Skocz do zawartości
TrAvIkK

Hp » Wifi I Automatyczne Wyłączanie

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mam taki problem na laptopie, że karta bezprzewodowa jakby sama się wyłącza po jakimś czasie. Ciężko powiedzieć czy się wyłącza czy nie, w każdym razie gubi połączenie z routerem, i nie mogę się ponownie połączyć. Dopiero po restarcie systemu wszystko wraca do normy.

Sądze, że jest to związane bezpośrednio z tym, że mam laptopa HP, bo problem zaczął się pojawiać po zainstalowaniu systemu z recovery drive.

Cały czas korzystam z zasilacza, więc teoretycznie sytuacja nie powinna mieć miejsca (rozumiem, gdyby np. był niski poziom bateri...)

Macie jakiś pomysł ?

Z góry dzięki za poświęcony czas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Mam taki problem na laptopie, że karta bezprzewodowa jakby sama się wyłącza po jakimś czasie. Ciężko powiedzieć czy się wyłącza czy nie, w każdym razie gubi połączenie z routerem, i nie mogę się ponownie połączyć. Dopiero po restarcie systemu wszystko wraca do normy.

Sądze, że jest to związane bezpośrednio z tym, że mam laptopa HP, bo problem zaczął się pojawiać po zainstalowaniu systemu z recovery drive.

Cały czas korzystam z zasilacza, więc teoretycznie sytuacja nie powinna mieć miejsca (rozumiem, gdyby np. był niski poziom bateri...)

Macie jakiś pomysł ?

Z góry dzięki za poświęcony czas

Wiem ze masz podlaczone wsio na AC/DC ale zpabzc ustawienia zasialnia. Moze domyslnie w HP POwer management (czy cos podobnego) masz ustawione jakies oszczedzanie energii. Na pare godzin ustaw wszedzie MAX Power (czy cos podobnego). Jak zadziala tzn. ze to cos z softem.

Czy to sie dzieje rowniez na kablu (Fa 10/100/1000) czy tylko po WiFi?

PS. Patrzac na posty to sporo ludzi ma problemy z HP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to sie dzieje rowniez na kablu (Fa 10/100/1000) czy tylko po WiFi?

Ciężko powiedzieć, gdyż nie mam jak stestować...

HP POwer management (czy cos podobnego)

Nigdzie nei mogę znaleźc tej aplikacji

Jeżeli chodzi Ci o opcję zasilania, to tam mam wsio na max wydajność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi