mlody009 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 (edytowane) Witam serdecznie, poszukuję urządzenia wielofunkcyjnego (drukarka, skaner, ksero) za ok. 200 - 300 zł. Urządzenie potrzebuję tylko i wyłącznie do druku czarno białego, praktycznie nie będę drukował w kolorze. Nie zależy mi też na super jakości wydruku, będę drukował tylko tekst. Nie potrzebne mi są również inne dodkowe "bajery" typu czytnik kart, wyświetlacze LCD itp. Urządzenie ma być proste, w miarę szybkie i jak najbardziej ekonomiczne, zależy mi na jak najtańszym drukowaniu (kserowaniu). Myślałem o HP F4180, tusz orginalny 20ml kosztuje ok 130 zł, zamiennik 60 zł. Więc raczej średnio ekonomicznie to wychodzi? Proszę o ewentualne polecenie jakiegoś innego urządzenia, które spełni powyższe założenia, raczej tylko firmy HP. mlody Edytowane 16 Marca 2009 przez mlody009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Witam serdecznie, poszukuję urządzenia wielofunkcyjnego (drukarka, skaner, ksero) za ok. 200 - 300 zł. Urządzenie potrzebuję tylko i wyłącznie do druku czarno białego, praktycznie nie będę drukował w kolorze. Nie zależy mi też na super jakości wydruku, będę drukował tylko tekst. Nie potrzebne mi są również inne dodkowe "bajery" typu czytnik kart, wyświetlacze LCD itp. Urządzenie ma być proste, w miarę szybkie i jak najbardziej ekonomiczne, zależy mi na jak najtańszym drukowaniu (kserowaniu). Myślałem o HP F4180, tusz orginalny 20ml kosztuje ok 130 zł, zamiennik 60 zł. Więc raczej średnio ekonomicznie to wychodzi? Proszę o ewentualne polecenie jakiegoś innego urządzenia, które spełni powyższe założenia, raczej tylko firmy HP. mlody To kup urządzenie wielofunkcyjne laserowe czarno-biełe-będziesz zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody009 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 To kup urządzenie wielofunkcyjne laserowe czarno-biełe-będziesz zadowolony. Całkiem niezły pomysł. Tylko pytanie, czy jestem w stanie znaleźć jakieś urządzenie laserowe w podobnej cenie i o podobnych gabarytach? Pozdrawiam, mlody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nappy Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 (edytowane) Dołożyć grosików i za ~350zł masz HP F735, tusze 703 ~35zł (cena do końca roku się nie zmieni). Zestaw - 70zł, 600 stron wydruku. imho nic innego z atramentów do domu nie opłaca się brać. Edytowane 16 Marca 2009 przez nappy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody009 Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 Dołożyć grosików i za ~350zł masz HP F735, tusze 703 ~35zł (cena do końca roku się nie zmieni). Zestaw - 70zł, 600 stron wydruku. imho nic innego z atramentów do domu nie opłaca się brać. Raczej nie ma możliwości, ma być to sprzęt budżetowy (przejściowy). 300 zł to jest maks jaki mogę w tej chwili przyznaczyć na to urządzenie. A co myślicie o Brother DCP-145C? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 16 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2009 145 to bardzo fajne urządzonko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody009 Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 145 to bardzo fajne urządzonko :) A więc kupiłem to urządzonko za jakiś czas okaże się czy wybór był dobry. Mam jeszcze do Was pytanie, sprzedawca twierdził, że nie potrzeba karty gwarancyjnej i sama faktura wystarczy. Czy faktycznie firma Brother nie dodaje karty gwarancyjnej do swoich urządzeń? Czy na podstawie samej faktury będę mógł w przyszłości serwisować urządzenie? Dzięki, mlody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Będziesz mógł, faktura (albo paragon) są podstawą uznania gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...