hyper_2002 Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2009 Witam ! Mam taki problem, mam Komputer z Vistą i Laptopa z XP , Mój komputer stacjonarny jest połączony kablem RJ z router-em, natomiast Laptop łączy się z siecią domową poprzez WiFi. Internet działa wszystko jest ok, problem polega na tym że przy udostępnianiu nie widzę na swoim komputerze Laptopa, natomiast w Laptopie wykrywa mój komputer z tym że przy próbie wejście wywala mi : Odmowa dostępu itd. (Na Viscie mam włączone udostępnianie, i wyłączone hasło ). Co więcej sprawdzałem jeszcze 3 komputer stacjonarny z XP który podpiąłem kablem do router-a i wszystko działało, ja widzialem ten komputer, mogłem ściągnąć jego udostępnione pliki a on mógł moje... Tak więc wychodzi na to że problem leży gdzieś po stronie Laptopa.... Dodam że GrupaRobocza ta sama, Ip i DNSy ustawione na automatyczne... Usługa Serwer, Routing i Dostęp Zdalny Włączone , jak i Proste Udostępnianie w Opcjach Folderów pod XP .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...