Gość Gumis1983 Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 zastanawiam sie nad zmiana jednego radiatora na plycie na codzien temp oscyluja w granicach 30-35 stopni czy warto zminiac chlodzenie jesli tak na jakie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 35 stopni jest jak najbardziej ok ale jak koniecznie chcesz zmienic to podaj chociaz model plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Od kiedy P5B ma czujnik temperatury w chipsecie? Zawsze mi sie wydawalo ze jest to element 'gdzies na plycie glownej' ktory mowi cokolwiek o temperaturze panujacej w obudowie. Jesli chcesz zmieniac to najpierw upewnij sie czy warto - miernik z sonda K i sprawdz jak grzeje sie radiator w obciazeniu. Jesli jest goracy i stabilny - daruj sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdo Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Jak nie masz co z pieniędzmi robić to możesz zmieniać :wink: Przy takich temperaturach niewiele więcej zyskasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Takie temp to mam na nf4 na WC B-) Spokojnie możesz pracować i podnosić Vnb :F ( z tym że bez przesady jakiejś ! ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis1983 Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 plyta asus p5b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Nie pomyslalem o tym o czym wspomnial Orgiusz Mialem kiedys plyte ktora miala czujnik temperatury na samym dole plyty (tu gdzie sie przedni panel itp podlacza) a w kazdym programie ten czujnik wykrywany byl jako chipset wiec nie zawsze mozna temu ufac ;) Mozna tez palcem sprawdzic jak wyglada sytuacja (jak mozna przytrzymac dluzej palec to jest ok a jak parzy to jest zle) ale to jest malo dokladna metoda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis1983 Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 moze wyjasnie o co mi chodzi na plycie glownej mam 2 radiatory jeden pod procesor drugi w poblizu kart graficznych zastanawiam sie nad zmiana 2 poniewaz 1 ten pod procesorem ledwo sie tam miesci (nad nim jest radiator pentagramu KARAKORUM) i nie ma sensu go zmieniac na tej samej wielkosci radiator co do tego radiatora mam pytanie poniewaz zakladalem KARAKORUM musialem go zdemontowac czy teraz powinienem pod ty 1 radiatorem nalozyc nowa masc termoprzewodzaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Po co chcesz zmieniac na SB? Jedyny sens zmiany to zapakowanie czegos wydajniejszego na NB - Chipzilla, HR-05/IFX... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis1983 Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Sb mozesz wyjasnic ten srót zreszta ten drogi tez z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 South Bridge - mostek polodniowy. Odpowiada za dyski, urzadzenia I/O i pewnie cos jeszcze o czym juz nie pamietam North Bridge - mostek polnocny. CPU, Mem, szyna danych. Zwykle ten bardziej sie grzeje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis1983 Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 (edytowane) zamontowalem NA mostek polnocny Thermalright HR-05 SLI i roznica jest 1 stopnia :angry: liczylem na cos wiecej CZY JA COS ZLE ROBIE ???? zamontowalem NA mostek polnocny Thermalright HR-05 SLI i roznica jest 1 stopnia :angry: liczylem na cos wiecej CZY JA COS ZLE ROBIE ???? Cz mozliwe ze karta graficzna (pasywne chlodzenie)ktora zazwyczaj ma 50stopni a podczas gry dochodzi do 63 powoduje zawyzone temperatury reszty podzespolów w tym proca?? Edytowane 19 Marca 2009 przez gumis1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 CZY JA COS ZLE ROBIE ????Tak-nie czytasz co do Ciebie piszą inni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gumis1983 Opublikowano 20 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2009 przeczytalem co do mnie pisza jesli uwazasz ze robie cos nie tak napoisz mi to napewno zastosuje sie do tego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...