Blue Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 (edytowane) Po zmianie platformy postanowiłem założyć w końcu chłodzenie wodne, puki co na sam procesor, do miesiąca czasu również na grafikę:) nie tą co jest na fotce (to zastępcza) Mam pytanie odnośnie pompki bo mam w tej chwili Swiftech pompa MCP350 12V (Laing DDC 1T) + EK Water Blocks EK-DDC X-Top v2 Laing Acetal G1/4 i hałas jaki generuje ta pompka jest podobny do wiatraka 120mm puszczonego na 3000rpm....jest strasznie głośna, dziś komputer chodził cały dzień i nic się nie poprawiło. Mam pytanie czy coś jest nie tak z tą pompką czy one już tak maja? Zestaw to : Thermochill PA120.3 Triple Radiator ł 3x Noiseblocker BlackSilent XL1 120mm - rev.3 Swiftech pompa MCP350 12V (Laing DDC 1T) Feser One BLUE UV 2x Feser Tube 10/13 Clear 1m. ł 8x Koolance 10/13 skręcane Katody 2x30cm UV EK Water Blocks EK-DDC X-Top v2 Laing Acetal G1/4 Swiftech Apogee GTZ EK Water Blocks Multioption RES 150 rev 2.0 Puki co chłodzi i965 @ 4.2ghz ,temperatury około 75C (razem z HT) w stresie. Edytowane 18 Marca 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 (edytowane) Ale gorący cpu <_< ED:Jak dla mnie to porządek, za mało klocków ( puki co ) :D Katody nie są UV jakoś specjalnie bo płyn nie świeci mocno... Edytowane 15 Marca 2009 przez wilczurek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Bardzo ładne masz temperatury ale przy jakim Vcore? Mam Laing DDC z akrylowym topem i rezem zintegrowanym i jest na szczęście cichutka. Ale były różne wersje tej pompki niektóre głośne. Układ spoko, buda syci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Temperaturki dobre, podejrzewam Vcore 1,4v co najmniej??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 (edytowane) piszcie lepiej co poprawic :) lepszy porządek w budzie musze zrobić , to jest moje pierwsze WC (sam składałem do kupy) no ale dręczy mnie ta pompka ,hałasuje mocno...z Giziem mamy zamiar zamówić powerajdust, no ale mimo wszystko chyba nie powinna hałasować na poziomie DELTY :blink: a procek 4.2ghz 1.36v Edytowane 18 Marca 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Może połóż na czymś miękkim, mój cr2 siedzący na kawałku jakiejś pianki z zestawu jest 2x cichszy. Co zmienić... zakryć katody żeby w gały nie świeciły ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Ukladzik fajny. Jeszcze bloczek na grafe i będzie całkiem niezle. Możliwe że masz nieodpowietrzony układ i dlatego pompa hałasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Ukladzik fajny. Jeszcze bloczek na grafe i będzie całkiem niezle. Możliwe że masz nieodpowietrzony układ i dlatego pompa hałasuje. probowalem odkrecac srubke z chlodnicy ,ale od odrazu wylatuje plyn. bym musial odkrecic chlodnice od obudowy i przechylic aby plyn mi nie uciekał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Podnieś pompkę i sprawdź czy hałasuje w dłoni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 troszke jakby mniej ,ale mimo to jest najgłośniejszym elementem komputera, porównam ją teraz do wiatraka puszczonego hmmm okolo 1800rpm. położyłem ją na takiej gąbce co była razem z tą pompką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 masz nadal powietrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 daj pompkę na 5v, poczekaj aż się odpowietrzy i z powrotem na 12v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 daj pompkę na 5v, poczekaj aż się odpowietrzy i z powrotem na 12v jak ja moge dac na 5v, musze rozebrac wtyczke? czy jest inny sposob? