Maciem Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Ta grafa... mmmm... ;D Co udalo Ci sie wyciagnac z tego quada na tej plycie ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Procka jeszcze nie cisnąłem, nie chciałem go męczyć na boxowym chłodzeniu. Jak złoże LC, to wtedy zobaczę co się da z tego zrobić :) Właśnie złożyłem sprzęt i trzeba by przetestować jak działa :) jedyny problem, który napotkałem, to stockowe chłodzenie Radosława zasłania mi gniazda SATA, jak zamontuje bloczek, to nie będzie wtedy problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 No czekam na rozwój prac i bloczek na Radosława. Czy mi się wydaje czy ta buda jest jakaś wąska w porównaniu do wysokości?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 No niestety masz rację... Mogła by być kilka centymetrów dłuższa i było by super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2010 No ale przynajmiej jest wysoka ;) Mi brakuje z tych 3-4 cm w dominatorze i by bylo duzo lepiej ;) Na pewno efekt koncowy bedzie ciekawy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 (edytowane) Yogi kup ode mnie budę :D BTW. nawet ati 5850 robi wrażenie wielkością :D BTW2. dlaczego wsadziłeś starego BQ? Czekamy na rozwój prac... :D Edytowane 21 Kwietnia 2010 przez Androctonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Z dwóch powodów: - Kabelki od "starego" są poukładane i nie chciało mi się wszystkiego rozplątywać. - "Nowy" nie jest do końca opleciony, a że jako lubię mieć poukładane w obudowie, to niepotrzebnie robiłbym sobie dodatkową pracę, żeby rozmontować, opleść i montować na nowo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Ostatnio całkowity brak czasu na grzebanie w kompie skutecznie opóźnia budowanie układu. Dotarły już zamówione złączki, więc mam nadzieję, że jakoś dalej pójdzie. Póki co, oplotłem 24pin od nowego zasilacza i zamontowałem go w obudowie - kolejna masakra z układaniem kabli. Ale powiem, że teraz wygląda to bardzo fajnie :) Pewnie będę musiał jeszcze jakiś kabelek dodatkowy opleść, bo może braknąć wtyczek, ale na szczęście trochę oplotu jeszcze leży. Pewnie z 15-20m będzie :) Jako, że przydałby się jakiś update, to tak z nudów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Też kiedyś się bawiłem z nudów :rolleyes: Picasa 1 Picasa 2 Picasa 3 Ciekawe rzeczy można zmontować :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Ten 3 wyglada prawie jak jakis piesek :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2010 Ten 3 wyglada prawie jak jakis piesek :rolleyes: A jak psu się nudzi... :wink: Yogi nie kombinuj tylko skaładaj :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2010 Niestety bardzo kiepsko u mnie ostatnio z czasem :( Komp chodzi ciągle na standardowym chłodzeniu, więc robi się gorąco... Czas, który udaje mi się znaleźć na grzebanie w kompie, spędzam na dopasowaniu mocowania nowej chłodnicy i nad pseudo shroudem na nowy wentyl dla niej. No i tutaj nasuwa mi się pytanie: Znacie wentyle 160mm??? Mam Silent Wings 140mm i on ewentualnie trafi na chłodnicę. Znalazłem Xigmateka 170mm KLYK, którego ewentualnie musiałbym sprowadzać (ma węższe mocowanie, więc by pasował), ale nie wiem czy uda się go wcisnąć do końca, no i łożysko ślizgowe... Bardziej bym preferował coś dokładnie pod wymiar... Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 (edytowane) http://skinflint.co.uk/?cat=coolfan&xf=355_180 Computer Fans and Computer Fan Accessories - FrozenCPU.com xigmatek ma dobre łożysko, wytrzymuje bez problemu pracę w poziomie. kiedyś Xoxide miało 160mm wentylator, ale już nawet na ich stronie nie widać takiego. lipa. Edytowane 6 Czerwca 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2010 Albo padnie na niego, albo będzie tylko wisiała pod 20cm wentylkiem Antka. 170mm nie do końca mi pasuje w "shroudzie" :P Mocowanie tego Xigmateka, to 125mm i 134mm, więc bez problemu do przykręcę do mojej blaszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumis144 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 (edytowane) -=Yogi=-, mam pytanie czy te śruby od śledzie (niebieskie) to oryginalne do budy czy kupywałeś? Jak tak to powiedz gdzie takie mogę kupić, takie same :). Edytowane 7 Czerwca 2010 przez gumis144 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 -=Yogi=-, mam pytanie czy te śruby od śledzie (niebieskie) to oryginalne do budy czy kupywałeś? Jak tak to powiedz gdzie takie mogę kupić, takie same :). Oryginalnie Antec daje zwykłe śrubki. To są anodyzowane aluminiowe szybkośrubki od Revolteca. W większości sklepów komputerowych takie coś powinieneś dostać. Podobne, czy wręcz identyczne robi też Sunbeam. Jeśli chodzi o sklepy internetowe, to Angela posiada Sunbeam`a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Yogi jak BQ się spisuje? :D Jak postępy nad układem? