Skocz do zawartości
Gość oskar777

Czy To Dobry Wybór?

Rekomendowane odpowiedzi

W poniedziałek na bank będę mieć już komputer, to napisze. Poza tym 500 Watt jest tylko feel :blink:

Tu się zdziwisz, ale ten MC-350 jest lepszy od Feela 500W i spokojnie wszystko pociągnie. Jak nie ma, to bierz jakiegoś Chiefteca 400W, byle nie tego Feela.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informatycy mówili że to jest bardzo dobry zasilacz, a to nie są tylko sprzedawcy, tylko stawiają serwery, itp.

Jak to niedawno pisałem na forum, wg moich doświadczeń, jakieś 90% informatyków nie zna się/słabo się zna na sprzęcie, zwłaszcza tym aktualnym, potrafią jedynie kompa złożyć, ale z jakością ich rad jest dość kiepsko. Bo ocenianie zasilacza na podstawie watów jest bardzo krótkowzroczne i naiwne...

Wolisz zaufać "jakimś tam informatykom ze sklepu", którzy znają się doskonale na oprogramowaniu, ale niezbyt na komputerach, czy nam, entuzjastom sprzętu komputerowego, którzy siedzą w tym temacie na co dzień?

Jeśli jednak nam, stanowczo zażądaj MC-350. Na pewno są w stanie załatwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość oskar777

Już wszystko zamówione, nic nie będę zmieniał. Jak się zepsuje to gwarancja, a nie sądzę żeby coś padło. Sam na teraźniejszym sprzęcie gram na zasilaczu za 40zł 300 watowym i jest ok. A oc też kiedyś robiłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wszystko zamówione, nic nie będę zmieniał. Jak się zepsuje to gwarancja, a nie sądzę żeby coś padło. Sam na teraźniejszym sprzęcie gram na zasilaczu za 40zł 300 watowym i jest ok. A oc też kiedyś robiłem.

Rób jak chcesz.

Wiedz, że takie zasilacze potrafią czasem działać nawet z 5-6 lat bez żadnych problemów i nagle paść, zabierając ze sobą większość sprzętu. A czasem padają po paru dniach, miesiącach... Nikt nie zna dnia, ani godziny.

Zła decyzja, oj, zła... Ale cóż poradzić, skoro moje starannie dobrane argumenty na nic się zdały...

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gi3r3k

Nie przesadzajmy, gadasz jakby ten Feel był co najmniej Codegenem 200W. Feel III z tego co wiem rzadko cokolwiek ujarają (mają zabezpieczenia) - choć paść potrafią owszem. Co prawda to prawda, całość będzie na gwarancji, to gwarant ma problem a nie użytkownik w razie awarii. Nie demonizujmy (choć ja bym Feela III nikomu nie polecił)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gi3r3k

Nie przesadzajmy, gadasz jakby ten Feel był co najmniej Codegenem 200W. Feel III z tego co wiem rzadko cokolwiek ujarają (mają zabezpieczenia) - choć paść potrafią owszem. Co prawda to prawda, całość będzie na gwarancji, to gwarant ma problem a nie użytkownik w razie awarii. Nie demonizujmy (choć ja bym Feela III nikomu nie polecił)

Wiem, że Feel III jest trochę lepszy od Feela I i II, miałem go w ręku. Skoro jednak można mieć porządny zasilacz w tej samej cenie, to po co kupować tego słabego?

Taki oscar777 bagatelizował znaczenie zasilacza, a taką niewiedzę trzeba... korygować. Do tego potrzebne mi były solidne argumenty.

Autor postawił jednak na swoim i wziął Feela III. Trudno się mówi, jego błąd.

To zakończyło temat, więc nie rozwijajmy dyskusji pt."czy feel III jest taki czy siaki", tylko dajmy temu spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość oskar777

Powiedzmy że zależy mi na czasie, i nie chciałem nic zmieniać. Poza tym nie jest jakiś bardzo zły. Na moim kompie spaliłem już 3 zasilacze i nic nie padło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość oskar777

Raczej się nie boje. Jak padnie to stary pojedzie do informatyków i zrobią. Czytałem komentarze na temat tego zasilacza i są same pozytywne.

Edytowane przez oskar777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Feel-e III są jako takie. Nie jakieś szroty. Jednak zdrowy rozsądek podpowiadałby mi aby dopłacić 10zł-15zł do MC 350 ATX 2.0 (biorąc pod uwage FEEL III 350W i MC 350W), a w efekcie zyskujemy pewny zasilacz, który pociągnie więcej.

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość oskar777

Przejrzałem kilka stron spalonych zasilaczy, i nie znalazłem Modecom Feel III 500 watt. Jutro jadę po odbiór części lub złożonego kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi