n30 Opublikowano 15 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2009 Zastanawiam się nad kupnem Logitech-a Wave. Z tego co czytałem to jeszcze nie trafiłem na negatywną opinie o tej klawiaturze. Nie przeszkadzają mi wysokie klawisze. W tej chwili korzystam z jakiegoś Tracera z wysokimi klawiszami. Choć z drugiej strony klawiatura w moim notku wydaje mis się bajeczna - niski profil. Dobrze mi się na niej pisze. Klawiatury będę używał do grania i pisania. Tak po połowie. Wave będzie dobry? Jakieś alternatywy? Znaczenia nie ma wysoki/niski profil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 (edytowane) mam przewodowego wave 450 no i muszę pochwalić świetna, układ klawisza wymaga chwili przyzwyczajenie około jeden dzień ale zdaje to egzamin szczególnie jak piszemy bez wzrokowo klawisze bardzo ładnie trafiają pod palce a do grania jak do grania ot działa btw bardzo wygodna naprawdę jestem z niej zadowolony a jak zastanawiasz się nad wersją bez przewodową to sama klawa jest identyczna więc także możesz brać bez strachu Edytowane 16 Marca 2009 przez Art385 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 (edytowane) Czym się rożni wersja 450 od zwykłego Wave-a? Z tego co widzę to zmieniły się klawisze multimedialnie i 450 wydaje się bardziej przypominać normalna klawiaturę. Jak patrze na obrazkach to jakby była mniej "pofalowana". 450-stka jest o wiele tańsza. Na allegro 115 zł, a wave 180. Edytowane 16 Marca 2009 przez n30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 sama klawa i jej układ jest prawie identyczny nie jest zwężona i enter zamiast takiego klocka jest podłużny, różnią się klawisze funkcyjne i zmieniło się położenie ledów od num locka itd. ja stwierdziłem, że nie będę dokładał kasy do zwykłego wave klawa ta sama a oto mi chodziło wygląda co prawda mniej bajerancko ale swoją funkcje spełnia idealnie a jest sporo tańsza zważywszy, że mogłem ją kupić przez allegro i odebrać w mieście ale jak masz 200 stówki do wyłożenie to bierz zwykłego wave'a ewentualnie weź wave 450 i kup jakąś dobrą myszkę no chyba, że już masz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Ja właśnie do 450-tki musiałbym dopłacać przesyłkę 20 zł, a wave mogę kupić na miejscu w sklepie za 185 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Ja właśnie do 450-tki musiałbym dopłacać przesyłkę 20 zł, a wave mogę kupić na miejscu w sklepie za 185 zł. w takim wypadku łykał bym wave'a ze sklepu. W moim wypadku zamówienie zwykłego WAVE równałoby się 200+ zł z przesyłką, także nie widziałem sensu dopłacać ~90zł dla paru przycisków funkcyjnych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n30 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Musze sobie jeszcze dokładnie oblookać tego Wave w mm i chyba w przyszłym tygodniu kupię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 o wreszcie się znalazl jakiś użytkownik 450-tki. Od bardzo dawna staram się czegokolwiek o niej dowiedzieć bo chodziło mi o porównanie z Microsoft comfort curve, która swego czasu była 2x tańsza, ale obecnie jej cena to min 70 (nie licząc używek). Według Ciebie warto brać Wave? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...