radeon6002 Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 składałem kumplowi kompa do netu ze starych części. Niby wszystko ładnie pasuje ale komputer nie bootuje. Wentylatory i dyski pracują, ale nic się nie pojawia na ekranie. Karta graficzna jest na 100% sprawna. Nie jestem pewien czy ta płyta obsługuje ten procesor. płytka dokładnie taka http://www.motherboard.cz/mb/ecs/P4VXASD2V5X1.htm Na pudełku pisze asrock ale w sieci wyświetla jako ECS, nie wiem czy to jakaś istotna różnica, oznaczenie to samo, i płyty są identyczne. Próbowałem odpalać z SDramami bez efektu, następnie przełączyłem zworki na DDR i z kością DDR też nie startowało. Reset biosu też nie pomaga. I tutaj moje pytanie: czy ten procek będzie działać na tej płycie i co ewentualnie robić żeby ruszyć tego kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 17 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2009 Hmm myślę że procesor powinien działać. Być może jednak jest uszkodzony - objawy by się zgadzały (wentyle + hdd działa, czarny ekran, brak pisków biosu) Kup taki śmieć za dychę i sprawdź na nim: http://www.allegro.pl/item578456004_pentiu...ghz_okazja.html Najpierw jednak spróbuj może na innym zasilaczu, być może obecny daje za niskie napięcia i mobo nie do końca wstaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeon6002 Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 wydaję mi się, że proc powinien być w porządku bo też go kupowałem na alledrogo i gość dawał na niego gwarancje. bardziej byłbym skłonny do tego, że płyta jest padnięta, nie wiem tylko szukać płyty tylko pod s478 czy jeszcze ma mieć jakieś konkretne parametry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2009 Kup najtańszą jakąś, nie ma co pakować setek złotych w S478. Ale najpierw bym spróbował zobaczyć na innym zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...