Skocz do zawartości
mlody009

Urządzenie Wielofunkcyjne - Trochę Inaczej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

poszukuję urządzenia wielofunkcyjnego (drukarka, skaner, ksero) za ok. 200 - 300 zł. Urządzenie potrzebuję tylko i wyłącznie do druku czarno białego, praktycznie nie będę drukował w kolorze. Nie zależy mi też na super jakości wydruku, będę drukował tylko tekst. Nie potrzebne mi są również inne dodkowe "bajery" typu czytnik kart, wyświetlacze LCD itp.

Urządzenie ma być proste, w miarę szybkie i jak najbardziej ekonomiczne, zależy mi na jak najtańszym drukowaniu (kserowaniu).

Myślałem o HP F4180, tusz orginalny 20ml kosztuje ok 130 zł, zamiennik 60 zł. Więc raczej średnio ekonomicznie to wychodzi? Proszę o ewentualne polecenie jakiegoś innego urządzenia, które spełni powyższe założenia, raczej tylko firmy HP.

mlody

Edytowane przez mlody009

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie,

poszukuję urządzenia wielofunkcyjnego (drukarka, skaner, ksero) za ok. 200 - 300 zł. Urządzenie potrzebuję tylko i wyłącznie do druku czarno białego, praktycznie nie będę drukował w kolorze. Nie zależy mi też na super jakości wydruku, będę drukował tylko tekst. Nie potrzebne mi są również inne dodkowe "bajery" typu czytnik kart, wyświetlacze LCD itp.

Urządzenie ma być proste, w miarę szybkie i jak najbardziej ekonomiczne, zależy mi na jak najtańszym drukowaniu (kserowaniu).

Myślałem o HP F4180, tusz orginalny 20ml kosztuje ok 130 zł, zamiennik 60 zł. Więc raczej średnio ekonomicznie to wychodzi? Proszę o ewentualne polecenie jakiegoś innego urządzenia, które spełni powyższe założenia, raczej tylko firmy HP.

mlody

To kup urządzenie wielofunkcyjne laserowe czarno-biełe-będziesz zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kup urządzenie wielofunkcyjne laserowe czarno-biełe-będziesz zadowolony.

Całkiem niezły pomysł. Tylko pytanie, czy jestem w stanie znaleźć jakieś urządzenie laserowe

w podobnej cenie i o podobnych gabarytach?

Pozdrawiam,

mlody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołożyć grosików i za ~350zł masz HP F735, tusze 703 ~35zł (cena do końca roku się nie zmieni). Zestaw - 70zł, 600 stron wydruku.

imho nic innego z atramentów do domu nie opłaca się brać.

Edytowane przez nappy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołożyć grosików i za ~350zł masz HP F735, tusze 703 ~35zł (cena do końca roku się nie zmieni). Zestaw - 70zł, 600 stron wydruku.

imho nic innego z atramentów do domu nie opłaca się brać.

Raczej nie ma możliwości, ma być to sprzęt budżetowy (przejściowy). 300 zł to jest maks jaki mogę w tej chwili przyznaczyć na to urządzenie. A co myślicie o Brother DCP-145C?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

145 to bardzo fajne urządzonko :)

A więc kupiłem to urządzonko za jakiś czas okaże się czy wybór był dobry. Mam jeszcze do Was pytanie,

sprzedawca twierdził, że nie potrzeba karty gwarancyjnej i sama faktura wystarczy. Czy faktycznie

firma Brother nie dodaje karty gwarancyjnej do swoich urządzeń? Czy na podstawie samej faktury

będę mógł w przyszłości serwisować urządzenie?

Dzięki, mlody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi