maro110 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 (edytowane) Witam.. szukam 32'' LCD.. full hd, 100 mhz i trafiłem na 3 poniższe TV,, jak sądzicie.. który z nich będzie lepszy?? małe porównanie poniżej http://www.euro.com.pl/product-comparison....amp;p3=69351436 ceny w Euro są zawyżone.. każdy z tych TV można dostać za około 2600-2800 Edytowane 15 Marca 2009 przez maro110 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 (edytowane) Za te pieniądze możesz mieś i sharpa i samsunga. Samsung posiada możliwość odtwarzania plików mkv 1080p z usb NTFS nie tylko FAT. Nie obsługuje jednak dźwięku DTS w filmach mkv. Za 3100zł możesz mieć wersję 37 calową. Co do cen w Euro rtv to przemilczę ich pazerność. Edytowane 15 Marca 2009 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro110 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 zakupiłem samsunga... na razie podłączyłem do analogu... średnio.. ale może być.. konkretne dane jak za 2 tygodnie przełączę się na UPC cyfrowy z HD co do TV .. wygląd ok.. jakość materiałów i wykończenie ok... obraz z PC full HD + odpalenie paru gier .. jest więcej niż ok :)) z USB HD odpaliłem bez problemu parę filmów HD 720 w formacie mkv.. rozpoznał.. jakosć obrazu OK !! :) głośniki.. słabe.. grają i niech będą jako podstawa.. ale cienko... i na razie tyle :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Tego 32'' kupiłes?? Proszę powiedz że nie...!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 A czemu by nie? Bardzo dobry wybór. Samsung od wielu lat jest jednym z najlepszych producentów. Co do głośników - pobaw się korektorem. Czasami wiele to daje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro110 Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 zabawa korektorem nie za dużo daje.. po prostu to głośniczki żeby były qbass.. tak tego kupiłem i jakość obrazu jest całkiem całkiem... jeśli masz jakieś informacje co do tego modelu to pisz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Za tą cene brałbym 40'' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro110 Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Za tą cene brałbym 40'' taki mam pokój.. oglądam TV z odległości 2-2,5 metra... jest wystarczający :)) kosztował 2599 zł.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 W tej cenie 40" ma dużo biedniejsze wyposażenie jeśli chodzi o technikę. Z drugiej strony po co brać TV jak największy? Żeby dostać oczopląsu? To tak jakby w WC postawić telebim albo projektor... Cale dobiera się do pokoju i odległości z której się będzie oglądać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Z drugiej strony po co brać TV jak największy? Żeby dostać oczopląsu? To tak jakby w WC postawić telebim albo projektor... Cale dobiera się do pokoju i odległości z której się będzie oglądać.Aby dostać oczopląsu to musiałbyś mieć chyba z 500" ekran i oglądać z 2m (choć byłem w imax gdzie ekran otacza widza i oczopląsu nie dostałem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Masz rację ;) Nie ma to jak oglądać np. Wiadomości z odległości 2m na telewizorze min. 40 cali w jakości SD... Oprócz tego, że jakość ekranu to kiła i mogiła, dochodzi do tego to, że musisz obracać głową za czymś na ekranie. Wątpię, żebyś był w I-MAXie codziennie po parę godzin. I-MAX jest dla efektu a nie do codziennego oglądania. Bajer bajerem, a ergonomia to inna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 40" FHD z dwóch metrów jest imo idealnie. Gran Turismo +G25 -1m ideał Nie ma potrzeby obracania głowy. Filmy 2-2,5m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro110 Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 (edytowane) podłączyli mi kablówkę z sygnałem SD i kanałami HD obraz na tym samsungu w SD naprawdę niezły (ale zależy od kanału) , filmy w HD rewelacja.. gry z PC chodzą bez problemu... ogólnie polecam ten TV.. ja jestem obecnie zadowolony... Edytowane 26 Marca 2009 przez maro110 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 40" FHD z dwóch metrów jest imo idealnie. Gran Turismo +G25 -1m ideał Nie ma potrzeby obracania głowy. Filmy 2-2,5m. Kalkulator odpowiedniej odległości / przekątna ekranu (http://www.dtvcity.com/lcdtv/lcdscreensize.html) Przy 32" to 8 stóp (~2,5m) dla osób nie posiadających problemów ze wzrokiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Zalecenia SMPTE oraz THX: 42" -max odległość 1.66 m przy FullHD -tak aby było widac wszystkie detale obrazu. Oczywiscie mowa o LCD FullHD i materiale puszonym też w FullHD. Więc jak masz niby zobaczyć te detale na 32" z odległości 2,5m? Do oglądania Divix,SD itp to sie zgadzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Zacznijmy od tego, że żadna platforma cyfrowa nie nadaje i w najbliższym czasie nie zamierza nadawać w FullHD. Nie licząc oczywiście filmów na BD. A tak na serio to kto w domu (tak z praktycznego punktu widzenia) siedzi w odległości 1,5m od TV? Przeważnie telewizor stoi/wisi w salonie, gdzie jest kanapa, meble itd. Raczej fotele stoją troszkę dalej ;) Z tej odległości ogląda się promocyjne dema w mediamarkt itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_27 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Była tu mowa że ten Samsung czyta filmy w formacie mkv, może trochę głupie pytanie czy telewizor je czyta bez odtwarzacza DVD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro110 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 (edytowane) Była tu mowa że ten Samsung czyta filmy w formacie mkv, może trochę głupie pytanie czy telewizor je czyta bez odtwarzacza DVD ? masz racje głupie.. przeczytaj jeszcze raz wcześniejsze posty i będziesz wszystko wiedział Edytowane 28 Marca 2009 przez maro110 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...