specem od rynku wiec niejako sam prosze o rade/ powod dla zakupu platformy na ddr2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Oj, nie kombinuj, tylko bierz... A OCZ to się tylko wyglądem wyróżnia, ogólnie przeciętne pamięci. A g.skille też ładne są :wink: : 3240956[/snapback] Proponowane przez Ciebie 2x2gb G.Skill to koszt 230zl. Dla przykladu 2x2gb OCZ 1333 sa za 370zl 1600 za 390zl. Dla mnie na tle +/- 3 000 zl ktore poswiecam na modernizacje, roznica ta miesci sie w pojeciu "marginalna". Pozniej do upg pamieci trzeba bedzie wymieniac i plyte i ramy. Nie jestem specem od rynku wiec niejako sam prosze o rade/ powod dla zakupu platformy na ddr2. A za trochę większą kwotę (te pamięci można znaleźć taniej, np. za 206zł w Reactorze) masz 4x2GB... Jak myślisz, takie 8GB na jak długo starczy? Pociągają cię większe numerki, a nie chcesz zauważyć, że w podobnych cenach możesz mieć dwa razy większą pojemność... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kvczor Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Poprawione (aff, ale męczarni z tym PC): Procesor : AMD Phenom II X3 720 - 600 zł Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum - 79 zł Pasta Termoprzewodząca : Zalman ZM-STG1 - 25 zł Płyta Główna : AOD790GX/128M /AMD 790GX - 450zł RAM : G.Skill 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 PI - 300 zł Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4870 1024MB - 999 zł Zasilacz: BeQuiet StraightPower E6 450W - 300zł HDD : Western Digital 640GB 7200rpm 16MB cache SATAII - 299 zł Obudowa: Antec 300 - 200zł Razem: ok. 3 252 (chyba będe w esc.pl kupował, da się coś utargować?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Poprawione (aff, ale męczarni z tym PC): RAM : G.Skill 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 PI - 300 zł Razem: ok. 3 252 (chyba będe w esc.pl kupował, da się coś utargować?) Oj, ciężko nam idzie... Coś nie możemy się dogadać. Po co te pamięci? Droższe, a wcale nie lepsze. Weź te, do których dałem ci linka, 70zł więcej w kieszeni. Co do targowania to nie wiem, bo akurat ja tam nic nigdy nie kupowałem, w przeciwieństwie do wielu osób na tym forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KipeRatownik Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Bo ja juz sie boje :D Boje sie ze cos gdzies pokrecisz i wyjdziesz z plyta am3 i ddr2 :D Popatrz jeszcze raz i podsumuj co wybierasz. @edit :D ale mi sie pomerdalo, teraz juz nic nie wiem xD am3 obsluguje ddr2 i 3 czy tylko ddr3 ? Usun nazwisko "informatyka" i link, bo nie warto kogos obgadywac i robic taka "reklame". Mozesz mu tylko napisac czy tez powiedziec co nie tak bylo w jego wypowiedziach (to sie nagadasz :D ) i pozdrowic jak to ktos kazal wyzej :D KipeRatownik krec tego proca i nienarzekaj :P Nie wiem kiedy kupowales, ale nie ma co plakac. e8400 to nieoplacalny procesor, ale chyba nikt nie napisze ze zly :D Oj dawno kupiony , dawno...!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Pieniądze na komputer autor tematu dostaje od rodziców, więc czy nie lepiej byłoby jednak zainwestować w AM3(gigabyte ud5)?? Nie wiem ile ma lat, ale później znacznie łatwiej będzie mu uzbierać na jakiś szybszy komponent(np. procesor) którego do asrocka już nie zamontuje. Ramy również może zmienić na znacznie szybsze w późniejszym terminie, więc sadzę, ze jak ma kasę to może się skusić na prawdziwie przyszłościowy zestaw.. Poza tym nie chwalcie tak bardzo tego asrocka bo na dłuższą metę nie wiadomo jak to się spisuje, poskąpili nawet radiatora na sekcji zasilajacej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Żeby DDR3 miało jakikolwiek sens i przewage nad DDR2 to bez 1800-2000MHz przy CL7/8 nie warto podchodzić. Zwykle DDR2 1333/1600 CL9 etc beda nawet wolniejsze od DDR2 przez bardzo wysokie opoznienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 (edytowane) No tak, rodzice mają płacić frycowe za "przyszłościowy" komputer... Przeczytaj sobie raz jeszcze (ze zrozumieniem) to, co napisałem na temat DDR3 w tym temacie, bo nie chce mi się tego powtarzać. Jak będzie chciał coś zmieniać, kupi sobie płytę AM3 i porządne pamięci DDR3 w sporo lepszej cenie niż teraz, wstawi tam swojego proca, a potem go wymieni. Wyjdzie na to samo. Zwłaszcza, że DDR2 będą wtedy droższe (tak, jak teraz DDR1), więc dostanie za nie więcej kasy niż za te wolne DDR3, które by kupił teraz. Co do Asrocka - jeśli oceniasz płytę na podstawie braku radiatorów przy zasilaniu... to gratuluję podejścia. A temat do zamknięcia - autor już wszystkiego się dowiedział, sklecił zestaw, a śmietnik się powiększa... Edytowane 16 Marca 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kvczor Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 (edytowane) No dobra wygląda to teraz tak: Procesor : AMD Phenom II X3 720 - 600 zł Chłodzenie Procesora : Pentagram HP-120 ALCu Karakorum - 79 zł Pasta Termoprzewodząca : Zalman ZM-STG1 - 25 zł Płyta Główna : AOD790GX/128M /AMD 790GX - 450zł RAM : G.Skill 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 PK - 230 zł Karta Graficzna : Sapphire Radeon HD4870 1024MB - 999 zł Zasilacz: BeQuiet StraightPower E6 450W - 300zł HDD : Western Digital 640GB 7200rpm 16MB cache SATAII - 299 zł Obudowa: Antec 300 - 200zł Razem: ok. 3 260 zł. To już chyba koniec, więc bardzo dziękuję za cierpliwość przede wszystkim. Edytowane 16 Marca 2009 przez Kvczor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Jest ok. Jedyne, do czego bym pomyślał nad dopłaceniem, to Antec EarthWatts 650W za 379 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Za złożenie kompa życzą sobie 170 zł, nieźle co? :blink: za złożenie kompa? Dobre pewnie mają dużo klientów że nawet za takie coś sobie liczą :unsure: Jest ok. Jedyne, do czego bym pomyślał nad dopłaceniem, to Antec EarthWatts 650W za 379 zł. To bardzo dobry pomysł, warto inwestować w zasilacz, bo potem kupisz sobie np. inna grafę i okaże się że zasilacz jest za słaby :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 To bardzo dobry pomysł, warto inwestować w zasilacz, bo potem kupisz sobie np. inna grafę i okaże się że zasilacz jest za słaby :mur: Kolego, patrzy się na tabliczkę znamionową, a nie na waty... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Mi chodziło jedynie o to, że to 79 zł różnicy, a zasilacz jednak mocniejszy. To nie tyle konieczność, co dobra możliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...