Gość Pussik Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Co lepiej kupić w tej samej cenie? Pomijając fakt, że 8600GT ma DX10, który jest dla mnie nieważny, co się bardziej opłaca kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Brakbym 8600 z prostego powodu: -mniej sie grzeje -nie wymaga dodatkowego zasilania od czesci producentow -lepiej spisuje sie w dzisiejszych grach wzgledem 7900 bo to inne architeORT: ORT: ktury. Pamietam , ze na 7900 nie moglem grac w Collina czy Airborne , a na 8600 bez problemow. Uwaga na kastraty na DDR2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Też jestem za tym, aby się nie pchać w stare technologie. 8600GT :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 A jakby dodać do porównania X1950PRO za 20% więcej ceny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 A jakby dodać do porównania X1950PRO za 20% więcej ceny? Jest właśnie te 20% lepszy, jeśli chodzi o wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 (edytowane) Z tej pary brał bym 8600. Sam kupiłem 8600GTS tydzień temu. Powiem szczerze, że jednak spodziewałem się większego wzrostu wydajności z 3450 ATI. Tymczasem nie mogę pograć nadal w rozdzielczości 1680-1050, tnie się jakoś. Fakt, że proc mam słaby. Osobiście jednak doradzał bym 1950 Pro Powercolor z tym chłodzeniem AC. Ostatnio poszła taka za 160 (512mb) i była by wydajniejsza w grach od mojego GTS choć w 3dm 06 to mój GTS ma lepsze wyniki. Ogólnie nie narzekam bo kupiłem tanio, ale jak widziałem ceny za GT po 150zł to śmiać mi się chciało z klientów którzy tyle przepłacili. Ta karta nie jest warta więcej niż 120zł a wersja sonic może 130 max. Jeżeli komuś zwisa te 30zł to spokojnie mógł by dodać i 150zł do 4670 który bije wszystkie te karty o dwie długości. Mój Palit GTS z zelmanem za 167,50 zł bez żadnych jęków zakręcił się na 800/1100 i jeszcze by poszedł ale nie miałem czym go schłodzić. Myślę, że mało który GT by tyle zrobił, jeśli to po modach, a kosztują prawie tyle samo. Edytowane 17 Marca 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Jak czytam testy na frazpc, to 8600 gniecie 7900gs, a nawet x1950pro w 3d markach, ale w grach jest daleko w tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Jak czytam testy na frazpc, to 8600 gniecie 7900gs, a nawet x1950pro w 3d markach, ale w grach jest daleko w tyle.Daleko nie, patrz na ilości FPS a nie na wykresy bo o ile pamiętam te wykresy maja obcięte doły słupków co sprawia wrażenie przepaści a tej przepaści nie ma. W sumie jednak 1950 pro było by lepsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 a karta ma byc do grania czy do 3dmarkow?heh... mialem 7900 i 8600. myslalem ze nowa architektura i reszta bajerow = wieksza wydajnosc... bralbym 7900 albo tego radeona. bo karta jest do grania anie do zdobywania pk w smarkach:/ 8600 to straszny kastrat! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 LOL , mialem 7900 i pamietam gry oparte na shaderach , a pamietam jak smigalo to samo na 8600. Kastrat , a i owszem , ale nie przy 7900. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Daleko nie, patrz na ilości FPS a nie na wykresy bo o ile pamiętam te wykresy maja obcięte doły słupków co sprawia wrażenie przepaści a tej przepaści nie ma. W sumie jednak 1950 pro było by lepsze Ja nie z takich xD Widzę, że opinie są podzielone. Na frazie 8600 wypada dużo lepiej niż w PcFoster. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 (edytowane) OK, 7900 GS będzie lepszy, ale niewiele i nie wszędzie i im nowsze gry tym mniej 1950 Pro od obu będzie wydajniejszy. Za to 8600 jest nowocześniejszy więc chłodniejszy i mniej prądożerny. Co dla kogo ważne, sam potwierdzam, ze na podkręconym GTSie brakuje kilku klatek i są wcinki w wyższych rozdzielczościach ale jestem przekonany, ze na 7900GS też bym je miał. Poza tym te testy nie sa powtarzalne. Twoje PC uzyskało inne wyniki: Edytowane 17 Marca 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 8600 i kręcić - najlepsze rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 X1950PRO ma najwięcej jednostek cieniujących, więc im nowsza gra tym lepiej POWINIEN sobie radzić. Analogiczna sytuacja do 9600GT vs 8800GT, gdzie obecnie różnice często wynoszą kilkanaście procent, ale w przyszłych tytułach 9600GT może dostać zadyszki, ze względu na znacznie mniejszą liczbę SP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Skoro wiesz to po co w ogole byl ten temat :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kudl4ty Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Ja bym się rozglądał, za którąś z tych kart głównie na podstawie ich ceny ;). Widziałem jak pracuje 8600GT od Palita (chyba nawet sonic z tego co pamiętam), widziałem jak pracuje 7900GS (miałem takiego i złego słowa nie powiem). Co do 8600GT, wydajność miała na poziomie 7900GS, ale z tej dwójki i tak wolałbym starszego GF'a ;). Natomiast Radeon...jak znajdziesz w atrakcyjnej cenie to brałbym, nie zastanawiając się długo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 X1950PRO ma najwięcej jednostek cieniujących, więc im nowsza gra tym lepiej POWINIEN sobie radzić. Analogiczna sytuacja do 9600GT vs 8800GT, gdzie obecnie różnice często wynoszą kilkanaście procent, ale w przyszłych tytułach 9600GT może dostać zadyszki, ze względu na znacznie mniejszą liczbę SP. jak ty porównujesz technologie oddzielnych PS/VS do US to ja ci gratuluje. Poczytaj jak działają oddzielne PS/VS a jak zunifikowane i dlaczego wszyscy teraz jada na US a nie na starym rozwiązaniu. A dodatkowo od Catalystów 9.4 Ati kończy support X1900 no to ta karta już tak dobrze się nie prezentuje na tle 8600gt. Także z tej dwójki tylko 8600Gt najlepiej sonic+ lub wychaczyć za trochę więcej 8600GTS na pewno w cenie 1950pro znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pussik Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Skoro wiesz to po co w ogole byl ten temat :|Bo lubię znać opinie innych userów, zwłaszcza tych obracających sprzętem. W mojej wiedzy dużo teorii i oczytania z nierzadko przekupnych artykułów. jak ty porównujesz technologie oddzielnych PS/VS do US to ja ci gratuluje. Poczytaj jak działają oddzielne PS/VS a jak zunifikowane i dlaczego wszyscy teraz jada na US a nie na starym rozwiązaniu. http://forum.purepc.pl/Nvidia-f53/Kto-Sie-...html&hl=g80 ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Bo lubię znać opinie innych userów, zwłaszcza tych obracających sprzętem. W mojej wiedzy dużo teorii i oczytania z nierzadko przekupnych artykułów. http://forum.purepc.pl/Nvidia-f53/Kto-Sie-...html&hl=g80 ok :) i ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mudzio90 Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Do starszych gier 7900 do nowych 8600gt bo bardziej wykorzystują taktowanie shaderyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 a ile wogole chcesz wydac na ta grafe ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...