Blue Opublikowano 8 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2009 (edytowane) bo napisałem ,że to moje pierwsze WC..... kiedyś też miałem WC, chyba się poprawiłem jeśli chodzi o jakość i estetyke :lol2: zobaczcie moje pierwsze WC http://forum.purepc.pl/Modyfikacje-f15/MOJ...mp;hl=moje%2Bwc NOWE ZDJĘCIA! Prosze o uwagi jesli cos by radziliscie pozmieniac:) Edytowane 9 Kwietnia 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Pokaz jakies lepsze zdjecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Co to duzo mowic i ogladac. Poprawnie zlozony uklad ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Przede wszystkim ładna, przestronna buda. Pomieści wszystko co trzeba, a do tego bez problemu da rade utrzymać w niej porządek z kablami ^^ Ładnie współgra ze sobą czarny kolor wnętrza i niebieskie podświetlenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Nieziemskie pieniądze na to wydałeś... Ale LC konkretne ;) Odkurz! :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2009 ale wysokie mam temperatury....jednak na jednej chlodnicy ciezko z taka grafika i takim prockiem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 musze wrzucic, jeszcze jedna chlodnice aby poprawic temperatury...bo jedna 120.3 nie daje rade z podkreconym prockiem i grafika....co potrzebuje kupić aby poprawiły się temperatury,szczególnie na procku bo grafa jest chłodna.... w przyszlości może będzie SLI lub CF więc trzeba to też <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> pod uwagę. Chłodnica jest ciepła, płyn w rezerwuarze jest ciepły...temperatury coraz wieksze... pierwszy screen jak chlodzony był tylko proc, drugi jak grafa poszła pod wode , ale na samym początku jak zwodowalem grafike napewno nie mailem takich temperatur jak mam teraz? niewiem skad takie temperatury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zmien kolejnosc bloków w układzie najpierw Cpu ---> Gpu i powinno byc lepiej z tempami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Niby dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 I7 to grzałka a dodatkowo woda lana na niego jest juz podgrzewana przez Gpu.Gpu ma niskie temperatury z tego co widzilem ok 42-45 wiec ciepla woda z procka nie powinna mu wiele podniesc temp. niz 10-15 C.Zreszta juz wiele razy bylo pisane o kolejnosci bloków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 .Zreszta juz wiele razy bylo pisane o kolejnosci bloków Że nic kompletnie nie dają przy tak dużym flow jaki oferuje laing. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Dorzuć drugą chłodnicę w szczególności jak planujesz CF\SLI. A na tę chwilę to ja bym doraźnie "odkręcił" procka z tych 4.2GHz, bo czy ich naprawdę na co dzień tak bardzo potrzebujesz?? A swoją drogą to tych temperatur z prime itp. tak naprawdę procek w codziennym użytkowaniu nigdy nie osiągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Dorzuć drugą chłodnicę w szczególności jak planujesz CF\SLI. A na tę chwilę to ja bym doraźnie "odkręcił" procka z tych 4.2GHz, bo czy ich naprawdę na co dzień tak bardzo potrzebujesz?? A swoją drogą to tych temperatur z prime itp. tak naprawdę procek w codziennym użytkowaniu nigdy nie osiągnie. ja wiem ze nie osiagnie ale sam fakt ze jak dolozylem grafe do obiegu to mialem tak okolo 85C a teraz dobija mi do 100C.... gdy procesor odkrece i puszcze wszystko na default to mam 60C przy napieciu 1.15v w prime HT wlaczone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) Zapmniałem, że masz i7 965, to tym bardziej bym na twoim miejscu narazie zostawił na DEF, skoro on ma 3.2GHz, niestety i7 to niezła grzałka i ciężko coś na to zaradzić, wygląda na to, że D0 lepiej się pod tym względem sprawują Tak czy siak dorzucenie drugiej chłodnicy niezbędne, szczególnie, że masz dużo miejsca w budzie Dla porównania, mój 920 napięciu ustawionym na NORMAL i 3.4GHz ma przy LinXie i 2 chłodnicach, chłodzonym procku, NB i jednej grafice, wentylami lajtowo puszczonymi na obu chłodnicach niecałe 70 stopni EDIT Ewentualnie dorzuć jeszcze wentyle z drugiej strony chłodnicy i zobacz co to da... Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zapmniałem, że masz i7 965, to tym bardziej bym na twoim miejscu narazie zostawił na DEF, skoro on ma 3.2GHz, niestety i7 to niezła grzałka i ciężko coś na to zaradzić, wygląda na to, że D0 lepiej się pod tym względem sprawują Tak czy siak dorzucenie drugiej chłodnicy niezbędne, szczególnie, że masz dużo miejsca w budzie Dla porównania, mój 920 napięciu ustawionym na NORMAL i 3.4GHz ma przy LinXie i 2 chłodnicach, chłodzonym procku, NB i jednej grafice, wentylami lajtowo puszczonymi na obu chłodnicach niecałe 70 stopni EDIT Ewentualnie dorzuć jeszcze wentyle z drugiej strony chłodnicy i zobacz co to da... z drugiej strony moge dac tylko jeden wentyl, zasilacz blokuje.... a ta druga chlodnica? to wymagała by drugiej pompki i rezerwuaru czy nie? i jaka radzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 jak chcesz robić dwa obiegi to pompka i rez drugi oczywiście, ale ja nie widzę sensu. po prostu wepnij do tego samego obiegu drugą chłodnicę i tyle, jaką? teraz jest taki wybór, że ciężko coś skopać, najlepiej taką samą jak masz, albo 2x120mm, zależy ile masz miejsca i gdzie byś ją chciał wrzucić, no i ile $$$ chcesz przeznaczyć. u mnie BWU 123 i BWA 122 spokojnie dają radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 jak chcesz robić dwa obiegi to pompka i rez drugi oczywiście, ale ja nie widzę sensu. po prostu wepnij do tego samego obiegu drugą chłodnicę i tyle, jaką? teraz jest taki wybór, że ciężko coś skopać, najlepiej taką samą jak masz, albo 2x120mm, zależy ile masz miejsca i gdzie byś ją chciał wrzucić, no i ile $$$ chcesz przeznaczyć. u mnie BWU 123 i BWA 122 spokojnie dają radę 2x120mm bym jakąś zapodał....na grafike/grafiki starczy? na wieksza niema miejsca.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 2x120mm bym jakąś zapodał....na grafike/grafiki starczy? na wieksza niema miejsca.... jak dorzucisz jakiegos feserka 2x120 to bedzie ok. tempy raczej zaskakujaco nie spadna, ale napewno stress bedzie nizszy., Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 tylko to http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3266861 dodatkowe koszta - pompka, rez CPU złapie oddech i GPU też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Ja mam 2 obiegi i szczerze mowiac roznicy miedzy 1 a 2 nie widze duzej, o ile pompka da rade to odpuscil bym sobie, nawet sam planuje wrocic do poprzedniej koncepcji i wrocic do 1 obiegu. Na tyle masz fajne miejsce na 2x120, nawet z tylu 2 stare wentylki powycinaj i uzyj jako dystansu i zamocuj tam, niezle bedzie pasowac, a takie fajne miejsce sie marnuje :) BWA 122 styknie spokojnie, koszt uzywanej w dobrym stanie niewielki, a roznica bedzie nieco w wydajnosci, uklad "odetchnie" nieco bardziej. Jak juz pisali poprzednicy w iddle widac nie bedzie za wiele, w stresie roznice powinny byc sporo wieksze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Najlepiej by bylo, gdybys Blue zdemontowal bloczek z grafy i sprawdzil jakie tempy uzyskasz z samym CPU w obiegu. Bo mozesz wydac niepotrzebnie kase na dodatkowe klocki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brisbane Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 @Blue Jeżeli nie przeszkadza ci podstawka pod PC i chcesz mieć naprawdę niskie temperatury to możesz zlecić któremuś z forumowych budowniczych zbudowanie chillera 8) pmp używał na codzień link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 @Blue Jeżeli nie przeszkadza ci podstawka pod PC i chcesz mieć naprawdę niskie temperatury to możesz zlecić któremuś z forumowych budowniczych zbudowanie chillera 8) pmp używał na codzień link wszystko fajnie, tylko jak z glosnoscia?? bo szczerze to chcialbym miec wmiare cicho... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Poczytaj temat, albo napisz do pmp, jeszcze ma chyba ten chillerek i raczej go nie uzywa za bardzo, wiec moze bedzie sie chcial pozbyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brisbane Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 (edytowane) wszystko fajnie, tylko jak z glosnoscia?? bo szczerze to chcialbym miec wmiare cicho...Napewno nie będzie to 120mm@700rpm, a np. chiller Pudiego link który jest na Danfossie SC18CL to raczej cicha i mocna maszynka. Napisz do piotresa, Maniakalnego i wypytaj o szczegóły, bo ja niestety nie wiem wszystkiego. @jedras77 Chillerek pmp został wyposażony później w rotarke także przestał być cichy. Edytowane 24 Kwietnia 2009 przez brisbane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 chyba zostane przy tym ze dorzuce do zestawu jeszcze jedna chlodnice 120.2 na grafike/grafiki (mam pytanie czy ona sobie poradzi) bo 120.3 druga taka juz nie wejdzie.....chyba ,ze macie pomysl gdzie. Reszta zostanie tak jak jest teraz. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Jeśli nie boisz się ciąć to możesz wrzucić trójkę na TOP i do tego fajny grill. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 (edytowane) czy pompka mcp 350 da radę 3 blokom (2xgpu+cpu) i 2 chłodnicom 120.4 i 120.3 ?? Edytowane 26 Października 2011 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Pewnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 U mnie 5 klocków i dwa radiatory ... da radę:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...