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2010 Świetnie się spisuje :) cichutki i stabilny :) i opleciony B-) A układ niestety na razie stoi... Nie mam kiedy się za to porządnie zabrać :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Znalazło się nareszcie trochę czasu :) Postanowiłem dokończyć mocowania do chłodnic, ale obmyślane wcześniej rozwiązanie wcale się nie sprawdziło :( Jak to mówią - najprostsze rozwiązania są najlepsze, więc tym razem się udało :) Mocowanie do 120.3 już pomalowane i zamontowane, a do 160.1 już zrobione i właśnie wysycha :) będę musiał pokombinować z tą wiązką kabli obok napędu, bo po zmontowaniu układu, będzie tam za ciasno, ale pomysł już jest :) fotki z przymiarek: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 nie wadzi o płytę? pewnie weszło na styk :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 22 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2010 Chłodniczka? No co Ty :P Jak się dobrze przyjrzysz, to korek od wlotu kończy się tam, gdzie zaczyna się otwór na kable (tak pi razy drzwi), a w poście #62, żeby daleko nie szukać, płyta zaczyna się dopiero pod otworem na kable :) początkowo oceniałem, że będzie więcej zajmować i bałem się trochę o ten wlot, ale wszystko powinno ładnie pasować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 Zamówiłem jeszcze czujnik temperatury bitsa, mam nadzieję, że będzie współgrał z moim panelem (na 99% powinien) i backplate do karty, na który niestety muszę trochę poczekać. Tak się zastanawiam i chciałbym poznać waszą opinię, coby zmienić obecną tubkę EK 250 na EK 400? Pod tubką tak jak teraz, na sztywno pompka, tylko że wtedy, musiałbym pompkę dosłownie postawić razem z rezerwuarem, który kończyłby się dosłownie pod górną chłodnicą :) jakoś tak to wyliczyłem, że na styk by wlazło, tylko pytanie do was, czy to będzie się prezentować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 EK 400 to kolos. W wersji advanced może być ciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 (edytowane) EK 400 to kolos. W wersji advanced może być ciekawie. Myślę raczej o starej wersji, ustawionej odwrotnie: górna pokrywa na dole, centralny wlot na pompkę, a dolna na górę, i wtedy mogłoby pasować poziome połączenie do górnej chłodnicy. Edytowane 7 Lipca 2010 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 Dzisiaj przyjechały ostatnie części. Chyba ostatnie, bo jeszcze nie wiem co z nową tubką będzie, ale to się okaże. A więc dzisiaj przyjechał backplate na 5850, czujnik BP (black sparkle, bo na silvera bym musiał czekać długo), oczywiście już opleciony :) i nowy thermopad na mofy itd. Czyli już niedługo ruszą obiecane testy i zaraz później montaż całego układu. Mam nadzieję, że będzie mniej kombinacji, niż z poprzednim podejściem :) Coś dla oka: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2010 (edytowane) Jakoś w nocy nie mogłem wytrzymać, więc co nieco poskładałem :) Jak na razie, złożyłem układ testowy pod wentylatory na samej PA 160. Coś mam wrażenie, że coś jest nie teges z bloczkiem na procka. Albo będę musiał jeszcze raz go zamontować (pasta?), albo rozebrać i przeczyścić, bo temperatury na procku są chyba trochę za wysokie... Ogólnie prezentuje się to mniej więcej tak w idle: Grafa i proc @stock Pasta to Scythe Thermal Elixer Pompa na 4560rpm Temp. cieczy 33.8* Temp. otoczenia 30.7* Wentylator na TC 990rpm (Ultra Kaze) Grafa: gpu - 33* temp1 - 33.5* temp2 - 37* temp3 - 33.7* vddc phase1 - 38* vddc phase2 - 37* vddc phase3 - 38* Proc: 40*/37*/39*/41* czy nie za wysokie? Coś dla oka :) A tak wygląda układ do testowania: Edytowane 17 Lipca 2010 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Jest miodnie Yogi (bo w pytkę już niemodne) :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 (edytowane) Płytka to już prawie vintage :wink: ale backplate jakoś do mnie nie przemawia, bo usztywnia jedynie to co jest już usztywnione(bo blok się chyba nie odkształca), chociaż przysłowiowy bling jest :wink: Edytowane 19 Lipca 2010 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 20 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2010 Nie wiem, jak by to wyglądało bez blachy, ale jednak trochę musi pomagać, bo jednak karta jest sztywna po obu stronach, dzięki czemu się tak nie wygina do dołu. Jak zmontowałem poprzednią kartę, to byłem przerażony dosłownie, jak bardzo się wygięła z portu pod ciężarem bloku. Jak dostałem EK do nowej karty, to ten bloczek jest cięższy i potężniejszy, co mnie trochę bardziej przeraziło, ale po zmontowaniu całości i wsadzeniu do kompa, karta odeszła od poziomu zaledwie o 2mm w najniższym punkcie, co dla mnie jest super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Dawaj Łukasz dawaj, masz już moją tubę EK RES 400. Do roboty, nie ściemniaj :) Nie ustawiaj reza na sztywno z pompą, może 2x 90 lub 90 i 45 + kawałek tygona i nie będziesz miał ddc1 bezpośrednio pod rezem a obok, czyli jedna kątówka spod reza + tygon + druga kątówka do topu od ddc1 :) Jeden z ciekawszych projektów :) Dawaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam, Androctonus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...