andrew777 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Modecom MC-350ATX 2.0 to jest bardzo dobry zasilacz w przeciwieństwie do wielu produktów Modecom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Modecom produkuje zasilacze markowe (jak MC-350), jak i zasilacze, które takowe udają (jak seria Feel). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oskar777 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 W poniedziałek na bank będę mieć już komputer, to napisze. Poza tym 500 Watt jest tylko feel :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 (edytowane) W poniedziałek na bank będę mieć już komputer, to napisze. Poza tym 500 Watt jest tylko feel :blink: Tu się zdziwisz, ale ten MC-350 jest lepszy od Feela 500W i spokojnie wszystko pociągnie. Jak nie ma, to bierz jakiegoś Chiefteca 400W, byle nie tego Feela. Edytowane 19 Marca 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oskar777 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Informatycy mówili że to jest bardzo dobry zasilacz, a to nie są tylko sprzedawcy, tylko stawiają serwery, itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Informatycy mówili że to jest bardzo dobry zasilacz, a to nie są tylko sprzedawcy, tylko stawiają serwery, itp. Jak to niedawno pisałem na forum, wg moich doświadczeń, jakieś 90% informatyków nie zna się/słabo się zna na sprzęcie, zwłaszcza tym aktualnym, potrafią jedynie kompa złożyć, ale z jakością ich rad jest dość kiepsko. Bo ocenianie zasilacza na podstawie watów jest bardzo krótkowzroczne i naiwne... Wolisz zaufać "jakimś tam informatykom ze sklepu", którzy znają się doskonale na oprogramowaniu, ale niezbyt na komputerach, czy nam, entuzjastom sprzętu komputerowego, którzy siedzą w tym temacie na co dzień? Jeśli jednak nam, stanowczo zażądaj MC-350. Na pewno są w stanie załatwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oskar777 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Już wszystko zamówione, nic nie będę zmieniał. Jak się zepsuje to gwarancja, a nie sądzę żeby coś padło. Sam na teraźniejszym sprzęcie gram na zasilaczu za 40zł 300 watowym i jest ok. A oc też kiedyś robiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 (edytowane) Już wszystko zamówione, nic nie będę zmieniał. Jak się zepsuje to gwarancja, a nie sądzę żeby coś padło. Sam na teraźniejszym sprzęcie gram na zasilaczu za 40zł 300 watowym i jest ok. A oc też kiedyś robiłem. Rób jak chcesz. Wiedz, że takie zasilacze potrafią czasem działać nawet z 5-6 lat bez żadnych problemów i nagle paść, zabierając ze sobą większość sprzętu. A czasem padają po paru dniach, miesiącach... Nikt nie zna dnia, ani godziny. Zła decyzja, oj, zła... Ale cóż poradzić, skoro moje starannie dobrane argumenty na nic się zdały... Edytowane 19 Marca 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Gi3r3k Nie przesadzajmy, gadasz jakby ten Feel był co najmniej Codegenem 200W. Feel III z tego co wiem rzadko cokolwiek ujarają (mają zabezpieczenia) - choć paść potrafią owszem. Co prawda to prawda, całość będzie na gwarancji, to gwarant ma problem a nie użytkownik w razie awarii. Nie demonizujmy (choć ja bym Feela III nikomu nie polecił) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 (edytowane) MC350 = MC400 = Amacrox Warrior 450W > Feel 500W Dziwne? Ale prawdziwe :) Na pocieszenie Ci powiem, że uciągnie i tak Edytowane 20 Marca 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Gi3r3k Nie przesadzajmy, gadasz jakby ten Feel był co najmniej Codegenem 200W. Feel III z tego co wiem rzadko cokolwiek ujarają (mają zabezpieczenia) - choć paść potrafią owszem. Co prawda to prawda, całość będzie na gwarancji, to gwarant ma problem a nie użytkownik w razie awarii. Nie demonizujmy (choć ja bym Feela III nikomu nie polecił) Wiem, że Feel III jest trochę lepszy od Feela I i II, miałem go w ręku. Skoro jednak można mieć porządny zasilacz w tej samej cenie, to po co kupować tego słabego? Taki oscar777 bagatelizował znaczenie zasilacza, a taką niewiedzę trzeba... korygować. Do tego potrzebne mi były solidne argumenty. Autor postawił jednak na swoim i wziął Feela III. Trudno się mówi, jego błąd. To zakończyło temat, więc nie rozwijajmy dyskusji pt."czy feel III jest taki czy siaki", tylko dajmy temu spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oskar777 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 Powiedzmy że zależy mi na czasie, i nie chciałem nic zmieniać. Poza tym nie jest jakiś bardzo zły. Na moim kompie spaliłem już 3 zasilacze i nic nie padło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 I nie boisz się, że za 4 razem coś padnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oskar777 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) Raczej się nie boje. Jak padnie to stary pojedzie do informatyków i zrobią. Czytałem komentarze na temat tego zasilacza i są same pozytywne. Edytowane 21 Marca 2009 przez oskar777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 O FEEL'u III nic złego nie można powiedzieć w zasadzie - Czyżby kolejny stereotyp ( tak jak z ASRockiem :> ) na temat FEEL'ów I i II ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) To nie jest kolejny stereotyp. Feele III nie są jeszcze tak dobre, jak MC (oczywiście III są lepsze od II i I). Edytowane 21 Marca 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2009 (edytowane) Feel-e III są jako takie. Nie jakieś szroty. Jednak zdrowy rozsądek podpowiadałby mi aby dopłacić 10zł-15zł do MC 350 ATX 2.0 (biorąc pod uwage FEEL III 350W i MC 350W), a w efekcie zyskujemy pewny zasilacz, który pociągnie więcej. Edytowane 21 Marca 2009 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość oskar777 Opublikowano 22 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2009 Przejrzałem kilka stron spalonych zasilaczy, i nie znalazłem Modecom Feel III 500 watt. Jutro jadę po odbiór części lub złożonego kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...