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaGe Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Mam identycznie umieszczone katody. Czy to Sunbeamy są? Czekamy na rozwój wydarzeń ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 jak ja moge dac na 5v, musze rozebrac wtyczke? czy jest inny sposob?nie ma innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 (edytowane) pusciłem na 5v i jest sporo ciszej, temperatury podskoczyły o jakieś 5c w stresie. procesor zostawiłem na 4.2ghz 1.33v temperatury teraz idle 35 , stres 70C Idzie jakoś puścić na 7v? jak kabelki wtedy należy włożyć? zółty i czerwony jako masa , zeby bylo 7v? Edytowane 16 Marca 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Podpowiedź: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Katody 2x30cm UV Katody nie są UV jakoś specjalnie bo płyn nie świeci mocno...Chyba tylko fioletowe dają światełko UV. Pozatym WC ładniutkie tylko ścianka z okienkiem by się przydała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 (edytowane) masz z oknem:) zaraz puszcze pompke na 7v , na 5v jest juz cicho ale wydajnosc już nie ta.... az sie odbiłem w szkle... hehe pompka puszczona na 7v, jest ciszej ale dalej i tak jest ona najgłosniejsza....temperatury podskoczyły w prime z HT do 80-85C . czasem nie za wysoka temperatura jak na takie chłodzenie? ILE BEDZIE pobierał taki i7 965 @ 4.2ghz 1.35v? Edytowane 19 Marca 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Z tego co czytam to zdecydowanie cos nie halo z tym ukladem. Przejrze to co podeslales Adam i dam znaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 (edytowane) wkoncu zwodowałem grafike, temperatury troszke podskoczyly...ale poszlem na cisze...puscilem pompke na 7v, obnizylem wentyle na chlodnicy na 7v ,zaden wentylator w komputerze nie kreci sie powyzej 1000rpm, jest bardzo cicho...kosztem 100mhz na procesorze....akturalnie jest 4.1ghz. Zdjecia poogladowe.... w stresie w prime (ht wlaczone) temperatura ponad 80C przy zamknietej obudowie i temperaturze pokojowej 27C. Edytowane 27 Marca 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Opłaca Ci się trzymać i7 na 4.1GHz przez 24/7? Toż to niezła grzałka i sporo prądu ciągnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 (edytowane) mam mniej wiecej podobny konfig co Blue, podobne takty proca. cus na wzór voltcrafta pokazuje mi jako chwilowe zuzycie w idle 300-320w (bez OC procka 260-280w). W 3dmarku06 przekracza 550w iirc. dodatkowe 130w pozera moje lcd. Edytowane 27 Marca 2009 przez sobih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysiek Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 (edytowane) Patrzac na twoj uklad BLUE...on ma w teorii zle blok zalozony...niezgodnie z tym co producent na swojej stronie pisze. Porównaj: http://forum.purepc.pl/index.php?act=attac...st&id=25950 z tym: http://www.swiftnets.com/assets/images/pro...orientation.gif Juz poprawilem linki...powinno działać. Edytowane 28 Marca 2009 przez Tygrysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TaLL0s Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 3249530[/snapback] z tym: http://www.swiftnets.com/assets/images/pro...orientation.gif File not found ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrysiek Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 Nie wiem co miało być w tym linku ale raczej nie to co jest :P File not found ... ju zpoprawilem linki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 to co jak przemienie blok inaczej to temperatury mi powinny spasc??:> watpie w to ale sprobuje zmienic:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 to co jak przemienie blok inaczej to temperatury mi powinny spasc??:> watpie w to ale sprobuje zmienic:) Blok może być i do góry nogami tak jak np: ja mam, aby zgadzał się inlet czyli tam gdzie jest "kropka" przy gwincie złączki wpadał płyn na sprajera :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Puki co chłodzi i965 @ 4.2ghz ,temperatury około 75C (razem z HT) w stresie. No niezły wynik mimo wszystko. A z temperaturą to już tak jest na tych i7.... Ale wkrótce pojawi się D0 stepping :) czyli oc koło 4400 przy bardziej przyzwoitych temperaturach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2009 No niezły wynik mimo wszystko. A z temperaturą to już tak jest na tych i7.... Ale wkrótce pojawi się D0 stepping :) czyli oc koło 4400 przy bardziej przyzwoitych temperaturach :) teraz temperatury podskoczyly o 10C jak dolozylem do układu grafe...wkrotce zapodam pare zdjec zeby pooglądać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...